αεροπλάνο στο ηλιοβασίλεμα

Η Trivago με βάση τις αυξήσεις στα κοντινά ταξίδια στην Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο του 2020 προβλέπει πότε θα υπάρξει ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά ταξίδια.

Μετά από μια σύντομη αύξηση του όγκου των καταναλωτών το καλοκαίρι, η Trivago βλέπει την αστάθεια της αγοράς ξανά στην Ευρώπη όσον αφορά στον κλάδο του τουρισμού. Οι αυξήσεις στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2020 οφείλονται σε κοντινά ταξίδια στην Ευρώπη, σύμφωνα με την εταιρεία metasearch.

Ινδονησία κορίτσι τοπίο ανάκαμψη ευρωπαϊκών ταξιδιών trivago

Κορονοϊός: Η Ελλάδα 2η σε αρνητές μετά τη Νιγηρία!

Η πρόβλεψη της Trivago

Παρά τις γενικότερες μειώσεις και την απογοήτευση στον κλάδο του τουρισμού, η Trivago πιστεύει ότι θα υπάρξει ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο του 2021. Ο βασικός λόγος γι’ αυτή την πρόβλεψη είναι το γεγονός ότι θα βελτιώνονται τα τεστ και θα υπάρχει πρόοδος όσον αφορά στα εμβόλια για τον κορονοϊό.

Γενικότερα η αισιοδοξία αυτή για το 2021 προκύπτει από την ανάγκη των ανθρώπων να ταξιδέψουν αλλά και από τη διαθεσιμότητα φθηνότερων και ταχύτερων τεστ. Είναι αλήθεια, πάντως, πως το 69% των καταναλωτών σκέφτεται να ταξιδέψει το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

γειτονιά στην Ευρώπη η Trivago προβλέπει ανάκαμψη

Ο Τάσος Δούσης σε συμβουλεύει: Τι να προσέξεις όταν κλείνεις ξενοδοχείο με την booking ή την trivago!

Ωστόσο τα απανωτά lockdown στην Ευρώπη, με παραδείγματα πρόσφατα το Παρίσι, αλλά και την απαγόρευση του Μπόρις Τζόνσον στις διεθνείς πτήσεις στη Μεγάλη Βρετανία, δημιουργούν ένα άκρως αρνητικό κλίμα, αν και όπως δείχνει άλλη έρευνα ο κίνδυνος έκθεσης στον κορονοϊό κατά τη διάρκεια μιας πτήσης είναι μικρός.

Μείωση εσόδων

Η Trivago ανέφερε μείωση 76% στα έσοδα των 61 εκατομμυρίων ευρώ το τρίτο τρίμηνο. Με ζημία λειτουργίας 1,4 εκατομμύρια ευρώ και καθαρή ζημιά 2,3 εκατομμύρια ευρώ. Τα έσοδα για τους εννέα μήνες που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου μειώθηκαν 467 εκατομμύρια ευρώ από έτος σε έτος.

ανάκαμψη ευρωπαϊκά ταξίδια Trivago

Έρευνα: Πώς η κρίση της πανδημίας επηρέασε τα πολυτελή ξενοδοχεία;

Μάλιστα η Trivago παρουσίασε την αρνητική εικόνα της όσον αφορά στα έσοδα από παραπομπές -όταν οι χρήστες κλικάρουν σε διαφημίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης- που μειώθηκαν δραματικά κατά την περίοδο των τριών μηνών. Ειδικότερα:

  • 15 εκατομμύρια ευρώ στις ΗΠΑ
  • 32,5 εκατομμύρια ευρώ στην Ευρώπη
  •  11 εκατομμύρια ευρώ στον υπόλοιπο κόσμο

Τι είναι traffic light που εφαρμόζεται στην ΕΕ για τον κορονοϊό;

επιβάτες με μάσκα στο αεροδρόμιο

Ένα νέο σύστημα αρχίζει να χρησιμοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, το περίφημο traffic light που θα διευκολύνει τα ταξίδια εν μέσω πανδημίας με τον κορονοϊό.

Το σύστημα traffic light είναι καινούργιο απόκτημα και σκοπό έχει να βοηθά στην αναγνώριση ασφαλών χωρών από τον κορονοϊό, με σκοπό να επιτρέπονται ελεύθερα τα αεροπορικά ταξίδια στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ενισχυθεί κατ’ επέκταση ο τουρισμός.

Τουρίστες σε αεροδρόμιο η Trivago πότε προβλέπει ανάκαμψη ευρωπαϊκά ταξίδια

Το σύστημα traffic light θα διευκολύνει αρκετά και τους ταξιδιώτες, ενισχύοντας τις αεροπορικές εταιρείες και τον τουρισμό. Θα λειτουργήσει με παρόμοιο τρόπο με το σύστημα της “πράσινης” λίστας, δίνοντας στις ευρωπαϊκές περιοχές το αντίστοιχο χρώμα (πράσινο, πορτοκαλί ή κόκκινο) ανάλογα με τα στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού στο κάθε μέρος. about:blank

Τα χρώματα για κάθε χώρα

Συγκεκριμένα, με πράσινο θα χαρακτηρίζονται οι χώρες που παρουσιάζουν δείκτη θετικού τεστ για Covid-19 κάτω του 4% για διάρκεια 14 ημέρων και λιγότερο από 25 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες.

η trivago προβλέπει πότε θα υπάρξει ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά ταξίδια
τι αλλάζει στις μετακινήσεις

Το πορτοκαλί αφορά τις χώρες που παρουσίασαν περισσότερα από 15, αλλά λιγότερα από 50 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες και δείκτη θετικού τεστ πάνω από 4 %, ενώ με κόκκινο θα “χρωματιστούν” εκείνες με περισσότερα από 50 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες και θετικά τεστ για Covid-19 πάνω από 4%. Οι χώρες που δεν έχουν δώσει ακριβή στοιχεία θα αντιστοιχίζονται με γκρι.

Δείτε ποιες χώρες μένουν “απρόσβλητες” από τον κορονοϊό μέχρι τώρα;

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Αν και τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά, ωστόσο πιθανότατα οι ταξιδιώτες από τις “πράσινες χώρες” δεν θα χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους σε προορισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ όσοι έρχονται από πορτοκαλί προορισμό θα πρέπει να κάνουν τεστ πριν ή μετά την άφιξή τους.

Emirates αναστολή πτήσεων ευρωπαϊκά ταξίδια ανάκαμψη Trivago

Οι ταξιδιώτες από τις «κόκκινες» χώρες πιθανόν να πρέπει να απομονωθούν κατά την άφιξή τους, αν και θα πρέπει να ορίσει η κάθε χώρα τι μέτρο θα πάρει για τους προορισμούς ποπυ έχουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, σύμφωνα με το Reuters.

Και μπορεί τα ταξίδια εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού να έχουν μπει για λίγο στο περιθώριο, ωστόσο η ανάκαμψη είναι προ των πυλών, ειδικά με τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται σε αεροπλάνα και αεροδρόμια.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ