Παραλία Σίμος, Ελαφόνησος

Βρισκόμαστε στην παραλία Σίμος, στην Ελαφόνησο, 5 λεπτά από τις ακτές της Πελοποννήσου. Πρόκειται για ένα τοπίο που συναντά κανείς σε τροπικές χώρες και εκεί… δύσκολα. Το απόλυτο εξωτικό τοπίο απέχει 4 ώρες από την Αθήνα και πας σχεδόν… οδικώς, αφού το καραβάκι κάνει μια πολύ μικρή απόσταση για να σας φέρει στην Ελαφόνησο. Η παραλία έχει βραβευθεί πολλές φορές καθώς θεωρείται μία από τις καλύτερες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

- Advertisement -

Η παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο, το μικρό αυτό νησάκι απέναντι από τη Νεάπολη Λακωνίας που τα τελευταία χρόνια βουλιάζει από κόσμο, έχει μετατραπεί από μια ήσυχη και αγνή παραλία που υπήρξε πριν μια δεκαετία (τουλάχιστον) σε hot προορισμό, αφού τα νερά του, δύσκολα μπορούν να συγκριθούν με άλλα, τόσο από άποψη χρώματος με τη χρυσή άμμο και την πρασινωπή απόχρωση, όσο και από άποψη θερμοκρασίας, αφού ποτέ δεν είναι πολύ ζεστά ή παγωμένα.

Το κακό είναι ότι τα τελευταία καλοκαίρια η παραλία φιλοξενεί τις βουτιές πλήθους κόσμου, χάνοντας την παλιά της «αθωότητα». Το καλό είναι ότι αν περπατήσετε μακριά από την παραλία που είναι ακριβώς μπροστά στο κάμπινγκ, θα καταφέρετε να βρείτε πιο ερημικά σημεία.

Φύγαμε για Πελοπόννησο: Αυτές είναι οι 10 κορυφαίες παραλίες της!

Δείτε το μαγευτικό βίντεο της παραλίας από την ομάδα drone haanity:

Ο ήλιος δεν ανατέλλει ποτέ σ’ αυτή την παραλία (video)

Υπάρχει ένα ιδιαίτερο μέρος στην Κορινθία, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Σε αυτή την παραλία ο ήλιος δεν ανατέλλει ποτέ!

Τα κάθετα βράχια της ακτογραμμής κοντά στον οικισμό Στραβά Κορινθίας διακόπτονται από μια φυσική, πέτρινη, τεράστια αψίδα. Μπαίνοντας μέσα στην αψίδα, στα δεξιά υπάρχει μια σπηλιά που στο εσωτερικό της φιλοξενεί μια μαγευτική παραλία, γνωστή με το όνομα Φώκια, με λεπτό, άσπρο βότσαλο, που δίνει στα νερά χρώμα σαν του οινοπνεύματος, όπως συνηθίζεται στο Ιόνιο, σε νησιά όπως οι Παξοί, η Κεφαλλονιά και η Ζάκυνθος.

Η σπηλιά της Φώκιας, Κορινθία

Η παραλία και η αψίδα αποτελούν ένα πραγματικό “μνημείο της φύσης” που όμοιό του δεν έχουμε ξανασυναντήσει στην Ελλάδα και δεν πρέπει να υπάρχει. Λόγω του γεγονότος ότι η παραλία βρίσκεται μέσα στη σπηλιά, ο ήλιος δεν την “βλέπει” ποτέ, με αποτέλεσμα να είναι πάντα δροσερά και να μη χρειάζεται να φορέσετε αντηλιακό. Η πρόσβαση γίνεται είτε με σκάφος, είτε από ένα δύσβατο μονοπάτι που όμως είναι μικρό σε απόσταση.

Η φύση έχει κάνει το θαύμα της και έχει δημιουργήσει πολλές “ιδιαίτερες” παραλίες, όπως και την παραλία κρυμμένη σε βουνό!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ