Γέφυρα Ολλανδία κάτω από το νερό

Όταν σκεφτόμαστε γέφυρες, το μυαλό μας πηγαίνει σε μια κατασκευή που δημιουργείται πάνω από το νερό, για να περνούν τα πλοία από κάτω και οι πεζοί ή τα αυτοκίνητα από πάνω. Απόλυτα σωστό. Ωστόσο, στην Ολλανδία κατασκεύασαν μια εντυπωσιακή γέφυρα… κάτω από το νερό!

- Advertisement -
Γέφυρα Ολλανδία κάτω από το νερό μοναδική κατασκευή

Οι μηχανικοί και αρχιτέκτονες στην Ολλανδία κλήθηκαν να ενώσουν τη χώρα με το μεγαλύτερο τεχνητό νησί Flevopolder. Η πρώτη σκέψη ήταν να δημιουργηθεί μια συμβατή γέφυρα για σκάφη και αυτοκίνητα, αλλά στην πορεία προέκυψε το πρόβλημα ότι η κίνηση θα έπρεπε να είναι συναχής και να μη διακόπτεται όταν περνούσαν πλοία κάτω από τη γέφυρα. Έτσι η κατασκευαστική ομάδα κλήθηκε να υλοποιήσει μια άλλη ιδέα…

γέφυρα ολλανδία κάτω από το νερό σήραγγα

Μια γέφυρα κάτω από το νερό

Το υδραγωγείο Veluwemeer στην Ολλανδία είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η φυσική, η αρχιτεκτονική και η μηχανική επιστήμη. Τα περισσότερα υδραγωγεία είναι βασικά γέφυρες χτισμένες πάνω από το νερό.

αυτοκίνητα περνούν από τη γέφυρα κάτω από το νερό στην Ολλανδία

Αλλά το υδραγωγείο Veluwemeer είναι μια γέφυρα για τα διερχόμενα πλοία, ενώ τα αυτοκίνητα περνούν από μια σήραγγα κάτω από αυτήν. Με άλλα λόγια, είναι μια υποβρύχια σήραγγα όπου τα πλοία πλέουν στην επιφάνεια και τα αυτοκίνητα ταξιδεύουν από κάτω.

εντυπωσιακή γέφυρα κάτω από το νερό στην Ολλανδία

Η μεγαλύτερη οδική & σιδηροδρομική σήραγγα στον κόσμο είναι γεγονός! Κάτω από τη Βαλτική!

Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση, επειδή τα αυτοκίνητα δεν χρειάζεται πλέον να περιμένουν να περάσουν τα σκάφη, αλλά όλα κινούνται ταυτόχρονα χωρίς διακοπή. Επιπλέον, μια διάβαση δίπλα στο πράσινο δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να απολαύσει το τοπίο.

Δείτε το υπέροχο βίντεο:

Οι πιο ιδιαίτερες γέφυρες του κόσμου

Yπάρχουν πολλά πραγματικά εκεί έξω που περιμένουν να τα ανακαλύψετε! Μερικά από αυτά είναι εντυπωσιακές γέφυρες, πεζογέφυρες που λικνίζονται πάνω ομίχλη ή σε χαράδρες. Γέφυρες που περιμένουν να τις διασχίσετε και να απολαύσετε την ομορφιά και την ιδιαίτερότητά τους.

g1

Gateshead Millennium Bridge, Αγγλία

g2

Langkawi Sky Bridge, Μαλαισία

g3

The Millau Viaduct, Γαλλία

g4

Allāhverdi Khan Bridge (Si-o-seh pol), Ιράν

g5

Rialto Bridge, Βενετία

g6

Seven Mile Bridge, Florida Keys

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ