Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
35.3 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ Κίνα ετοιμάζει «μαύρη λίστα» τουριστών! Για ποιο λόγο;

Η Κίνα ετοιμάζει «μαύρη λίστα» τουριστών! Για ποιο λόγο;

Η Κίνα, και συγκεκριμένα οι αρχές της χώρας, ετοιμάζουν μια «μαύρη λίστα» τουριστών, έπειτα από απείθαρχες συμπεριφορές.

Συγκεκριμένα, η «μαύρη λίστα» τουριστών δημιουργείται με σκοπό να αποτρέψει η Κίνα, μέσω της δημόσιας κατακραυγής, τους τουρίστες από το να βανδαλίζουν το πιο επιβλητικό και χαρακτηριστικό αξιοθέατο της χώρας, το Σινικό Τείχος.

- Advertisement -

Το Σινικό Τείχος αποτελείται από 4 κύρια τμήματα με πιο δημοφιλές το αναστηλωμένο οχυρό του Μπάνταλινγκ, το κοντινότερο στο Πεκίνο όπου συρρέουν πλήθη των τουριστών για να θαυμάσουν την εκπληκτική θέα. Το τμήμα αυτό άνοιξε και πάλι στις 24 Μαρτίου, αφού παρέμεινε κλειστό για περίπου δύο μήνες λόγω του ξεσπάσματος του κορονοϊού. Την ίδια εκείνη ημέρα, ένας επισκέπτης φέρεται πως πιάστηκε στην κάμερα να βανδαλίζει το ιστορικό μνημείο με ένα κλειδί.

Σινικό Τείχος Κίνα

Η είδηση διαδόθηκε πολύ γρήγορα προκαλώντας την οργή των Κινέζων χρηστών, με ένα hashtag που μεταφράζεται ως «το Σινικό Τείχος βανδαλίζεται την πρώτη μέρα που ξανανοίγει», έγινε δημοφιλές στο Weibo, την πιο διάσημη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων της Κίνας.

Δείτε γενικά τα πράγματα που κάνουν οι τουρίστες και ενοχλούν τους ντόπιους!

«Μαύρη λίστα» τουριστών και κυρώσεις στην Κίνα

Απαντώντας, το Γραφείο του Σινικού Τείχους, το οποίο είναι υπεύθυνο για τις διοικητικές και δημόσιες υποθέσεις στην ειδική τουριστική ζώνη του Μπάνταλινγκ, από τις 6 Απριλίου ξεκίνησε να εφαρμόζει μια σειρά νέων πειθαρχικών μέτρων κατά των βανδαλισμών.

Σύμφωνα με αυτά, θα επιβάλει διοικητικές κυρώσεις για επτά τύπους βανδαλισμού πολιτισμικών κειμηλίων, «συμπεριλαμβανομένου του σκαλίσματος και άλλων σκόπιμων ζημιών». Οι παραβάτες μάλιστα θα προστίθενται σε μια μαύρη λίστα που θα δημοσιοποιείται τακτικά για να «αυξήσει την ευαισθητοποίηση και να ασκήσει πίεση [στους τουρίστες]». Επίσης, οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν περιορισμούς όταν προσπαθούν να αγοράσουν online εισιτήρια για το Σινικό Τείχος στο μέλλον, αν και η ανακοίνωση δεν διευκρινίζει ποιους.

Εν τω μεταξύ, το γραφείο πληροφοριών της δημοτικής κυβέρνησης του Πεκίνου δήλωσε ότι σκέφτεται να απαγορεύσει στους τουρίστες που βρίσκονται στη μαύρη λίστα να εισέλθουν σε άλλα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής, ενώ αν έχουν διαπράξει ποινικό αδίκημα, οι παραβάτες θα υφίστανται και τις ποινικές συνέπειες του νόμου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα συντάσσει μαύρη λίστα τουριστών. Κάποια πάρκα στο Πεκίνο έχουν επίσης μαύρη λίστα επισκεπτών ενώ χρησιμοποιούν σαρωτές προσώπων για να εμποδίσουν τους επισκέπτες αυτούς να εισέλθουν σε αυτά.

Με πληροφορίες από το cnn.com.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,154 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ