Το να βγάλουμε τα παπούτσια στον έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου μερικές φορές απαιτείται, ενώ σε κάποια μέρη αποτελεί νόμο. Τι, όμως, μπορεί να συμβεί, αν είμαστε εντελώς ξυπόλητοι στο παγωμένο πάτωμα του αεροδρομίου, χωρίς κάλτσες;

Κάθε επιφάνεια δαπέδου, σε εμπορικά κέντρα, γυμναστήρια, αεροδρόμια και άλλα μέρη όπου συχνάζει κόσμος, είναι γεμάτη βακτήρια όπως ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (E.Coli) και σταφυλόκοκκο, μεταξύ άλλων. Αν αυτά τα βακτήρια περάσουν στο δέρμα σας, βρίσκεστε εκτεθειμένοι σε κίνδυνο για μόλυνση.

To Ελληνικό χωριό που ζητάει απόσχιση! Και δεν φαντάζεστε το λόγο

Αποτέλεσμα εικόνας για έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου

Ακούγεται τρομαχτικό, αλλά καλύτερα να είστε ασφαλείς, γι’ αυτό φροντίστε πάντα να καλύπτετε τα πόδια σας πριν ακουμπήσετε τέτοιες επιφάνειες.

Διαβάστε ακόμα:  Σοβαρά προβλήματα και στα αεροδρόμια της Γερμανίας

Travel tips: Τι να μην κάνετε αν ταξιδεύετε με το κατοικίδιό σας

Σύμφωνα με τους ειδικούς, για τους περισσότερους ο κίνδυνος να μεταδοθεί μόλυνση από ξυπόλητο περπάτημα στο αεροδρόμιο είναι χαμηλός και ο λόγος γι’ αυτό εν μέρει είναι ότι υπάρχει καλός εξαερισμός και στεγνά πατώματα, οπότε είναι δύσκολο να «κολλήσετε» κάτι.

Αποτέλεσμα εικόνας για έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου

Υπάρχουν, όμως, εξαιρέσεις. Οποιοσδήποτε με αδύναμο ανοσοποιητικό, που πάσχει για παράδειγμα από ασθένειες του ποδιού που συνδέονται με το διαβήτη ή με πληγές στα πόδια μπορεί να ανοίξει το δρόμο σε παθογόνα μικρόβια να περάσουν στον οργανισμό του.

Φροντίστε, λοιπόν, να μην αποχωρίζεστε τις κάλτσες σας σε μια τέτοια στιγμή του ταξιδιού σας!

πηγή:clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ