Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
36.5 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΠορτογαλία: Θα επιβάλει νέους ταξιδιωτικούς κανόνες

Πορτογαλία: Θα επιβάλει νέους ταξιδιωτικούς κανόνες

Οι αρχές στην Πορτογαλία εξετάζουν το ενδεχόμενο τροποποίησης των κανόνων εισόδου μετά τη σύσταση των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταργήσουν τους πρόσθετους περιορισμούς εισόδου για άτομα που διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Οι χώρες της ΕΕ κατέληξαν σε κοινή συμφωνία για την άρση των πρόσθετων περιορισμών στη μετακίνηση ατόμων που διαθέτουν έγκυρο έγγραφο εμβολιασμού για τον COVID-19 που αποδεικνύει ότι έχουν εμβολιαστεί ή έχει αναρρώσει από τον ιό.

- Advertisement -

Σύμφωνα με το Portugal News, πηγή από το γραφείο του Υπουργού Διεθνούς Διοίκησης είπε: «Όπως πάντα η κυβέρνηση θα εξετάσει πιθανές προσαρμογές στους κανόνες που ισχύουν στο εθνικό νομικό πλαίσιο, λαμβάνοντας υπόψη το περιεχόμενο αυτής της σύστασης και επίσης την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στην Πορτογαλία».

Το Συμβούλιο της ΕΕ εισήγαγε μια νέα σύσταση για τη διευκόλυνση της ταξιδιωτικής διαδικασίας εν μέσω της κατάστασης COVID-19 βάσει της οποίας θα πρέπει να εφαρμόζονται μέτρα για τον κορωνοϊό λαμβάνοντας υπόψη την υγεία των επιβατών και όχι την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας αναχώρησης τους, εκτός από τις χώρες υψηλού κινδύνου.

Λισαβόνα

Η απόφαση σημαίνει ότι οι επιβάτες από άλλες χώρες θα αντιμετωπίσουν ηπιότερους κανόνες εισόδου όταν ταξιδεύουν σε χώρες της ΕΕ, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εμβολιασμού τους κατά του ιού. Το Συμβούλιο της ΕΕ ενέκρινε μια τέτοια σύσταση στις 25 Ιανουαρίου, ενώ η ίδια θα τεθεί σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου.

«Αυτό σημαίνει ότι ο εμβολιασμός, η εξέταση ή η κατάσταση ανάρρωσης ενός ταξιδιώτη κατά του COVID-19, όπως αποδεικνύεται από ένα έγκυρο ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 της ΕΕ, θα πρέπει να είναι ο καθοριστικός παράγοντας. Μια προσωπική προσέγγιση θα απλοποιήσει ουσιαστικά τους ισχύοντες κανόνες και θα παρέχει πρόσθετη σαφήνεια και προβλεψιμότητα στους ταξιδιώτες», επεσήμανε το Συμβούλιο της ΕΕ. Επιπλέον, την ίδια ημέρα, 1η Φεβρουαρίου, τα κράτη μέλη θα συντομεύσουν την ισχύ των εγγράφων εμβολιασμού σε 270 ημέρες.

Από την 1η Δεκεμβρίου 2021, όλοι οι ταξιδιώτες από άλλες χώρες που φτάνουν στην Πορτογαλία υποχρεούνται να προσκομίσουν αρνητικό έγγραφο ανάπαυσης ή ανάκτησης κατά την άφιξή τους.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,288LikesΚάντε Like
88,446 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ