Παραλία - Σπηλιά Φώκια

Υπάρχει ένα ιδιαίτερο μέρος στην Κορινθία, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο καθώς σε αυτή την παραλία – σπηλιά ο ήλιος δεν ανατέλλει ποτέ!

Τα κάθετα βράχια της ακτογραμμής κοντά στον οικισμό Στραβά Κορινθίας διακόπτονται από μια φυσική, πέτρινη, τεράστια αψίδα. Μπαίνοντας μέσα στην αψίδα, στα δεξιά υπάρχει μια σπηλιά που στο εσωτερικό της φιλοξενεί μια μαγευτική παραλία, γνωστή με το όνομα Φώκια, με λεπτό, άσπρο βότσαλο, που δίνει στα νερά χρώμα σαν του οινοπνεύματος, όπως συνηθίζεται στο Ιόνιο, σε νησιά όπως οι Παξοί, η Κεφαλλονιά και η Ζάκυνθος.

Παραλία - σπηλιά Φώκια

Η παραλία και η αψίδα αποτελούν ένα πραγματικό “μνημείο της φύσης” που όμοιό του δεν έχουμε συναντήσει στην Ελλάδα και δεν πρέπει να υπάρχει. Εξαιτίας του ότι η παραλία βρίσκεται μέσα στη σπηλιά, ο ήλιος δεν την “βλέπει” ποτέ, με αποτέλεσμα να είναι πάντα δροσερά και να μη χρειάζεται να φορέσετε αντηλιακό. Η πρόσβαση γίνεται είτε με σκάφος, είτε από ένα δύσβατο μονοπάτι που όμως είναι μικρό σε απόσταση.

Διαβάστε ακόμα:  3 «κρυμμένες» υπέροχες παραλίες στην Ελλάδα κατάλληλες για... απομόνωση που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν!

Δείτε την εντυπωσιακή παραλία μέσα από το βίντεο:

Video haanity

Η φύση έχει κάνει το θαύμα της και έχει δημιουργήσει πολλές “ιδιαίτερες” παραλίες, όπως αυτηή την παραλία που κρυμμένη σε βουνό!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Η ελληνική παραλία όπου ο ήλιος δεν ανατέλλει ποτέ!
- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ