Τουρίστες στην Ακρόπολη
Οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν βγάλει "υγειονομικό διαβατήριο" πριν ταξιδέψουν

Το να είναι κανείς τουρίστας σε μια ξένη χώρα είναι πραγματικά υπέροχο. Αρκεί να σέβεται τον πολιτισμό που έχει πάει να εξερευνήσει. Δυστυχώς δεν το κάνουν αυτό όλοι οι τουρίστες.

- Advertisement -

Το περιοδικό Travel + Leisure έκανε μια έρευνα ρωτώντας ανθρώπους από διάφορες χώρες του κόσμου τι είναι αυτό που κάνουν οι τουρίστες και τους ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι.

Επίσης, ανακαλύψτε τις 11+1 πιο ψαγμένες γειτονιές σε όλη την Ευρώπη!

Δανία: το ότι μπαίνουν στη μέση του δρόμου

Οι Δανοί δεν αντέχουν όταν οι τουρίστες αδιαφορούν για την απλή κατασκευή του δρόμου στη Δανία που διαχωρίζει το πεζοδρόμιο από τον ποδηλατόδρομο και το δρόμο. Κάθε καλοκαίρι η Κοπεγχάγη είναι γεμάτη με τουρίστες που για κάποιο λόγο περνούν πέντε λεπτά μέχρι να καταλάβουν πού πρέπει να πάνε και ξαφνικά περπατούν με τις αποσκευές τους πάνω στον ποδηλατόδρομο, σταματώντας για να βγάλουν φωτογραφίες. Κάτι άλλο που ενοχλεί τους ντόπιους είναι ότι οι τουρίστες που νοικιάζουν ποδήλατα αγνοούν τη σηματοδότηση, γεγονός εκνευριστικό κι επικίνδυνο.

Ινδία: το ότι πηγαίνουν σε καταφύγια γιόγκα

Οι Ινδοί μισούν το γεγονός ότι πολλοί ξένοι έρχονται στην Ινδία για να κάνουν γιόγκα με την πιο ανόητη μορφή, να εκπαιδευτούν σε ταντρικές σεξουαλικές πρακτικές και να ακολουθήσουν ψεύτικους κι απαίδευτους γκουρού αναζητώντας την ειρήνη. Οι Ινδοί αναφέρουν ότι οι γκουρού που ακολουθούν ευλαβικά οι επισκέπτες από τη Δύση δεν έχουν ιδέα από γιόγκα και διαλογισμό και ότι η γιόγκα στην Ινδία είναι επιχείρηση κι όχι τρόπος αναζήτησης της εσωτερικής ειρήνης. Θεωρούν ιδιαιτέρως ανόητο κι ενοχλητικό εκ μέρους των τουριστών να έρχονται στην Ινδία και να φορούν παραδοσιακές ινδικές φορεσιές, να κάνουν σεξ δημοσίως και να παίρνουν ναρκωτικά για να απελευθερωθούν.

Οι Ινδοί ενοχλούνται πολύ και από το γεγονός ότι οι τουρίστες πηγαίνουν απρόσκλητοι στις παραγκουπόλεις με τις εντυπωσιακές φωτογραφικές τους μηχανές, συμπεριφερόμενοι σαν να βρίσκονται σε ζωολογικό κήπο. Δεν έχει νόημα να φωτογραφίζεις τους “φτωχούς”, ειδικά όταν βρίσκονται στο σπίτι τους ή στη δουλειά τους.

Ιταλία: το ότι δεν ακολουθούν τους κανόνες

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε το Κολοσσαίο και 8+1 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το ιστορικό μνημείο!

Οι Ιταλοί ενοχλούνται από το γεγονός ότι οι ξένοι θεωρούν ότι η Ιταλία είναι μια υπέροχη χώρα χωρίς νόμους, επομένως πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Αυτό όμως ΔΕΝ ισχύει. Δεν μπορείτε να κάνετε μπάνιο στη Fontana di Trevi, ούτε να ουρήσετε στο δρόμο τη νύχτα, ούτε και να σκαρφαλώσετε στα αγάλματα που στολίζουν την πόλη κι έχουν φιλοτεχνηθεί από τον Bernini, τον Canova ή το Michelangelo. Κάτι άλλο που εκνευρίζει τους Ιταλούς είναι οι αγγλόφωνοι τουρίστες όταν θεωρούν δεδομένο ότι όλοι οι Ιταλοί μιλούν αγγλικά ή όταν παραγγέλνουν “αμερικανοποιημένα” πιάτα όπως πίτσα με ανανά, fettucine Alfredo ή μακαρόνια με κεφτεδάκια.

Ινδονησία: το ότι ζητιανεύουν

Στην Ινδονησία οι ντόπιοι βρίσκουν πολύ ενοχλητικό όταν οι backpackers από τη Δύση, δηλαδή όσοι ταξιδεύουν με σακίδιο στην πλάτη, ζητιανεύουν για να χρηματοδοτήσουν τα ταξίδια τους (το λεγόμενο “beg-packing”). Κάτι άλλο που θεωρούν άσχημο είναι όταν οι τουρίστες συμμετέχουν σε τουρ σε παραγκουπόλεις υπανάπτυκτων περιοχών και φωτογραφίζουν τους ζητιάνους.

Οι ντόπιοι θεωρούν επίσης ανεξήγητο το γιατί οι τουρίστες νοικιάζουν μηχανάκια, αφού οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακούβες και οι κανόνες δεν τηρούνται.

Γερμανία: το ότι βγάζουν σέλφι σε μνημεία του Ολοκαυτώματος

Οι Γερμανοί θεωρούν προσβλητικό όταν οι τουρίστες βγάζουν σε μνημεία του ολοκαυτώματος ή σε μνημεία στρατοπέδων συγκέντρωσης, ειδικά όταν παίρνουν κι αστείες πόζες, κάνουν το σύμβολο της νίκης ή μιμούνται τις εκφράσεις του Χίτλερ.

Ταϋλάνδη: το ότι βγάζουν φωτογραφίες με τίγρεις

Οι Ταϋλανδοί ενοχλούνται όταν οι τουρίστες φωτογραφίζονται με τίγρεις, οι οποίοι είναι υπό την επήρεια φαρμάκων. Το να “εκμεταλλεύεται” κανείς βασανισμένα ζώα για να βγάλει φωτογραφίες και να κερδίσει μερικά likes στα social media είναι απαράδεκτο, όσο αθώο κι αν μοιάζει στην επιφάνεια. Για να δαμαστούν αυτά τα ζώα τους επιβάλλονται βάρβαρες πρακτικές και φάρμακα ώστε να μην αποτελούν κίνδυνο για τους τουρίστες.

Νορβηγία: το να πλησιάζουν πολύ τους παγετώνες

Σύμφωνα με τους Νορβηγούς, οι παγετώνες στη χώρα έχουν φράκτες και προειδοποιητικές πινακίδες για κάποιο λόγο, γιατί είναι πολύ σύνηθες να σκοτώνουν κόσμο. Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι οι χιονοστιβάδες και τα άγρια ποτάμια είναι επικίνδυνα, αλλά όταν τα φυσικά φαινόμενα είναι φραγμένα στη Νορβηγία, είναι πολύ πιο επικίνδυνα από ό,τι μπορεί να πιστεύετε! Γι’ αυτό το να πλησιάζει κανείς του παγετώνες είναι από ανόητο μέχρι αυτοκτονικό!

Ηνωμένο Βασίλειο: το να μιλούν δυνατά στο μετρό

Με την ευκαιρία δείτε πως ήταν 6 κάστρα του Ηνωμένου Βασιλείου πριν εγκαταλειφθούν!

Ένας από τους κανόνες συμπεριφοράς που επιβάλλεται να τηρεί ένας ξένος στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι το να μιλά σιγά ή καθόλου όταν βρίσκεται στο μετρό, ειδικά τις ώρες αιχμής. Οι Βρετανοί δεν μπαίνουν στο μετρό για διασκέδαση, άλλοι πάνε στη δουλειά τους ή σε κάποια υποχρέωση, ενώ άλλοι προσπαθούν να συνέλθουν από ένα βαρύ hangover. Το χειρότερο που έχετε να κάνετε είναι να μιλάτε δυνατά χωρίς να σέβεστε τους γύρω σας.

Αυστραλία: όταν οδηγούν στη λάθος μεριά του δρόμου

Οι Αυστραλοί ενοχλούνται από τους ξένους οδηγούς που οδηγούν στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Όπως οι Κύπριοι, οι Βρετανοί, κ.ά., οι Αυστραλοί οδηγούν στην αριστερή πλευρά, επομένως είναι άκρως επικίνδυνο όταν οδηγεί κανείς στα δεξιά. Το χειρότερο είναι όταν οι ξένοι θεωρούν ότι στην Αυστραλία οδηγούν στη “λάθος” μεριά, ενώ στη χώρα η λάθος μεριά είναι η δεξιά.

ΗΠΑ: όταν κοιτούν επίμονα τους Άμις

Οι Αμερικανοί, ειδικότερα της Δύσης, θεωρούν αγενές όταν οι τουρίστες έρχονται για να δουν τους Άμις, κοιτώντας τους επίμονα. Οι Άμις δε θέλουν να φωτογραφίζονται, επομένως αν βρίσκεστε στην περιοχή τους δείξτε τους σεβασμό και μην τους βγάζετε φωτογραφίες, εκτός κι αν έχετε ειδική άδεια.

Κροατία: το να βγάζουν σέλφι στο πάρκο της λίμνης Plitvice

Οι Κροάτες θεωρούν περισσότερο επικίνδυνο παρά ενοχλητικό όταν οι τουρίστες, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις βγάζουν σέλφι στο Εθνικό Πάρκο της λίμνης Πλίτβιτσε. Πολλοί έχουν πεθάνει ή τραυματιστεί βγάζοντας σέλφι πάνω ή δίπλα στους βράχους και καμία φωτογραφία δεν αξίζει τη ζωή κάποιου.

Βραζιλία: το να κάνουν tour στις φαβέλες

Οι ξεναγήσεις τουριστών στις φαβέλες κάνουν τους Βραζιλιάνους να νιώθουν έλλειψη σεβασμού, προσβολή και αηδία. Θεωρούν πολύ άσχημο όταν πολλά τζιπ με σχέδιο παραλλαγής διασχίζουν την Avenida Atlântica μεταφέροντες τους χαμογελαστούς τουρίστες με τις μεγάλες φωτογραφικές στις φαβέλες. Θεωρούν ανούσιο το να διασκεδάσει κανείς μπαίνοντας σε μια ζώνη πολέμου και φωτογραφίζοντας τους ανθρώπους που ζουν εκεί σαν αξιοθέατα, και μετά να επιστρέψουν πίνοντας μια ακριβή caipirinha βλέποντας το ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα.

Νέα Ζηλανδία: όταν υποθέτουν ότι κανείς δεν τους καταλαβαίνει

Σύμφωνα με τους κατοίκους της Νέας Ζηλανδίας, πολλοί ξένοι πιστεύουν ότι μιλούν μόνο αγγλικά και μιλούν άσχημα δυνατά. Η αλήθεια είναι ότι οι ντόπιοι είναι ένας ιδιαιτέρως πολύγλωσσος λαός, επομένως είναι πολύ πιθανό να καταλάβουν τι λέτε. Γι’ αυτό, μην βγάζετε τα άπλυτά σας στη φόρα δημοσίως!

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ