Η μεγαλύτερη 3D εκτυπωμένη γέφυρα του κόσμου βρίσκεται στη Σαγκάη!

Σε περίπτωση που προγραμματίζετε ένα ταξίδι στη Σαγκάη, μην παραλείψετε να δείτε τη μεγαλύτερη 3D εκτυπωμένη τσιμεντένια γέφυρα στον κόσμο, με μήκος που φτάνει τα 26 μέτρα, και είναι ανοιχτή στο κοινό. Δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από έναν 3D εκτυπωτή και αποτελεί δημιούργημα μιας ομάδας της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Tsinghua στο Πεκίνο.

Μπορεί από άποψη ομορφιάς να μην σας εντυπωσιάζει, όμως υπερτερεί τεχνολογικά, αφού κατασκευάστηκε σε μόλις 450 ώρες και κόστισε ένα τρίτο λιγότερο από μια γέφυρα ισοδύναμου μεγέθους που θα κατασκευαζόταν παραδοσιακά.

H 3D εκτυπωμένη γέφυρα τυπώθηκε κομμάτι-κομμάτι, με τη χρήση δύο ρομποτικών βραχιόνων και πριν ξεκινήσει η κατασκευή της, δημιουργήθηκε ένα μικρότερο μοντέλο για να δοκιμαστεί η ακεραιότητα του σχεδίου και να αποδειχθεί η ικανότητά του να αντέχει τους πεζούς. Περιέχει επίσης ειδικά συστήματα στο εσωτερικό της, που βοηθούν τους σχεδιαστές να παρακολουθούν την κατάσταση της δομής σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε ακόμα:  Καλιφόρνια: Αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες σε αυτοκινητόδρομο με κίνηση

To know: Η πρώτη τρισδιάστατη τσιμεντένια γέφυρα του κόσμου άνοιξε στην Ολλανδία τον Οκτώβριο του 2017, με μήκος 8 μέτρων. Δημιουργήθηκε από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν στην πόλη Gemert, με σκοπό να τη διασχίζουν ποδηλάτες.

Διαβάστε επίσης: 3+1 λόγοι για να επισκεφτείς την εντυπωσιακή Σαγκάη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ