Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens
HomeTravel NewsΠότε και πώς μπορούμε να ταξιδέψουμε στο εσωτερικό της χώρας κατά τη...

Πότε και πώς μπορούμε να ταξιδέψουμε στο εσωτερικό της χώρας κατά τη διάρκεια του lockdown

Ένα από τα νέα  μέτρα του δεύτερου γενικού lockdown της χώρας εξαιτίας της πανδημίας του κορoνοϊού που θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, 7 Νοεμβρίου είναι και η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

Από αυτό το μέτρο εξαιρούνται συγκεκριμένες περιπτώσεις που επιτρέπουν τη μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας.

- Advertisement -

Αυτές είναι οι παρακάτω περιπτώσεις:

1) επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας

2) επανένωση οικογενειών

3) επαγγελματικοί λόγοι

4) λόγοι υγείας

Rent a House! Eίναι το νέο ταξιδιωτικό trend εν μέσω πανδημίας; Δείτε τα θετικά & αρνητικά

Παράλληλα, όπως διευκρινίστηκε από την Πολιτική Προστασία επιτρέπεται άπαξ η μετακίνηση από μια περιφερειακή ενότητα σε άλλη, προκειμένου να επιστρέψει κάποιος στον τόπο της μόνιμης κατοικίας του με την προϋπόθεση ότι θα μπορεί να αποδείξει ότι μετακινείται προς τη μόνιμη κατοικία του και αυτή η μετακίνηση μπορεί να γίνει και μετά την έναρξη ισχύος των μέτρων του lockdown.

Ωστόσο αν κάποιος βρίσκεται π.χ. στην Αθήνα, αλλά η μόνιμη κατοικία του είναι στην Κόρινθο μπορεί να μετακινηθεί, να επιστρέψει στην Κόρινθο, αλλά δεν μπορεί να ταξιδέψει πίσω στην Αθήνα.

Για την επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας απαιτείται αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας Ε1 ή βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης, που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Άρον άρον “εγκαταλείπουν” την πρωτεύουσα οι Αθηναίοι για να περάσουν το lockdown στην επαρχία. Χάος στους δρόμους

ρον άρον εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι Αθηναίοι και στους δρόμους από χθες που ανακοινώθηκε το δεύτερο lockdown επικρατεί χάος καθώς πολλοί είναι αυτοί τόσο που βγαίνουν για να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες και ψώνια όσο και εκείνοι που τρέχουν να προλάβουν να φύγουν για να περάσουν το lockdown στην επαρχία.

Από χθες το μεσημέρι λοιπόν παρατηρείται αυξημένη κίνηση σε όλες τις περιοχές της πρωτεύουσας, με πολίτες να τακτοποιούν υποχρεώσεις αλλά και να πηγαίνουν καταστήματα για τις τελευταίες αγορές, λίγο πριν τεθεί σε ισχύ το νέο λουκέτο.

Όσοι πάλι μείνετε στην Αθήνα στο lockdown βρήκαμε εδώ 10 γειτονιές της πόλης για περπάτημα & άσκηση!

Αντίστοιχα, σήμερα από νωρίς το πρωί παρατηρούνται προβλήματα για τους οδηγούς στην περιοχή του Κηφισού, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας με το μποτιλιάρισμα σε πολλές περιοχές να είναι μεγάλο.

Στο “κόκκινο” είναι ο Κηφισός στο μεγαλύτερο μέρος του κυρίως από τα ΚΤΕΛ μέχρι και τον Κόκκινο Μύλο, ενώ στις Τρεις Γέφυρες και τους Αγίους Αναργύρους είναι επίσης ιδιαίτερα έντονη η κίνηση.Μαλδίβες: Με “προνόμια” προσελκύει τουρίστες εν μέσω πανδημίας!

Έντονο πρόβλημα παρατηρείται και σε κεντρικές λεωφόρους της πόλης όπως στην Αλεξάνδρας και την Κηφισιάς, στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στον Πειραιά.

Και ενώ όσο αφορά την κίνηση μέσα στην πόλη, τα προβλήματα είναι πολλά, το ίδιο ισχύει και στις εξόδους της καθώς πολλοί είναι αυτοί που με  γενικό “κλείσιμο” της χώρας από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και για 3 εβδομάδες φεύγουν από την πρωτεύουσα για να περάσουν το διάστημα αυτό στην επαρχία.

Δείτε το χάρτη με την κίνηση στους δρόμους της πρωτεύουσας αυτή την ώρα

Πάρα πολλά είναι τα σημεία της πόλης, όπως φαίνεται και στον χάρτη, που είναι στο κόκκινο από την κίνηση.

Στο κόκκινο η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Ενδεικτικά, χαοτική ήταν η κίνηση χθες μετά την ανακοίνωση του lockdown στην είσοδο για Χαλκίδα.

Φαίνεται λοιπόν ότι πολλοί ήταν εκείνοι που χθες αποφάσισαν να περάσουν το “διάστημα του λουκέτου” στα εξοχικά τους. Στην είσοδο λοιπόν για Χαλκίδα στο ρεύμα από Αθήνα ήταν από χθες το μεσημέρι χαοτική.Το Τόκιο θα άρει την απαγόρευση στα ταξίδια προς 12 χώρες!

Ιδιαίτερα έντονο ήταν το μποντιλιάρισμα από την υψηλή γέφυρα μέχρι τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου.

Κορονοϊός: “Κλείνει” και η Λιθουανία για τρεις εβδομάδες!

Από την άλλη, ανησυχία παρατηρείται από τους μόνιμους κατοίκους τόσο της Χαλκίδας όσο και γενικότερα της Εύβοιας για την “επιδρομή” των Αθηναίων οπότε και μια ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων και υπενθυμίζουν ότι το τοπικό σύστημα υγείας δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί καλά καλά για τους μόνιμους κατοίκους.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,101LikesLike
88,845 FollowersFollow
181,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ