Σύμφωνα με έρευνα της Finn Partners Global Travel Practice προκύπτει ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο: H συντριπτική πλειοψηφία (94%) των παγκόσμιων ταξιδιωτικών συντακτών σκοπεύουν να συνεχίσουν τα ταξίδια φέτος.

Έτσι προέκυψε μια λίστα με το τοπ 10 των χωρών επιλογής τους και φυσικά η Ελλάδα δεν θα έλειπε από αυτή!

- Advertisement -

Τα αποτελέσματα βασίζονται σε μια έρευνα που έγινε τον Δεκέμβριο του 2020, μεταξύ 400 ταξιδιωτικών συντακτών και παραγωγών ταξιδιωτικού περιεχομένου στη Βόρεια Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη.

Η λίστα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς έχει ως εξής:

 1. Ιαπωνία
 2. Νότια Αμερική
 3. Ισλανδία
 4. Αυστραλία
 5. Αφρική
 6. Νέα Ζηλανδία
 7. Νότια Αφρική
 8. Ελλάδα
 9. Η Ευρώπη
 10. Περού

Η έρευνα επίσης διαπίστωσε ότι οι τάσεις σχετικά με τα ταξίδια αλλάζουν. Ιδιαίτερα μετά τους εμβολιασμούς.

Η πλειοψηφία των ταξιδιωτικών συντακτών που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι θα προωθήσουν τα ταξίδια και τον τουρισμό πριν τελειώσει η πανδημία καθώς οι ταξιδιωτικοί φορείς επιδεικνύουν υπεύθυνες πρακτικές ασφάλειας.

Οι τάσεις στα ταξίδια

Η έρευνα του FINN ζήτησε επίσης από τους συμμετέχοντες να ταξινομήσουν τις τάσεις με βάση τις προοπτικές του ταξιδιού τους φέτος και το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ως εξής:

 1. Κοντά στα ταξίδια στο σπίτι (67%)
 2. Υποτιμημένοι προορισμοί (54%)
 3. Υπεύθυνη μετακίνηση (47%)
 4. Υγεία και ευεξία (42%)
 5. Ασφάλεια ταξιδιού (37%)
 6. Ταξιδιωτική καινοτομία (36%)
 7. Καθόλου ταξίδια (16%)
τάσεις στα ταξίδια 2021

5 τάσεις στα ταξίδια το 2021 διαφορετικές από τα συνηθισμένα που αλλάζουν τον τρόπο που ταξιδεύουμε!

Μια χρονιά χαμένη στον τουρισμό ήταν το 2020 και τα ταξίδια μπήκαν στο περιθώριο ανά τον κόσμο, ενώ 5 νέες τάσεις κάνουν την εμφάνισή τους δυναμικά στη μετά κορονοϊού εποχή, αλλάζοντας άρδην τον τρόπο που ταξιδεύουμε.

Μπορεί τα ταξίδια να μην είναι η προτεραιότητά μας εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο με το εμβόλιο να είναι έτοιμο προς χρήση, μια αχτίδα αισιοδοξίας φαίνεται στο… τούνελ του τουρισμού και των ταξιδιών τη νέα χρονιά, προκρίνοντας 5 ταξιδιωτικές τάσεις που θα αλλάξουν τον τρόπο που ταξιδεύουμε.

ταξίδι με αυτοκίνητο η νέα τάση το 2021

Διαφορετικά ταξίδια στο μέλλον

Θα λατρέψουμε το αυτοκίνητο

Τι πιο όμορφο από το να φορτώνει κάποιος το αυτοκίνητο με όλα τα απαραίτητα και μαζί με την οικογένεια να εκδράμει σε βουνό ή θάλασσα. Όπως παλιά, που οι οικογένειες έφευγαν χωρίς σχεδιασμό και οργάνωση προς άγνωστο προορισμό για ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο. Φυσικά, στις μέρες μας υπάρχει και η δυνατότητα όχι μόνο να ταξιδέψει κάποιος με αυτοκίνητο στη φύαη αλλά να νοικιάσει και ένα αυτοκινούμενο που θα του επιτρέψει να κάνει prive διακοπές όπου επιθυμεί. Ευκαιρία να μάθετε τα μυστικά της νέας τάσης εν μέσω πανδημίας!about:blank

Θα μείνουμε στη φύση

Σκεφτείτε δεντρόσπιτα, country style ξενώνες και σπιτάκια ξύλινα στο δάσος και ονειρευτείτε διακοπές στη φύση και διαμονή μέσα στο πράσινο και δίπλα στα ποτάμια. Οι περισσότεροι μετά την πανδημία θα αναζητήσουν απομόνωση, μακριά από πολύβοες παραλίες και πόλεις γεμάτες κόσμο, επιλέγοντας σημεία στη φύση που προσφέρουν χαλάρωση και ηρεμία. Δείτε 10 εντυπωσιακά δεντρόσπιτα στον κόσμο που μπορείτε να κάνετε… κράτηση!

διαμονή σε δεντρόσπιτο το 2021

Θα κάνουμε ιδιωτικές ξεναγήσεις

Τα προηγούμενα χρόνια η τάση να ταξιδεύει κάποιος με γκρουπ ήταν στο προσκήνιο καθώς εξασφάλιζε και περισσότερη ασφάλεια σε μια ξένη χώρα και κοινωνικοποίηση με συνταξιδιώτες που είχαν τα ίδια γούστα και ενδιαφέροντα. Τη νέα χρονιά όμως αυτή η ιδέα δεν φαντάζει και τόσο καλή από την άποψη της επαφής και του συγχρωτισμού, οπότε η στροφή στις ιδιωτικές ξεναγήσεις θα είναι μονόδρομος.Όχι ταξίδια, όχι σινεμά: Τι δεν θα μπορούν να κάνουν πια οι αρνητές του εμβολίου…

Ένα φωτογραφικό ταξίδι σε 12 από τα πιο όμορφα ορεινά χωριά της Ελλάδας!

Θα ταξιδεύουμε σε κοντινούς προορισμούς

Ξεχάστε τα μακρινά ταξίδια και τα υπερατλαντικά δρομολόγια, αφού κάτι τέτοιο θα αργήσει να επανέρθει στην κανονικότητά του. Το βασικό πρόβλημα εδώ είναι το άνοιγμα και το κλείσιμο των συνόρων, οι καραντίνες σε κάθε χώρα αλλά και οι κανόνες σχετικά με την πανδημία και τον εμβολιασμό που ποικίλλουν από χώρα σε χώρα, χωρίς να είναι εύκολο κάποιος να γνωρίζει τα πάντα. Οπότε οι κοντινοί στον τόπο κατοικίας προορισμοί θα είναι must, αφού η πρόσβαση θα είναι εύκολη, χωρίς χρήση αεροπλάνων και πλοίων, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους μας να γνωρίσουμε όμορφα χωριά, γραφικούς οικισμούς και υπέροχα δάση που μέχρι τώρα αγνοοούσαμε. Οπότε μπορείτε να δείτε τα 5 ομορφότερα δάση της Ελλάδας!

Ζορίκα λίμνη με νούφαρα για δραστηριότητες στη φύση

Θα αγαπήσουμε την περιπέτεια

Για το επόμενο διάστημα, οι δραστηριότητες στη φύση θα είναι αυτό που θα αναζητούν οι περισσότεροι ταξιδιώτες και η επαφή με το φυσικό κάλλος κάθε περιοχής. Πεζοπορίες σε σηματοδοτημένα μονοπάτια και καγιάκ στα πανέμορφα ποτάμια της χώρας μας, βόλτες σε εθνικά πάρκα και εκδρομές σε εθνικούς δρυμούς θα μπουν στην κορυφή της λίστας των ταξιδιωτών, αφήνοντας στο περιθώριο τα διάσημα αξιοθέατα και τις ανάλογες ουρές αναμονής.

Πώς αισθάνονται οι άνθρωποι για τα ταξίδια;

Εν μέσω πανδημίας με τον κορονοϊό σίγουρα τα ταξίδια έχουν μεπι στο περιθώριο, αφού κανείς δεν μπορεί να επισκεφθεί άλλες χώρες. Τα όνειρα, όμως, συνεχίζονται και οι ταξιδιώτες σκέφτονται τι θα γίνει στο μέλλον…Πελοπόννησος: Σας αποκαλύπτουμε το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο δάσος της Ελλάδας – Φτάνει μέχρι την παραλία!

ταξίδια στον κόσμο

Οι άνθρωποι ανά τον κόσμο ονειρεύονται τα ταξίδια και όπως έδειξε έρευνατο 69% των ταξιδιωτών σκέφτεται να ταξιδέψει στο μέλλον, οπότε με το ταξίδι στο μυαλό τους, μια άλλη έρευνα έρχεται να καταδείξει πώς αισθάνονται αυτή την στιγμή οι άνθρωποι…

ταξίδι με αεροπλάνο στον κόσμο

Έρευνα της Deloitte, που πραγματοποιήθηκε σε 18 χώρες από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 1.000 καταναλωτών από κάθε χώρα. about:blank

Τι έδειξε η έρευνα

Οι αντιλήψεις για την ασφάλεια των ταξιδιωτών λόγω κορονοϊού βελτιώνονται, ωστόσο το οικονομικό άγχος εξακολουθεί να αποτελεί έναν αυξανόμενο τομέα ανησυχίας για τους ανθρώπους που σκέφτονται να ταξιδέψουν.

Είσαι ταξιδιώτης ή τουρίστας; Η διαφορά είναι μεγάλη… Δες σε ποια κατηγορία ανήκεις!

Βελτίωση σημείωσαν οι αντιλήψεις των ανθρώπων σχετικά με την ταξιδιωτική τους ασφάλεια. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν πρόκειται για τη διαμονή και τα αεροπορικά ταξίδια. Επιπλέον, αν και γενικότερα οι καταναλωτές συνεχίζουν να υποβαθμίζουν τις μη απαραίτητες δαπάνες, τα ταξίδια αναψυχής αποτελούν εξαίρεση.

ταξίδι με αεροπλάνο τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας

Σε άνοδο τα ταξίδια αναψυχής

Η ζήτηση για ταξίδια αναψυχής τους επόμενους τρεις μήνες αυξάνεται πριν από την περίοδο των διακοπών.

 • Σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) σχεδιάζει τώρα να κάνει μια πτήση εσωτερικού
 • 21% σχεδιάζει να νοικιάσει αυτοκίνητο και
 • 13% σχεδιάζει μια διεθνή πτήση

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ