Kamares Boutique Hotel Ιωάννινα

Ένα “διαμαντάκι” του νομού Ιωαννίνων ανακάλυψε ο Τάσος Δούσης με βαθμολογία στην booking 9,6, που ξεχωρίζει για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του σε ένα κτήριο του 18ου αιώνα.

Kamares Boutique Hotel Ιωάννινα εξωτερικά τη νύχτα

To αρχοντικό Kamares Boutique Hotel στα Γιάννενα είναι ένα από τα πιο φημισμένα αρχοντικά σπίτια στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Βρίσκεται στην ιστορική συνοικία Σιαράβα, έξω από τα τείχη του κάστρου, στην οδό Ζαλοκώστα, και ο ειδικός στα ξενοδοχεία Τάσος Δούσης εντυπωσιάστηκε με την πρώτη ματιά.

Kamares Boutique Hotel Ιωάννινα η εσωτερική αυλή

Κτισμένο στα τέλη του 18ου αιώνα από την οικογένεια Κραψίτη, είναι ένα από τα λίγα σπίτια που σώθηκαν από την πυρκαγιά του 1820, όπως φανερώνει η πέτρινη τοιχοποιία του ισογείου.

Kamares Boutique Hotel Ιωάννινα με βαθμολογία 9,6

Αριστούργημα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής

Το αρχοντικό θεωρείται αριστούργημα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής καθώς έχει όλα τα στοιχεία του Γιαννιώτικου ρυθμού των αρχοντικών, όταν η πρωτεύουσα της Ηπείρου βρισκόταν στο απόγειο της ακμής της.

Kamares Boutique Hotel Ιωάννινα με πολυτελή δωμάτια

Αναστηλώθηκε υποδειγματικά και μετατράπηκε σε Boutique ξενοδοχείο, διατηρώντας όλα τα γοητευτικά στοιχεία της εποχής του 18ου αιώνα, τα οποία συνδυάζονται αρμονικά με την μοναδικά μυστηριώδη ατμόσφαιρα που αποπνέουν οι χώροι του.

Kamares Boutique Hotel Ιωάννινα αριστούργημα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής

Με βαθμολογία στην booking 9,6, η διαμονή εδώ μετατρέπεται σε ένα ονειρικό ταξίδι πίσω στον χρόνο το οποίο συνδυάζεται με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Kamares Boutique Hotel Ιωάννινα δωμάτια με πολυτελείς λεπτομέρειες
Kamares Boutique Hotel Ιωάννινα η τραπεζαρία
Kamares Boutique Hotel Ιωάννινα το υψηλής γαστρονομίας πρωινό
Kamares Boutique Hotel Ιωάννινα με βασικά υλικά πέτρα και ξύλο

Ο Τάσος Δούσης ταξιδεύει στην πανέμορφη Ήπειρο – Το top 5 σε κάθε νομό!

Ήπειρος μυστικά για να την ανακαλύψετε

Με την Ιόνια Οδό να φέρνει ακόµα πιο κοντά µας την Ήπειρο, ο Τάσος Δούσης σάς ταξιδέυει στον μαγικό αυτό τόπο, που μπορεί τώρα με το lockdown να μην είναι εύκολο να τον προσεγγίσετε, όμως εύκολο είναι να τον γνωρίσετε και να τον ονειρευτείτε.

Ήπειρος top 5 για να την γνωρίσετε

Ένας ειδικός στα ταξίδια ακόμα κι όταν δεν ταξιδεύει λόγω των πρόσφατων συνθηκών με το καθολικό lockdown στην Ελλάδα, ποτέ δεν σταματά να ονειρεύεται ταξίδια και -ακόμα περισσότερο- να θέλει να αποκαλύψει τα μυστικά του σε εσάς. Επιλογή του Τάσου Δούση αυτή την φορά η πανέμορφη Ήπειρος και τα top 5 που πρέπει να ξέρετε για κάθε νομό!

Το top 5 της Ηπείρου

Ν. Ιωάννινων

1. Το µοναδικό νησί λίµνης
Το µοναδικό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη κατοικηµένο νησί σε λίµνη εντοπίζεται στην Παµβώτιδα και είναι επίσης το µόνο στον κόσµο χωρίς ονοµασία.
2. Η αρχαία Δωδώνη
Από τους σηµαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας µε το περίφηµο µαντείο, συνεχίζει να υποβάλλει τον επισκέπτη µε πλήθος µνηµείων εκ των οποίων ξεχωρίζει φυσικά το αρχαίο θέατρο.

Δίλοφο, Ζαγόρι από τα ωραιότερα χωριά της Ηπείρου

3. Το Ζαγόρι
Φωλιασµένα στην οροσειρά της Πίνδου 46 γραφικά χωριά, ενταγµένα σε ένα περιβάλλον που έχει ευλογήσει η φύση, συνθέτουν ένα συναρπαστικό σκηνικό.
4. Οι πολιτιστικές περιπλανήσεις
Με τα µουσεία να συναγωνίζονται το ένα το άλλο, αλλά και τα αποµεινάρια του παρελθόντος του, όλος ο νοµός είναι «διάστικτος» από πολιτιστικά «διαµάντια».
5. Ο εναλλακτικός τουρισµός
Από trekking στον Βίκο µέχρι πεζοπορία στο Ζαγόρι, από κωπηλασία στη λίµνη µέχρι σκι στο Ανήλιο και από αναρρίχηση στην Τύµφη µέχρι ράφτινγκ στον Βοϊδοµάτη, οι λάτρεις αυτών των δραστηριοτήτων θα βρουν αυτό που τους ταιριάζει!

Πότε και πώς μπορούμε να ταξιδέψουμε στο εσωτερικό της χώρας κατά τη διάρκεια του lockdown

Ν. Άρτας

1. Το Γεφύρι της Άρτας
Σήµα κατατεθέν στην είσοδο της πόλης η λιθόκτιστη γέφυρα, που ανάγεται στον 17ο αιώνα, ενώνει τις δύο όχθες του ποταµού Άραχθου και είναι διάσηµη για τη µοναδική αρχιτεκτονική της.

Γεφύρι Αρτας αξιοθέατα και μυστικά Ηπείρου

2. Το τείχος της αρχαίας Αµβρακίας και το κάστρο της Άρτας
Με ιστορία από τον 6ο αιώνα π.Χ. το τείχος της αρχαίας Αµβρακίας –τµήµατά του έχουν αποκαλυφθεί σε όλη την πόλη– κερδίζει τον επισκέπτη. Τα πιο εντυπωσιακά είναι εκείνα πάνω στα οποία χτίστηκε από τους Κοµνηνούς ένα από τα πιο όµορφα κάστρα της Ελλάδας.
3. Οι βυζαντινές εκκλησίες
Με σηµαντική βυζαντινή παράδοση από την εποχή του Δεσποτάτου της Ηπείρου, η Άρτα κρύβει στους θησαυρούς της ανεκτίµητα αρχιτεκτονικά «κειµήλια».Γαύρος: Γνωρίστε το χωριό της Ευρυτανίας με το παράξενο όνομα, τα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά! (φωτο)

4. Τα Αθαµανικά όρη
Γνωστά και ως Τζουµέρκα πρωταγωνιστούν µε τον επιβλητικό τους όγκο σε όλο τον νοµό και συνθέτουν µια παρθένα και σχετικά ανεξερεύνητη περιοχή µε ειδυλλιακά τοπία, ορµητικά ποτάµια, καταρράκτες, κατάφυτα φαράγγια και παραδοσιακά χωριά.

Αθαμανικά Όρη Ήπειρος μυστικά

5. Τα χωριά
Κάντε το δικό σας οδοιπορικό στα χωριά του νοµού και αφεθείτε στη µαγεία του φυσικού κάλλους! Ακολουθήστε εντυπωσιακές διαδροµές που θα σας αφήσουν άφωνους από την οµορφιά και γνωρίστε τα εκ των έσω.

Ήπειρος: Μυθικές λίμνες, εντυπωσιακά φαράγγια, ποτάμια και καταρράκτες, τοπία σαν βγαλμένα από παραμύθι

Ν. Πρεβέζης

1. Η αρχαία Νικόπολη
Χτίστηκε µετά τη νίκη του πρώτου αυτοκράτορα της Ρώµης, του Οκταβιανού Αύγουστου, στη Ναυµαχία του Ακτίου κατά του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας το 31 π.Χ. κοντά στη Πρέβεζα και είναι η µεγαλύτερη σε έκταση αρχαία πόλη της Ελλάδας.
2. Η Πρέβεζα
Η πρωτεύουσα και λιµάνι του νοµού κρατάει το δικό της µερίδιο στο τουριστικό ενδιαφέρον µε νησιώτικο ύφος και ανόθευτο χαρακτήρα. Το παραδοσιακό της «χρώµα» και οι παραλίες της, όλες µέσα στο πράσινο, ικανοποιούν κάθε επισκέπτη!

Πάργα Ήπειρος μυστικά σημεία

3. Η Πάργα
Από τους πιο ωραίους –και παρόλη τη δηµοφιλία του ακόµα γραφικούς– καλοκαιρινούς προορισµούς της Ελλάδας, η Πάργα παραπέµπει αναπόφευκτα σε Επτάνησα χάρη στη νησιώτικη αρχιτεκτονική της, τη θέση της µπροστά στη θάλασσα, καθώς απλώνεται αµφιθεατρικά στην πλαγιά του λόφου και κάτω από το κάστρο, και τα στενά σοκάκια της.

Λεύκα Πρεβέζης Ήπειρος μυστικά σημεία

4. Η θάλασσα
Μιας και «βρέχεται» από το Ιόνιο και η Πρέβεζα διαθέτει και πολύ καλές παραλίες και µάλιστα για όλα τα γούστα.
5. Η γαστρονοµία
Ολόφρεσκα ψάρια που µυρίζουν θάλασσα, πεντανόστιµες γαρίδες Αµβρακικού σε πολλές παραλλαγές και ένα σωρό ακόµα λιχουδιές συστήνουν το πιο νόστιµο πρόσωπο της πόλης, που δύσκολα µπορεί κανείς να ξεχάσει.

Ν. Θεσπρωτίας

1. Το Σούλι
Η πιο ιστορική περιοχή της κεντρικής Ηπείρου ανάµεσα σε ψηλά και άγρια βουνά και χαρακτηρισµένη από την ηρωική αντίσταση των κατοίκων της ενάντια στον τουρκικό ζυγό.
2. Η Παραµυθιά
Low profile προορισµός, αυτή η κωµόπολη «τοποθετηµένη» αµφιθεατρικά σε υψόµετρο 750 µ. είναι ένας παραδοσιακός οικισµός που ενθουσιάζει τον επισκέπτη µε αµέτρητες δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισµού.

Σύβοτα πανοραμική ένα από τα ωραία μέρη στην Ήπειρο

3. Τα Σύβοτα
Από τα κορυφαία τουριστικά θέρετρα όλης της Ελλάδας δεν µπορούν παρά να µαγέψουν τον ταξιδιώτη µε τις σµαραγδένιες παραλίες τους και τις χρυσαφένιες ακρογιαλιές.

4. Ο Αχέροντας και οι πεζοπορικές διαδροµές
Διασχίζει την κοιλάδα που σχηµατίζεται από τους ορεινούς όγκους της δυτικής Ηπείρου, εισέρχεται σε ένα στενό φαράγγι ανάµεσα στα βουνά της Παραµυθιάς και του Σουλίου και χαρίζει στον επισκέπτη ένα τοπίο ιδιαίτερου κάλλους στο οποίο µπορεί να µυηθεί µέσα από πολλές διαδροµές.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ