Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
29.2 C
Athens
ΑρχικήTravel TipsRent a House! Eίναι το νέο ταξιδιωτικό trend εν μέσω πανδημίας; Δείτε...

Rent a House! Eίναι το νέο ταξιδιωτικό trend εν μέσω πανδημίας; Δείτε τα θετικά & αρνητικά

Από τη μία η οικονομική κρίση ετών κι από την άλλη η πολύ σοβαρή περίπτωση με τον κορονοϊό, το περίφημο “rent a house” φαντάζει η ιδανική λύση! Ας δούμε λοιπόν τα θετικά και αρνητικά…

Ο κορονοϊός οδήγησε στη διαµόρφωση ενός ακόµα ταξιδιωτικού trend. Η ενοικίαση σπιτιών σε καλοκαιρινούς (το καλοκαίρι) και ορεινούς (το χειμώνα) προορισμούς συµβαδίζει µε την πραγµατικότητα πως όλο και περισσότεροι δεν επιθυμούν να συναναστραφούν με κόσμο σε ξενοδοχείο. Το περίφημο rent a house φαίνεται να κερδίζει από εδώ και στο εξής έδαφος!

- Advertisement -
Rent a House η νέα ταξιδιωτική τάση σε σπίτι στο βουνό με τζάκι

Είσαι ταξιδιώτης ή τουρίστας; Η διαφορά είναι μεγάλη… Δες σε ποια κατηγορία ανήκεις!

Από το αδιέξοδο, λοιπόν, «αντίο διακοπές» έρχεται να τους απεγκλωβίσει η λύση της ενοικίασης ενός σπιτιού, κοντά ή πιο μακριά, δεν έχει σημασία αλλά εξαρτάται από τον χρόνο και τις ανάγκες που έχει ο καθένας, αφού εκεί θα νιώθουν πιο ασφαλείς από τον κορονοϊό.

Τα πλεονεκτήµατα ενοικίασης σπιτιού

Ζείτε σε ένα περιβάλλον διαµορφωµένο ακριβώς για να αποπνέει αυθεντική οικογενειακή αίσθηση και ασφάλεια, αφού είναι φτιαγµένο για πραγµατικό σπιτικό µιας οικογένειας. Είστε απολύτως αυτόνοµοι και αισθάνεστε σαν στο σπίτι σας, ενώ δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα όσον αφορά στον κορονοϊό. Ότι κάνατε στο δικό σας, θα κάνετε και εδώ χωρίς την παρεμβολή… εξωτερικών παραγόντων.

Αν διαθέτετε οικογένεια, είναι το τέλειο περιβάλλον για να µην αγχώνεστε σχετικά µε το αν παιδιά σας ή οι γονείς σας μπορεί να κολλήσουν κάτι. Κι εσείς οι ίδιοι επίσης. Μπορείτε να τα αφήσετε ελεύθερα να εξερευνήσουν, να πειραµατιστούν µε τη φύση, τα παιδιά σας, ενώ και οι γονείς σας, μεγαλύτεροι σε ηλικία, θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στον χώρο χωρίς μάσκα! Επιπλέον, θα ορίζετε εσείς το φαγητό που θα καταναλώσετε και θα έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε μαμαδίστικες συνταγές.

Rent a House η νέα ταξιδιωτική τάση σε χωριό

Λάθη που κάνεις όταν ταξιδεύεις και πως να τα αποφύγεις!

Οικονομικά έχετε όφελος, αφού εξ ορισµού, η δυνατότητα για µακροχρόνια µίσθωση (ή µίσθωση µε τη σεζόν) εξασφαλίζει πολύ καλύτερες τιµές, γεγονός που δεν θα µπορούσατε να επιτύχετε σε ένα ξενοδοχείο. Επιπλέον, εξοικονοµείτε χρήµατα από τα έξοδα µεταφοράς αλλά και από το κόστος φαγητού έξω, που θέλετε να το αποφύγετε έτσι ή αλλιώς, για να προστατευθείτε από τον ιό.

Τα μειονεκτήματα

Όπως σε όλα τα πράγµατα σε αυτή τη ζωή, όµως, έτσι και εδώ υπάρχει ένας αξιοσηµείωτος αντίλογος, που στο πλαίσιο µιας απόφασης µε αντικειµενικά κριτήρια οφείλει κανείς να λάβει υπόψη.

Θα χρειαστεί να το απολυμάνετα και να το καθαρίσετε από γωνιά σε γωνιά, με το σκεπτικό ότι κάποιος είχε μείνει πριν από σας. Είχε κάτι; Πόσο καθαρός ήταν ο προηγούμενος; Αυτό είναι μια έξτρα δουλειά που πρέπει να κάνετε και μάλιστα πολύ καλά.

Rent a House η νέα ταξιδιωτική τάση σπίτι μέσα στη φύση

Θα πρέπει να φέρετε τα δικά σας κλινοσκεπάσματα και πετσέτες για να είστε σίγουροι! Αυτό βέβαια, με τις παρούσες συνθήκες της πανδημίας, μπορεί και να το κάνατε και σε ένα ξενοδοχείο. Σε κάθε περίπτωση η ασφάλεια είναι που μετράει και εσείς την χρειάζεστε και με το παραπάνω ακόμα και στις διακοπές ή στις μίνι αποδράσεις σας.

Δείτε γιατί τα ταξίδια με το αυτοκίνητο είναι η τάση της εποχής!

Ένα σχετικά χρησιµοποιηµένο σπίτι µπορεί να παρουσιάσει προβλήµατα, συγκριτικά µε ένα καινούριο ξενοδοχείο. Σε περίπτωση που προκύψει, π.χ., κάποιο υδραυλικό πρόβληµα (που δεν οφείλεται αναγκαστικά στη δική σας κακή χρήση), όλη η ευθύνη αποκατάστασής του θα πέσει πάνω σας και αυτό, πέρα από οικονοµικά ζηµιογόνο, είναι και αγχογόνο, αντίθετα προς την ανεµελιά που πρέπει να χαρακτηρίζει τις διακοπές.

Ξεχάστε το room service και άλλου τύπου παρόµοιες ανέσεις. Στο σπίτι που θα νοικιάσετε είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι εσείς γι’ αυτά τα ζητήµατα, γεγονός που θα σας θυµίζει ενίοτε πως δεν φύγατε ποτέ από το σπίτι.

Κορονοϊός: 4 + 1 απαντήσεις για τις διακοπές σας μετά την πανδημία!

3 βρόμικα σημεία που δεν πρέπει να αγγίζετε σε ένα ξενοδοχείο!

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των Ηνωμένων Πολιτειών μάς παρουσιάζει τα 3 σημεία που δεν πρέπει να αγγίζουμε σε ένα ξενοδοχείο.

Μέσα στην πανδημία με τον κορονοϊό διαρκώς διαβάζουμε και ακούμε για έρευνες που γίνονται σχετικά με την ασφάλεια και την υγεία μας τόσο όταν ταξιδεύουμε με αεροπλάνο αλλά και όταν πρόκειται να μείνουμε σε ξενοδοχείο.

γυναίκα κρατάει χρήματα πορτοφόλι

Αν δεν επιλέξουμε τις απρόσβλητες προς το παρόν χώρες από τον κορονοϊό, τότε πρέπει να δώσουμε βάση σε αυτές τις έρευνες. Υπάρχουν σίγουρα τρόποι που εάν τους εφαρμόσουμε θα είμαστε ασφαλείς αλλά και αντικείμενα ή σημεία σε χώρους που πρέπει να αποφεύγουμε να αγγίζουμε ή έστω να πιάνουμε με προσοχή.

ΜΗΝ πιάνετε αυτά τα 3 σημεία

ΑΤΜ

Αν και δεν βρίσκονται μόνο σε ξενοδοχεία, αλλά παντού και μας είναι απαραίτητα σε ένα ταξίδι, προσπαθήστε να μην τα χρησιμοποιείτε συχνά, επιλέγοντας τις ανέπαφες και ηλεκτρονικές συναλλαγές, όπου αυτό είναι δυνατόν. Αν, ωστόσο, χρειαστείτε μετρητά, φροντίστε να φορέσετε γάντια ή να πλύνετε στη συνέχεια πολύ καλά τα χέρια σας.

απολυμαντικό τζελ χέρια

Αυτόματοι πωλητές

Αν το βράδυ αισθανθείτε να πεινάτε, το πρώτο που σκέφτεστε είναι ο αυτόματος πωλητής για κάτι πρόχειρο. Αυτό όμως μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο με τον κορονοϊό, αφού, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μηχανήματα αυτά αποτελούν πιθανή πηγή διασποράς του ιού. Ο λόγος; Χρησιμοποιούνται καθημερινά από δεκάδες χέρια και ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να φοράτε πάντα γάντια ή να καθαρίσετε την επιφάνειά τους με απολυμαντικό μαντιλάκι, εάν θέλετε να τους χρησιμοποιήσετε.Πώς να πακετάρεις έξυπνα για την εκδρομή της τελευταίας στιγμής!

τηλεκοντρολ στα χέρια άντρα

Τηλεκοντρόλ

Το ξέρουμε ήδη όλοι πολύ καλά πως το τηλεκοντρόλ (πάσης φύσεως) είναι από τα πιο βρόμικα αντικείμενα, καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από όλους τους ενοίκους στα δωμάτια των ξενοδοχείων. Μάλιστα, έρευνα της American Society for Microbiology το 2012, αναφέρει ότι τα τηλεκοντρόλ είναι το πιο μολυσμένο αντικείμενο σε δωμάτια ξενοδοχείων. Γι’ αυτό, φροντίστε να τα απολυμάνετε με ειδικό μαντιλάκι πριν τα χρησιμοποιήσετε ή να τα τοποθετήσετε σε πλαστικό σακουλάκι για το διάστημα που θα μείνετε εσείς στο δωμάτιο.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,292LikesΚάντε Like
88,387 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ