Η KLM και η Air France  ανταγωνίζονται για την απόκτηση του 50% της πορτογαλικής TAP.

- Advertisement -

Οι ολλανδικές και οι γαλλικές αεροπορικές εταιρείες ανταγωνίζονται για την κατοχή τουλάχιστον του 50% της πορτογαλικής αεροπορικής εταιρείας TAP, μετά τα σχέδια της πορτογαλικής κυβέρνησης να πωλήσει τουλάχιστον το 50% των μετοχών της εταιρείας.

Οι κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες που ανταγωνίζονται για τις μετοχές αυτές είναι η KLM, η Air France και η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, αναφέρει το ολλανδικό μέσο ενημέρωσης NL Times.

Η Lufthansa είχε ήδη συζητήσει για τις μετοχές της TAP από το 2019, αλλά οι συζητήσεις αυτές έκλεισαν μετά το χτύπημα της πανδημίας COVID-19. Τώρα, η KLM και η Air France έχουν επίσης αρχίσει να εκδηλώνουν ενδιαφέρον, καθώς και οι δύο αεροπορικές εταιρείες κέρδισαν τη γερμανική αεροπορική εταιρεία για να πάρουν το πρώτο δικαίωμα εξαγοράς της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας ITA νωρίτερα φέτος.

Τον Δεκέμβριο του 2021, ο Πορτογάλος υπουργός Υποδομών και Στέγασης Pedro Nuno Santos δήλωσε ότι η TAP θα μπορούσε να ιδιωτικοποιηθεί εν μέρει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναδιάρθρωσης, μέχρι το 2025. «Στην παγκόσμια αγορά αερομεταφορών, η TAP δεν μπορεί να επιβιώσει μόνη της», δήλωσε στο CNN Portugal.

Πηγή: https://www.euractiv.gr

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ