Ενδιαφέρον για εξαγορά της easyjet και TAP δείχνει η IAG (International Airlines Group).

Στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού low cost γίγαντα των αερομεταφορών προσανατολίζεται η IAG, ιδιοκτήτρια των British Airways, Iberia, Aer Lingus και Vueling, καθώς ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ενδιαφέρον εξαγοράς της easyjet.

easyjet

Μετά τα δημοσιεύματα, οι μετοχές της easyjet παρουσίασαν άνοδο 6%. Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες ότι η IAG ενδιαφέρεται να εξαγοράσει και τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας TAP τον οποίο αναμένεται να πουλήσει η κυβέρνηση της Λισαβόνας, με τον όμιλο Air France KLM να έχει εκφράσει επίσης σοβαρό ενδιαφέρον.

TAP

Έπειτα από ισχυρή επιστροφή στην κερδοφορία το καλοκαίρι του 2022, η IAG ανέφερε ότι μπορεί να αξιοποιήσει τη ρευστότητα ύψους 13 δισ. ευρώ που έχει στη διάθεσή της προκειμένου να προβεί σε περαιτέρω εξαγορές. Η απόφαση που αφορά την easyJet στηρίζεται στο γεγονός ότι μαζί με τη Vueling θα δημιουργούνταν ένας ευρωπαϊκός γίγαντας στις πτήσεις low cost στο μέγεθος της Ryanair.

Διαβάστε ακόμα:  “The Digital Gate IV: The Airport Innovation Challenge”: Ανακοινώθηκαν οι ομάδες που συνεχίζουν στην 3η και τελική φάση με την ανάπτυξη των πιλοτικών εφαρμογών

Δείτε επίσης

Προηγούμενο άρθροΠροσγείωση – θρίλερ πάνω από το κεφάλι των λουόμενων στο αεροδρόμιο του Saint Martin
Επόμενο άρθροΖαγόρι: 10 μοναδικά αξιοθέατα που θα σας προσφέρουν αληθινές ταξιδιωτικές εμπειρίες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ