Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα μετακινήσεων, hoppa, μας παρουσίασε τις 10 “καυτές” χώρες για να ταξιδέψουμε το 2019, και είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε σε αυτή τη λίστα και την Ελλάδα.

Στη λίστα με τις χώρες μας παρουσιάζει και ποιοι προορισμοί τους συγκεκριμένα είναι πιο hot. Οι προορισμοί αυτοί προέκυψαν έπειτα από δεδομένα κρατήσεων του 2019 σε σύγκριση με αντίστοιχα δεδομένα του 2018.

- Advertisement -

Δείτε τη λίστα με τις hot χώρες για το 2019:

1. Ισπανία

Ισπανία: hot προορισμός 2019

Η Ισπανία κατατάσσεται για δεύτερη συνεχή χρονιά ως η πιο δημοφιλής χώρα για το 2019 με την Αλικάντε (28%), την Τενερίφη (15%) και τη Μαγιόρκα (10%) να είναι οι top προορισμοί της.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ισπανία είναι κατά την άνοιξη (Μάρτιο έως Μάιο) ή το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος έως Νοέμβριος), επειδή ο καιρός είναι καλός και χωρίς μεγάλο πλήθος επισκεπτών.

Η καλύτερη στιγμή για αγορά αεροπορικού εισιτηρίου είναι περίπου 36 ημέρες πριν από την αναχώρηση, με τις μεσημεριανές πτήσεις να προσφέρονται σε καλύτερες τιμές (οι πτήσεις το βράδυ τείνουν να είναι 12% ακριβότερες). Η φθηνότερη ημέρα της εβδομάδας για ταξίδια είναι συνήθως η Τρίτη, ενώ το Σάββατο είναι συνήθως πιο ακριβό.

2. Πορτογαλία

Πορτογαλία: hot προορισμός 2019

Η Πορτογαλία παραμένει στη δεύτερη θέση για δεύτερη συνεχή χρονιά, με τη Φάρο (77%) να αποδεικνύεται ο συντριπτικά αγαπημένος προορισμός.

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Πορτογαλία είναι η άνοιξη (μεταξύ Μαρτίου και αρχές Ιουνίου) και το φθινόπωρο (από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου, μέχρι τέλος Νοεμβρίου), επειδή ο καιρός είναι ακόμη ζεστός, φθηνότερος και με λιγότερα πλήθη.

Η καλύτερη στιγμή για αγορά αεροπορικού εισιτηρίου είναι περίπου 52 ημέρες πριν από την αναχώρηση, ενώ οι πτήσεις είναι συνήθως λιγότερο ακριβές (23% φτηνότερες από τις πρωινές πτήσεις). Η φθηνότερη ημέρα της εβδομάδας για ταξίδια είναι συνήθως η Τρίτη, ενώ το Σάββατο είναι συνήθως πιο ακριβό.

3. Τουρκία

Τουρκία: hot προορισμός 2019

Η Τουρκία ανέβηκε στη 3η θέση για το 2019 (4η το 2018), με την Αττάλεια (38%), το Dalaman (33%) και το Μπόντρουμ (13%) ως αγαπημένους προορισμούς στη χώρα.

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Τουρκία είναι η άνοιξη (Απρίλιος-Μάιος) και το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος έως τα μέσα Νοεμβρίου), επειδή ο καιρός είναι καθαρός και ζεστός.

Η καλύτερη στιγμή για αγορά αεροπορικού εισιτηρίου είναι περίπου 60 ημέρες πριν από την αναχώρηση και οι μεσημεριανές πτήσεις είναι συνήθως φθηνότερες (16% κάτω από τις βραδινές). Η φθηνότερη ημέρα της εβδομάδας για ταξίδια είναι συνήθως η Τετάρτη, ενώ το Σάββατο είναι συνήθως το πιο ακριβό.

4. Ελλάδα

Ελλάδα: hot προορισμός 2019

Έπειτα από το περσινό τουριστικό ρεκόρ των 30 εκατ. τουριστών, η Ελλάδα είναι ο τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός για αυτή τη χρονιά, με την Κέρκυρα (μερίδιο 24%), τη Ρόδο (19%) και το Ηράκλειο (18%) να φαίνεται ότι θα υποδεχθούν τους περισσότερους επισκέπτες.

Η καλύτερη εποχή για ταξίδια στην Ελλάδα, σύμφωνα με την hoppa.com, είναι η περίοδος από την άνοιξη έως τις αρχές του καλοκαιριού (Απρίλιος έως μέσα Ιουνίου) καθώς και το φθινόπωρο (από Σεπτέμβριο έως μέσα Οκτωβρίου) όταν ο καιρός παραμένει θερμός και δεν υπάρχουν μεγάλα πλήθη επισκεπτών.

Τα αεροπορικά εισιτήρια φθάνουν τα χαμηλότερα επίπεδα κόστους περίπου 60 ημέρες πριν την αναχώρηση, με τις απογευματινές πτήσεις να είναι οι λιγότερο ακριβές (16% φθηνότερες από τις πρωινές). Η Τρίτη είναι τυπικά η φθηνότερη ημέρα για αεροπορικά ταξίδια, ενώ το Σάββατο η ακριβότερη.

5. Μάλτα

Μάλτα: hot προορισμός 2019

Η Μάλτα ανέβηκε από την 6η θέση που ήταν το 2018 στην 5η θέση το 2019, με την Luqa (94%) ως τον αγαπημένο προορισμό για το έτος. Χάρη στην αύξηση του μεγέθους του στόλου της Air Malta και των δρομολογίων που εξυπηρετούνται, ο τουρισμός στη χώρα έχει σημειώσει σταθερή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Μάλτα είναι στα τέλη Μαΐου ή Ιουνίου, όταν έχει ζεστή αλλά όχι πολλή, ή στις αρχές του φθινοπώρου μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου όταν τα πλήθη του καλοκαιριού έχουν φύγει και ο καιρός είναι ακόμα καλός.

Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι φθηνότερα περίπου 60 ημέρες πριν την αναχώρηση, ενώ οι απογευματινές πτήσεις είναι συνήθως λιγότερο ακριβές (9% φτηνότερες από τις βραδινές). Η Τρίτη είναι συνήθως η φθηνότερη ημέρα για να ταξιδέψετε, ενώ οι Παρασκευές είναι οι πιο ακριβές.

6. ΗΠΑ

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής: hot προορισμός 2019

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2018, ανεβαίνοντας από την 10η στην 6η θέση για το 2019. Τη φετινή χρονιά τοπ προορισμός είναι η Νέα Υόρκη (34%) και τη ακολουθούν το Ορλάντο (10%) και το Λας Βέγκας (9%).

Η άνοιξη (από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο) και το φθινόπωρο (μεταξύ Σεπτεμβρίου και αρχές Νοεμβρίου) είναι οι καλύτερες εποχές για να επισκεφθείτε τις Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή ο καιρός είναι ζεστός και ευχάριστος, αλλά τα πλήθη τουριστών έχουν διασκορπιστεί σε μεγάλο βαθμό.

Η καλύτερη στιγμή για να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια προς τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι περίπου 60 ημέρες πριν την αναχώρηση με τις μεσημεριανές πτήσεις να είναι συνήθως οι λιγότερο ακριβές (6% φτηνότερες από τις απογευματινές). Η φθηνότερη ημέρα της εβδομάδας για ταξίδια είναι συνήθως η Πέμπτη, ενώ το Σάββατο είναι συνήθως πιο ακριβό.

7. Πολωνία

Πολωνία: hot προορισμός 2019

Η Πολωνία εισήλθε για πρώτη φορά στη λίστα, παίρνοντας την 7η θέση. Η ασφάλεια φαίνεται να είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για το αυξημένο ενδιαφέρον που απολαμβάνει σήμερα η χώρα, σύμφωνα με την Πολωνική Υπηρεσία Τουρισμού. Η Κρακοβία (87%) είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός της Πολωνίας.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Πολωνία είναι κατά τους ανοιξιάτικους μήνες του Μαρτίου έως το Μάιο, όταν είναι ζεστή και όχι με πολύ κόσμο.

Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι φθηνότερα περίπου 60 ημέρες πριν από την αναχώρηση, με τις μεσημεριανές πτήσεις να είναι λιγότερο ακριβές (20% φθηνότερες από τις βραδινές). Η Δευτέρα είναι συνήθως η φθηνότερη ημέρα για το ταξίδι, ενώ οι Παρασκευές είναι οι πιο ακριβές.

8. Αίγυπτος

Αίγυπτος: hot προορισμός 2019

Η Αίγυπτος είναι άλλος ένας νεοεισερχόμενος προορισμός στη λίστα και κατέλαβε την 8η θέση, λόγω της βελτιωμένης κατάστασης στην ασφάλεια και των φθηνότερων τιμών. Το παραθαλάσσιο θέρετρο της Χουργκάντα ​​(82%) είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για το 2019 και είναι γνωστό για τις εξαιρετικές καταδύσεις και τη μεγάλη έκταση των ηλιόλουστων παραλιών. Υπάρχει επίσης μια ακμάζουσα νυχτερινή ζωή, καθώς και παραδοσιακά αιγυπτιακά καφέ.

Οι μήνες μεταξύ Σεπτεμβρίου και Απριλίου είναι εξαιρετικοί για το ταξίδι σας στην Αίγυπτο, καθώς η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πολύ πιο ευχάριστη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου από ό, τι κατά τον υπόλοιπο χρόνο.

Η καλύτερη στιγμή για αγορά αεροπορικού εισιτηρίου είναι περίπου 41 ημέρες πριν την αναχώρηση, με την πρωινή πτήση να προσφέρεται σε καλύτερες τιμές. Η φθηνότερη ημέρα της εβδομάδας για το ταξίδι είναι συνήθως η Τρίτη, ενώ το Σάββατο είναι συνήθως πιο ακριβό.

9. Βουλγαρία

Βουλγαρία: hot προορισμός 2019

Για το 2019, η Βουλγαρία είναι η 9η δημοφιλέστερη χώρα, με τη Σόφια (71%) και το Μπουργκάς (16%) ως τοπ προορισμούς.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Βουλγαρία είναι μεταξύ Απριλίου και Μαΐου και μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου όταν ο καιρός είναι ευχάριστος και οι τιμές χαμηλότερες.

Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι φθηνότερα αν τα κλείσετε περίπου 54 ημέρες πριν την αναχώρηση, ενώ οι μεσημεριανές πτήσεις είναι συνήθως λιγότερο ακριβές (22% φθηνότερες από τις απογευματινές-βραδινές). Η Τρίτη είναι συνήθως η φθηνότερη ημέρα για να πετάξει κάποιος, ενώ οι Παρασκευές είναι οι πιο ακριβές.

10. Ιταλία

Ιταλία: hot προορισμός 2019

Η Ιταλία κατατάσσεται τελευταία στη λίστα, με τη Ρώμη (55%) και τη Νάπολη (15%) να είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για φέτος. Η Ιταλία έχει επτά χρόνια συνεχούς ανάπτυξης και είναι μία από τις πιο επισκέψιμες χώρες στον κόσμο.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ιταλία είναι η άνοιξη (Απρίλιος-Ιούνιος) ή το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος και Οκτώβριος) όταν υπάρχει καλός καιρός, λιγότεροι τουρίστες και χαμηλότερες τιμές.

Ο καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε αεροπορικά εισιτήρια για την Ιταλία είναι περίπου 60 ημέρες πριν από την αναχώρηση, με τις μεσημεριανές πτήσεις να είναι συνήθως οι λιγότερο ακριβές (13% φτηνότερες από τις βραδινές). Η φθηνότερη ημέρα της εβδομάδας για ταξίδια είναι συνήθως η Τετάρτη, ενώ η Παρασκευή η πιο ακριβή.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ