αττική συννεφιασμένος ουρανός

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθενται οι Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Ιθάκης, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου με απόφαση του Υφουπουργού Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά. Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, οι περιοχές αυτές βρίσκονται στο επίκεντρο της επιφάνειας που αναμένεται να “χτυπήσει” το φαινόμενο “Ιανός“.

- Advertisement -

Ποιες περιοχές αναμένεται να πληγούν περισσότερο από τον “Ιανό”

Οι περιοχές που αναμένεται να πληγούν περισσότερο είναι το Ιόνιο, η Πελοπόννησος και η Κεντρική Στερεά, ενώ ηπιότερα αναμένεται να επηρεαστούν κι άλλες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, όπως η Αττική.

Πέραν των μεγάλων υψών βροχής, ο «Ιανός» θα συνοδεύεται από σποραδικές καταιγίδες, ανέμους που κατά τόπους θα πνέουν σε επίπεδα θύελλας (μέχρι κι μποφόρ) και σχηματισμό πολύ μεγάλων κυμάτων στη θάλασσα.

Οι 3 οδηγίες του Νίκου Χαρδαλιά προς τους πολίτες

  1. Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή μένουν κοντά σε ποταμούς, χειμάρρους ή ακτές, να αποφύγουν να μείνουν σε υπόγειο, ημιυπόγειο ή ισόγειο. Επίσης, οι πολίτες που διαμένουν σε κτίσματα κοντά σε χειμάρρους ή ακτές να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μείνουν αλλού για τις ημέρες της κακοκαιρίας.
  2. Να αποφεύγεται κάθε άσκοπη μετακίνηση. Οι πολίτες πρέπει αν ασφαλίσουν τις πόρτες και να μετακινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα, σε περίπτωση πλημμυρών.
  3. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διασχίζετε χειμάρρους ή ρέματα, είτε πεζοί, είτε οδηγώντας κάποιο όχημα.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ