Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
32 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΕυρωπαϊκή Ένωση: 9μηνη διάρκεια για τα πιστοποιητικά εμβολίων

Ευρωπαϊκή Ένωση: 9μηνη διάρκεια για τα πιστοποιητικά εμβολίων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε νέους κανόνες που ορίζουν δεσμευτική ημερομηνία λήξης εννέα μηνών —ή 270 ημερών— για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για ταξίδια στην ΕΕ.

Από την 1η Φεβρουαρίου, οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να δέχονται πιστοποιητικά εμβολιασμού για ταξιδιωτικούς σκοπούς για 270 ημέρες μετά τον αρχικό εμβολιασμό του κατόχου και δεν μπορούν «ούτε να παρατείνουν αυτήν την περίοδο, ούτε να συντομεύσουν αυτήν την περίοδο», είπε ένας εκπρόσωπος.

- Advertisement -

Λόγω έλλειψης σαφών πληροφοριών σχετικά με την προστασία μετά από μια πρώτη σειρά εγκοπών, το αρχικό πλαίσιο ψηφιακών πιστοποιητικών COVID της ΕΕ άφησε τις χώρες να αποφασίσουν για πόσο χρόνο θα πρέπει να γίνονται δεκτά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για ταξίδια.

Καθώς η εξάπλωση της παραλλαγής Omicron έχει προκαλέσει νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, το στέλεχος υποστηρίζει ότι μια ενιαία περίοδος αποδοχής είναι κρίσιμη για τον συντονισμό των ταξιδιωτικών μέτρων.

«Η δύναμη και η επιτυχία αυτού του ανεκτίμητου εργαλείου για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις έγκειται στη συνεκτική χρήση του σε ολόκληρη την ΕΕ», ανέφερε σε δήλωσή της η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδη.  Το χρονοδιάγραμμα των εννέα μηνών δίνει στις χώρες επιπλέον τρεις μήνες για να ξεκινήσουν εκστρατείες εμβολιασμού.

Η ημερομηνία λήξης δεν θα καταχωρηθεί στο πιστοποιητικό, αλλά οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται για την επαλήθευση των πάσου θα προσαρμοστούν ώστε να θεωρούν ότι τα πιστοποιητικά παλαιότερα των 270 ημερών έχουν λήξει. Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης κανόνες για τη σαφή διάκριση ενός πλήρους αρχικού κύκλου εμβολιασμού από μια αναμνηστική δόση στο ψηφιακό πιστοποιητικό COVID.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,197 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ