Το Λουγκάνο είναι η μεγαλύτερη ιταλόφωνη πόλη στο καντόνι Τιστίσο στη νότια Ελβετία και ένας από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς της περιοχής.

Το όνομα της πόλης προέρχεται πιθανόν από την λατινική λέξη Lucus, που σημαίνει δάσος ή ιερό δάσος ή από τη γαλατική locovanno, που σημαίνει «κάτοικος λίμνης».

Φτάνοντας στην πόλη θα εντυπωσιαστείτε από την γαλήνια λίμνη Λουγκάνο, που πήρε το όνομα της από την πόλη και βρίσκεται στα σύνορα με την Ιταλία, ανάμεσα στη λίμνη Ματζόρε και την διάσημη λίμνη του Κόμο.

- Advertisement -

Krypt Bar: Ένα κελάρι του 18ου αιώνα μετατρέπεται σε ένα hidden treasure bar

Χαμηλά βουνά αγκαλιάζουν τα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης, ενώ η γραφική πόλη καθρεπτίζεται μοναδικά δημιουργώντας ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Περπατήστε κατά μήκος της λίμνης, στον παραλιακό δρόμο και επιλέξτε μια από τις δραστηριότητες, που προσφέρονται, όπως η κωπηλασία, η ιστιοπλοΐα, αλλά και μια ρομαντική βαρκάδα.

Στα γραφικά δρομάκια του Λουγκάνο, ένας μεσογειακός αέρας θα σας πλημμυρίσει, καθώς θα ανακαλύπτετε τις λουλουδιασμένες πλατείες με τα καφέ και τα εστιατόρια, τα πάρκα και τις όμορφες γωνιές της.

Το «μουσικό» δάσος των μπαμπού! Η μελωδία της φύσης είναι ένας από τους 100 πιο αναγνωρίσιμους ήχους της Ιαπωνίας

Εδώ θα βρείτε το Μουσείο Ιστορίας, Φυσικής Ιστορία και το Μουσείο Τέχνης. Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο Swissminiatur, που σας καλωσορίζει σε έναν ανοιχτό χώρο, με φυσικά τοπία και μνημεία της Ελβετίας σε μικρογραφίες!

Ο ιδανικός τρόπος για να ανακαλύψετε τα μυστικά της πόλης είναι οι εξερευνήσεις με ποδήλατο, ενώ για φαγητό σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια παραδοσιακή πίτσα.

Φυλή Άβα: Η φυλή που οι γυναίκες θηλάζουν τα άγρια ζώα και οι άντρες ζουν αρμονικά με τα ζώα του δάσους όπως τα αγριογούρουνα

Οι σύγχρονες «Ραπουνζέλ»: Γυναίκες με μακριά μαλλιά τα οποία κόβουν μόνο μια φορά στη ζωή τους

Οι σύγχρονες «Ραπουνζέλ»: Γυναίκες με μακριά μαλλιά τα οποία κόβουν μόνο μια φορά στη ζωή τους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ