Ο επικεφαλής της Air FranceKLM δήλωσε ότι θα χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες για να δημιουργηθεί νέο προσωπικό ασφαλείας για να μετριαστεί η πίεση στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπο με ακυρώσεις πτήσεων, επιζήμιες καθυστερήσεις και μεγάλα προβλήματα.

Ειδικότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Air France-KLM, Μπεν Σμιθ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η εταιρεία ζητά αποζημίωση για ορισμένες από τις απώλειές της, κατηγορώντας τα προβλήματα στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ στις ελλείψεις σε προσωπικό ασφαλείας και άλλου προσωπικού εδάφους εκτός του ελέγχου της KLM. Ενώ η ολλανδική κυβέρνηση πιέζεται να βρει λύσεις, μόλις προσληφθεί προσωπικό ασφαλείας, «μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες για να είναι σε θέση» λόγω των κυβερνητικών απαιτήσεων για πιστοποιήσεις ασφαλείας, είπε ο ίδιος.

- Advertisement -

Ο Σμιθ υποβάθμισε τις ανησυχίες για απεργία πιλότων της Air France που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο, λέγοντας ότι μόνο μια μικρή μειοψηφία πιλότων αναμένεται να συμμετάσχει και ότι δεν αναμένει ότι θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις.

Χαιρέτισε την επιστροφή στις ταξιδιωτικές ελευθερίες, αλλά προειδοποίησε τους ταξιδιώτες: «Δώστε επιπλέον χρόνο για να μπείτε και να βγείτε από τα αεροδρόμια — και να κάνετε κράτηση νωρίς. Οι πτήσεις είναι γεμάτες».

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ