εμβόλιο κορονοϊός

Πολλά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται με τα νέα δεδομένα στα ταξίδια, οπότε εύλογα οι ταξιδιώτες επιζητούν απαντήσεις σχετικά με πλοία και αεροπλάνα αλλά και τι θα ισχύει με τον εμβολιασμό…

Η έγκυρη Independent συλλέγει 5 ερωτήσεις σχετικά με το εμβόλιο για τον κορονοϊό και τα ταξίδια και απαντά στους βασικούς προβληματισμούς που αφορούν στο αν θα αρθούν οι περιορισμοί, θα αυξηθεί η αίσθηση ασφάλειας και εάν θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση ο εμβολιασμός για να ταξιδέψει κάποιος…

- Advertisement -
εμβόλιο για να ταξιδέψει κάποιος με αεροπλάνο

5 ερωτήσεις αναζητούν απαντήσεις

Θα έχουν οι ταξιδιώτες προτεραιότητα στον εμβολιασμό;

Αν κάποιος πρέπει να ταξιδεύει στο εξωτερικό συχνά, θα πρέπει να μπορεί να προχωρήσει σε εμβολιασμό με προτεραιότητα. Σε πιο ευρεία κλίμακα, αυτό θα μπορούσε να είναι εφικτό εάν αεροπορικές εταιρείες έκαναν ιδιωτικά τα εμβόλια στους ταξιδιώτες τους. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πραγματοποιήσιμο στο προσεχές μέλλον, καθώς θα γινόταν εις βάρος των ευπαθών ομάδων που πρέπει να εμβολιαστούν πρώτες.

Θα χρειάζεται εμβολιασμός για να ταξιδέψει κάποιος;

Οι απαντήσεις εδώ ποικίλλουν ανάλογα με την πολιτική της κάθε αεροπορικής εταιρείας, με το σκεπτικό πάντα ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός. Ο επικεφαλής της Qantas, Alan Joyce, ανακοίνωσε ότι κάτι τέτοιο θα χρειαστεί μελλοντικά στα ταξίδια με αεροπλάνο, ενώ η Ryanair ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει απαίτηση εμβολιασμού στις σύντομες πτήσεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, ειδικοί αναφέρουν πως ο εμβολιασμός των επιβατών θα δημιουργήσει κλίμα ασφάλειας στις πτήσεις, οπότε το άμεσο μέλλον θα δείξει τι ακριβώς θα υιοθετήσουν οι αεροπορικές εταιρείες.

ταξίδι με αεροπλάνο με βεβαίωση εμβολιασμού

Τι θα ισχύσει στην κρουαζιέρα;

Οι εταιρείες που διοργανώνουν κρουαζιέρες κλίνουν περισσότερο προς την υιοθέτηση του εμβολιασμού ως παράμετρο για να ταξιδέψει κάποιος, αφού οι συνθήκες στα ταξίδια με πλοία είναι διαφορετικές από αυτές στα αεροπλάνα. Υπάρχει συγχρωτισμός των επιβατών και συνωστισμός στους χώρους όπου συγκεντρώνονται για φαγητό ή διασκέδαση, εντός πλοίου. Επιπλέον οι κρουαζιέρες προτιμώνται περισσότερο από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, οπότε αυτοί μάλλον θα εμβολιαστούν νωρίτερα καθώς θα ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Φυσικά, δεν θα ήταν καλό να βρεθεί ένα κρουαζιερόπλοιο σε απομακρυσμένο λιμάνι και να ξεσπάσει εντός του πλοίου πανδημία!

Αν κάποιος έχει νοσήσει μπορεί να χρησιμοποιήσει την ανοσία του αντί του εμβολίου;

Με τα στοιχεία που υπάρχουν προς το παρόν σχετικά με την ανοσία που δημιουργεί κάποιος μετά τη νόσηση με κορονοϊό κάτι τέτοιο δεν φαντάζει εφικτό. Εν καιρώ, και όταν θα γνωστοποιηθούν περισσότερα για τον ιό και τη συμπεριφορά του, πιθανόν μια εξέταση αίματος αντισωμάτων να προσφέρει μια αποδεκτή εναλλακτική του εμβολιασμού.

Κρουαζιερόπλοιο στη θάλασσα με επιβάτες εμβολιασμένους

Φέρνει ο εμβολιασμός την απόλυτη ασφάλεια στα ταξίδια;

Τα εμβόλια του κορονοϊού δεν θα εξαλείψουν από μόνα τους τον θανατηφόρο ιό, ξεκαθάρισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), προειδοποιώντας τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο για τον εφησυχασμό. Είναι, λοιπόν, λανθασμένη η πεποίθηση πως η κρίση τελείωσε, επειδή τα εμβόλια βρίσκονται στον ορίζοντα. “Τα εμβόλια δεν ισούνται με μηδέν COVID-19, ούτε κάνουν δουλειά από μόνα τους, οπότε οι επιβάτες θα πρέπει να συνεχίσουν να προσέχουν την προσωπική τους υγιεινή και ασφάλεια. Η πανδημία θα αργήσει να τελειώσει…”, δήλωσε ο διευθυντής έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ.

5 τάσεις στα ταξίδια το 2021 αλλάζουν άρδην τον τρόπο που ταξιδεύουμε!

Μια χρονιά χαμένη στον τουρισμό ήταν το 2020 και τα ταξίδια μπήκαν στο περιθώριο ανά τον κόσμο, ενώ 5 νέες τάσεις κάνουν την εμφάνισή τους δυναμικά στη μετά κορονοϊού εποχή, αλλάζοντας άρδην τον τρόπο που ταξιδεύουμε.

Διαβάστε ακόμα:  Βενετία: Τα νερά στο φημισμένο Μεγάλο Κανάλι άλλαξαν χρώμα και έγιναν πράσινα neon! (βίντεο)
τάσεις στα ταξίδια 2021

Μπορεί τα ταξίδια να μην είναι η προτεραιότητά μας εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο με το εμβόλιο να είναι έτοιμο προς χρήση, μια αχτίδα αισιοδοξίας φαίνεται στο… τούνελ του τουρισμού και των ταξιδιών τη νέα χρονιά, προκρίνοντας 5 ταξιδιωτικές τάσεις που θα αλλάξουν τον τρόπο που ταξιδεύουμε.

ταξίδι με αυτοκίνητο η νέα τάση το 2021

Διαφορετικά ταξίδια στο μέλλον

Θα λατρέψουμε το αυτοκίνητο

Τι πιο όμορφο από το να φορτώνει κάποιος το αυτοκίνητο με όλα τα απαραίτητα και μαζί με την οικογένεια να εκδράμει σε βουνό ή θάλασσα. Όπως παλιά, που οι οικογένειες έφευγαν χωρίς σχεδιασμό και οργάνωση προς άγνωστο προορισμό για ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο. Φυσικά, στις μέρες μας υπάρχει και η δυνατότητα όχι μόνο να ταξιδέψει κάποιος με αυτοκίνητο στη φύαη αλλά να νοικιάσει και ένα αυτοκινούμενο που θα του επιτρέψει να κάνει prive διακοπές όπου επιθυμεί. Ευκαιρία να μάθετε τα μυστικά της νέας τάσης εν μέσω πανδημίας!

Θα μείνουμε στη φύση

Σκεφτείτε δεντρόσπιτα, country style ξενώνες και σπιτάκια ξύλινα στο δάσος και ονειρευτείτε διακοπές στη φύση και διαμονή μέσα στο πράσινο και δίπλα στα ποτάμια. Οι περισσότεροι μετά την πανδημία θα αναζητήσουν απομόνωση, μακριά από πολύβοες παραλίες και πόλεις γεμάτες κόσμο, επιλέγοντας σημεία στη φύση που προσφέρουν χαλάρωση και ηρεμία. Δείτε 10 εντυπωσιακά δεντρόσπιτα στον κόσμο που μπορείτε να κάνετε… κράτηση!

διαμονή σε δεντρόσπιτο το 2021

Θα κάνουμε ιδιωτικές ξεναγήσεις

Τα προηγούμενα χρόνια η τάση να ταξιδεύει κάποιος με γκρουπ ήταν στο προσκήνιο καθώς εξασφάλιζε και περισσότερη ασφάλεια σε μια ξένη χώρα και κοινωνικοποίηση με συνταξιδιώτες που είχαν τα ίδια γούστα και ενδιαφέροντα. Τη νέα χρονιά όμως αυτή η ιδέα δεν φαντάζει και τόσο καλή από την άποψη της επαφής και του συγχρωτισμού, οπότε η στροφή στις ιδιωτικές ξεναγήσεις θα είναι μονόδρομος.TUI: Πρώτη η Ελλάδα στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από Γερμανία!

Θα ταξιδεύουμε σε κοντινούς προορισμούς

Ξεχάστε τα μακρινά ταξίδια και τα υπερατλαντικά δρομολόγια, αφού κάτι τέτοιο θα αργήσει να επανέρθει στην κανονικότητά του. Το βασικό πρόβλημα εδώ είναι το άνοιγμα και το κλείσιμο των συνόρων, οι καραντίνες σε κάθε χώρα αλλά και οι κανόνες σχετικά με την πανδημία και τον εμβολιασμό που ποικίλλουν από χώρα σε χώρα, χωρίς να είναι εύκολο κάποιος να γνωρίζει τα πάντα. Οπότε οι κοντινοί στον τόπο κατοικίας προορισμοί θα είναι must, αφού η πρόσβαση θα είναι εύκολη, χωρίς χρήση αεροπλάνων και πλοίων, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους μας να γνωρίσουμε όμορφα χωριά, γραφικούς οικισμούς και υπέροχα δάση που μέχρι τώρα αγνοοούσαμε. Οπότε μπορείτε να δείτε τα 5 ομορφότερα δάση της Ελλάδας!

Ζορίκα λίμνη με νούφαρα για δραστηριότητες στη φύση

Θα αγαπήσουμε την περιπέτεια

Για το επόμενο διάστημα, οι δραστηριότητες στη φύση θα είναι αυτό που θα αναζητούν οι περισσότεροι ταξιδιώτες και η επαφή με το φυσικό κάλλος κάθε περιοχής. Πεζοπορίες σε σηματοδοτημένα μονοπάτια και καγιάκ στα πανέμορφα ποτάμια της χώρας μας, βόλτες σε εθνικά πάρκα και εκδρομές σε εθνικούς δρυμούς θα μπουν στην κορυφή της λίστας των ταξιδιωτών, αφήνοντας στο περιθώριο τα διάσημα αξιοθέατα και τις ανάλογες ουρές αναμονής.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ