Άνδρος - καλοκαιρινοί προορισμοί για το Σαββατοκύριακο

Η Άνδρος είναι το βορειότερο νησί των Κυκλάδων και το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση, μετά τη Νάξο. Στο πανέμορφο νησί ζουν περί τις 9.170 ψυχές, καταλαμβάνει έκταση 381 τ. χλμ. έχει πρωτεύουσα τη Χώρα, ενώ το λιμάνι του είναι το Γαύριο. Με την υπόλοιπη Ελλάδα, η Άνδρος συνδέεται ακτοπλοϊκώς μέσω της Ραφήνας, από την οποία απέχει 36 ναυτικά μίλια.

- Advertisement -

Οι ομορφιές του νησιού είναι τέτοιες που συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο, από όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου. Τα νέα λοιπόν για το ναυτικό νησί, είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστα καθώς τα νούμερα αφίξεων δείχνουν πως η Άνδρος ανεβαίνει σε δημοφιλία σε Έλληνες και ξένιους επισκέπτες. Τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, η τουριστική κίνηση άρχισε δυναμικά, σημειώνοντας αύξηση κατά 22,30% τον Ιούνιο έναντι του ίδιου περυσινού μήνα. Από την άλλη, η κίνηση τον Ιούλιο κινήθηκε περίπου στα ίδια μεγέθη με πέρυσι με μικρή αύξηση στα αποβιβασθέντα οχήματα.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση από το δήμο, σύμφωνα με συγκεντρωτικά στοιχεία του λιμεναρχείου, το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου 2019 αφίχθησαν στο νησί 93.243 επιβάτες έναντι 87.616 του ίδιου διαστήματος του 2018 σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο φετινό δίμηνο προστέθηκαν στο νησί 90 επί πλέον κατάπλοι (658 έναντι 568 πέρυσι). Πράγμα που, όπως τονίζει ο δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης, «υποδηλώνει την ανταπόκριση της αγοράς στη διαμορφούμενη ζήτηση για το νησί». Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, η χρονιά θα κλείσει ευνοϊκά, παρότι πολλοί άλλοι προορισμοί, όπως οι κυκλαδίτικοι, κινούνται ήδη με αρνητικό πρόσημο.

Διαβάστε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ