Ryanair αεροπλάνα - πτήσεις

Η Ryanair προβλέπει και προετοιμάζεται για έναν “πόλεμο” τιμών στις αερομεταφορές, που η ίδια αναμένει να κερδίσει, μόλις αρθούν οι περιορισμοί πτήσεων λόγω κορονοϊού κι οι επιβάτες αρχίσουν να επιστρέφουν στους τουριστικούς προορισμούς, δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, Michael O’Leary.

Ο O’Leary, αγνοώντας τις προβλέψεις για μια αργή ανάκαμψη στον τομέα των αερομεταφορών, προέβλεψε μια γρήγορη ανάκαμψη της εναέριας κυκλοφορίας, με το μόνο τίμημα που θα πρέπει να πληρώσει ο τομέας να προέρχεται από το “τεράστιο ντάμπινγκ των τιμών, που οι παραδοσιακές αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες πλέον επιδιώκουν βοήθεια για τη διάσωσή τους, θα δυσκολευθούν να αντιμετωπίσουν”.

Επιστροφή των πτήσεων με απότομες εκπτώσεις

Η Ryanair υποθέτει ότι οι ευρωπαϊκές πτήσεις θα παραμείνουν “καθηλωμένες” μέχρι την «περιορισμένη» επανέναρξη του Ιουνίου, δήλωσε ο O’Leary. Μετά από αυτό, μια αναβίωση των ενδοευρωπαϊκών ταξιδιών θα οδηγήσει σε απότομες εκπτώσεις για τις διακοπές της τελευταίας στιγμής για το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου. Όπως αναφέρει ο ο O’Leary, «Πολλοί άνθρωποι σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη έχουν κλειδωθεί σε διαμερίσματα. Όλοι θα θέλουν να πάνε διακοπές πριν τα παιδιά επιστρέψουν στο σχολείο, αρκεί να μπορούν να το κάνουν με ασφάλεια».

Η Ryanair υποστηρίζει τα μέτρα κατά του κορονοϊού, όπως μάσκες και ελέγχους θερμοκρασίας για επιβάτες και πλήρωμα, ενώ απορρίπτει τις κλήσεις για τα αεροπλάνα να πετούν κατά το ένα τρίτο άδεια.

- Advertisement -

«Σύντομα, οι όγκοι των πτήσεων θα επιστρέψουν σε κανονική βάση αλλά σε χαμηλότερες τιμές” προέβλεψε ο O’Leary». «Τη στιγμή που θα ξεκινήσουμε να πετάμε πάλι, θα αρχίσουμε να κάνουμε εκπτώσεις θέσεων, όπως και κάθε άλλη αεροπορική εταιρεία.», τόνισε.

Ωστόσο, ένα μοντέλο χαμηλού κόστους και ένας ισχυρός ισολογισμός κάνουν τη Ryanair καλύτερα προετοιμασμένη για την ανάκαμψη, με τις τιμές να είναι απίθανο να βελτιωθούν πριν από το επόμενο έτος, πρόσθεσε ο O’Leary.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ryanair φαίνεται να αλλάζει την πολιτική αποζημιώσεων στις ακυρώσεις λόγω κορονοϊού.

Το 2021 για τη Ryanair

«Είτε είναι 9.99 ευρώ, 4.99, 1.99 ή 99 σεντ ανά θέση, σχεδόν δεν μας νοιάζει – το κρίσιμο μέλημά μας βραχυπρόθεσμα δεν είναι να βγάλουμε χρήματα, αλλά θα είναι να φέρουμε πίσω τους πιλότους, το πλήρωμα καμπίνας και τα αεροσκάφη μας πίσω στον αέρα », δήλωσε ο O’Leary.

Για τη Ryanair, ωστόσο, «το 2021 έχει κάθε προοπτική να είναι έτος “προφυλακτήρας” ως προς τα κέρδη», προέβλεψε επίσης ο O’Leary. «Οι τιμές μπορεί να είναι χαμηλότερες αλλά οι τιμές του πετρελαίου θα είναι χαμηλότερες, και τα αεροδρόμια θα μειώσουν τις χρεώσεις για να ενθαρρύνουν την αύξηση της κίνησης».

Ακόμη, προβλέπει ότι το καλοκαίρι του 2021 δίνει τεράστιες προοπτικές για την ανάκαμψη καθώς οι παραθεριστές θα θέλουν να αντισταθμίσουν τα αποτυχημένα σχέδια του προηγούμενου έτους.

Νέα αεροσκάφη για τη Ryanair

Ο O’Leary τόνισε, επίσης, πως θα κρατήσει τις παραγγελίες για το καθηλωμένο Boeing 737 MAX, το οποίο θα συνέβαλε σε μία μελλοντική ανάπτυξη, υπαινισσόμενος μια πιθανή νέα παραγγελία αεροσκαφών όταν οι κατασκευαστές θα είναι πρόθυμοι να προσφέρουν χαμηλές τιμές. Όπως δήλωσε, “Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλές αεροπορικές εταιρείες εκεί έξω που θέλουν να παραγγείλουν περισσότερα αεροσκάφη. Νομίζω ότι η τιμολόγηση θα είναι καλύτερη τους επόμενους 12 μήνες.”

Τέλος, ο O’Leary δήλωσε πως αναμένει πως η Boeing θα ξαναρχίσει την παραγωγή 737 MAX το δεύτερο εξάμηνο του έτους, με το πρώτο από τα 135 αεροσκάφη MAX που έχει παραγγείλει η Ryanair να της παραδίδεται στα τέλη του 2020 , ή στις αρχές του 2021.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ