Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
24.2 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ ΕΕ συνιστά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών Covid για τους ταξιδιώτες

Η ΕΕ συνιστά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών Covid για τους ταξιδιώτες

-

Οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Τρίτη ότι θα πρέπει να διευκολύνουν περαιτέρω τα τουριστικά ταξίδια στο μπλοκ των 27 εθνών για άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ή έχουν αναρρώσει από τον Covid-19.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συνιστά στα κράτη της ΕΕ την 1η Μαρτίου να άρουν όλες τις απαιτήσεις ελέγχου και καραντίνας για άτομα που έλαβαν εμβόλια εγκεκριμένα στην ΕΕ ή εγκεκριμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Άτομα που έλαβαν την τελευταία δόση της σειράς αρχικών εμβολιασμών τους τουλάχιστον 14 ημέρες και όχι περισσότερες από 270 ημέρες πριν από την άφιξη ή που έχουν λάβει αναμνηστική δόση, θα είναι επιλέξιμα μαζί με εκείνα που ανέρρωσαν από τον Covid-19 εντός 180 ημερών από το ταξίδι.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΕ χαιρέτισε τη μη δεσμευτική καθοδήγηση, η οποία καθιστά επίσης σαφές ότι δεν πρέπει να εφαρμόζονται εξετάσεις ή πρόσθετες απαιτήσεις σε παιδιά κάτω των 6 ετών που ταξιδεύουν με ενήλικα.

«Οι ενημερώσεις θα διευκολύνουν περαιτέρω τα ταξίδια εκτός ΕΕ προς την ΕΕ και θα λάβουν υπόψη την εξέλιξη της πανδημίας, την αυξανόμενη απορρόφηση εμβολιασμού παγκοσμίως και τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων», ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι ταξιδιώτες που έλαβαν εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον ΠΟΥ αλλά δεν είναι εξουσιοδοτημένα για χρήση στην ΕΕ μπορεί να κληθούν να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ PCR ή να τεθούν σε καραντίνα, ανέφερε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Μέχρι στιγμής, η ΕΕ έχει εγκρίνει τα εμβόλια Covid-19 που έχουν αναπτύξει οι Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson και Novavax.

Δείτε επίσης

Follow us

110,239LikesΚάντε Like
88,067 FollowersΑκολουθήστε
168,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ