Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
24.6 C
Athens
ΑρχικήΕυρώπηΤσεχίαΓιατί η Τσεχική Δημοκρατία άλλαξε το όνομά της σε Τσεχία

Γιατί η Τσεχική Δημοκρατία άλλαξε το όνομά της σε Τσεχία

Μπορεί όλοι να την αποκαλούμε «Τσεχία» αλλά το επίσημο όνομά της είναι Τσεχική Δημοκρατία. Ωστόσο, η ίδια η χώρα θέλει να αναφέρεται ως «Τσεχία» σε αθλητικές εκδηλώσεις και στη λογοτεχνία και τα μέσα ενημέρωσης.

Δεν είναι πρώτη φορά που χώρα αλλάζει το όνομά της. Στην πραγματικότητα, πολλά κράτη το έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Είτε προσπαθούμε να αποτυπώσουμε καλύτερα τη γεωγραφία μιας χώρας, είτε να αφήσουμε πίσω ένα αποικιακό παρελθόν είτε απλά να απλοποιήσουμε λίγο τα πράγματα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα κράτη αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο είναι γνωστά σε μια παγκόσμια σκηνή.

- Advertisement -

Παρά το γεγονός ότι αρχικά ήταν λίγο δύσκολο να το συνηθίσεις, αυτά τα πράγματα σταδιακά κανονικοποιούνται πλήρως. Η Ζιμπάμπουε ήταν κάποτε η Ροδεσία, η Ταϊλάνδη ήταν το Σιάμ, η Μιανμάρ ήταν η Βιρμανία, το Ιράν ήταν η Περσία. Τα τελευταία χρόνια, άλλες χώρες έχουν κάνει επίσης μικρές τροποποιήσεις στο όνομά τους. Η Δημοκρατία της Ισλανδίας έγινε απλώς « Ισλανδία » το 2022, ενώ πέρυσι η Μικρονησία έγινε τα «Ομοσπονδιακά Κράτη της Μικρονησίας».

Η Τσεχική Δημοκρατία θέλει επίσης να απλοποιήσει το όνομά της σε «Τσεχία». Ποια είναι όμως η ιστορία;

Γιατί η Τσεχική Δημοκρατία ονομάζεται Τσεχία;

Η Τσεχία και η Τσεχική Δημοκρατία χρησιμοποιούνται και οι δύο με επίσημη ιδιότητα εδώ και χρόνια (από το 2016, στην πραγματικότητα), με την πρώτη να είναι απλώς μια συντομευμένη μορφή. Από εδώ και πέρα, ωστόσο, η Τσεχική Δημοκρατία θα χρησιμοποιείται μόνο σε θέματα όπως επίσημα κυβερνητικά έγγραφα, νομική αλληλογραφία και πρεσβείες. Κάπως έτσι η Γαλλία αποκαλείται «Γαλλική Δημοκρατία» σε ορισμένα πολύ επίσημα πλαίσια.

Η Τσεχία, από την άλλη, είναι αυτό που θα προτιμούσε να ονομάζεται η χώρα σε πιο πρακτικές, λιγότερο επίσημες καταστάσεις. Το όνομα Τσεχία θα χρησιμοποιείται σε λογοτεχνικά έργα και εφημερίδες, καθώς και από άτομα που εκπροσωπούν τη χώρα όπως οι αθλητές.

Πότε η Τσεχική Δημοκρατία έγινε Τσεχία;

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Τσεχία (ή το γεωγραφικό πλαίσιο που αποτελεί τώρα τη χώρα) αλλάζει όνομα. Ιστορικά γνωστή στα αγγλικά ως Bohemia, η περιοχή ήταν γνωστή ως Τσεχία ήδη από τη δεκαετία του 1990, όταν ήταν ακόμη μέρος της Τσεχοσλοβακίας. Η Τσεχική Δημοκρατία εμφανίστηκε μετά από μια ειρηνική διάσπαση από τη Σλοβακία το 1992.

Παρόλο που η είδηση ​​της μετονομασίας έγινε γνωστή την άνοιξη του 2023, το κυβερνητικό ψήφισμα ψηφίστηκε στην πραγματικότητα το 2016.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,266LikesΚάντε Like
88,567 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ