Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
30.6 C
Athens
ΑρχικήΓαλλίαΠαρίσιΗ υπέροχη Βασιλική της Ιερής Καρδιάς στη Μονμάρτη!

Η υπέροχη Βασιλική της Ιερής Καρδιάς στη Μονμάρτη!

Η Μονμάρτη θεωρείται μία από τις πιο γραφικές συνοικίες του Παρισιού, με αποτέλεσμα η περιοχή να είναι πολύ δημοφιλής στους τουρίστες. Στην κορυφή του λόφου της Μονμάρτρης, βρίσκεται και η υπέροχη Βασιλική της Ιερής Καρδιάς (Sacré-Cœur).

Η υπέροχη Βασιλική της Ιερής Καρδιάς στη Μονμάρτη!

Η εκκλησία χτίστηκε μεταξύ του 1875 και 1914 από τον αρχιτέκτονα Πώλ Αμπάντι κατά τη ρωμανο-βυζαντινή περίοδο. Ξεχωρίζει η έντονη λευκή όψη της, που οφείλεται σε ένα συγκεκριμένο είδος πετρώματος, προερχόμενο από το λατομείο Château-Landon, αλλά όχι μόνο. Πληροφορίες λένε ότι σε καιρικές συνθήκες με έντονη υγρασία, ο ασβεστίτης που απαρτίζει το πέτρωμα λειτουργεί σαν χλώριο, “ξεπλένοντας” και ανανεώνοντας το χαρακτηριστικό της λευκό χρώμα.

- Advertisement -
Η υπέροχη Βασιλική της Ιερής Καρδιάς στη Μονμάρτη!

Info:

Η είσοδος στην εκκλησία είναι δωρεάν και μπορείτε να την επισκεφτείτε καθημερινά από τις 6 π.μ. έως τις 10.30 μ.μ.
Αξίζει φυσικά να ανεβείτε στον τρούλο που θα σας προσφέρει υπέροχη θέα στην πόλη του Παρισιού, αλλά να είστε έτοιμοι να ανεβείτε 300 σκαλιά διότι δεν υπάρχει ανελκυστήρας. Για να ανεβείτε θα πρέπει να βρείτε την είσοδο έξω από τη Βασιλική στα αριστερά και οι ώρες αλλά και οι τιμές διαφέρουν γι’αυτό πρέπει να επισκεφτείτε το www.sacre-coeur-montmartre.com.

Δείτε επίσης:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,289LikesΚάντε Like
88,459 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ