Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
35.6 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΚορονοϊός: Τέλος στις διεθνείς πτήσεις στην Βρετανία από την Πέμπτη

Κορονοϊός: Τέλος στις διεθνείς πτήσεις στην Βρετανία από την Πέμπτη

Ο Μπόρις Τζόνσον βάζει τέλος στις διεθνείς πτήσεις στην Βρετανία από την Πέμπτη, που αφορούν σε αναψυχή σε μια προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας!

Σε νέα κρίση οδηγεί τις αεροπορικές εταιρείες η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να απαγορεύσει τις διεθνείς αεροπορικές πτήσεις για λόγους αναψυχής από το Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν στη χώρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

- Advertisement -
αεροδρόμιο επιβάτης κοιτάζει σε οθόνη απαγόρευση πτήσεων Βρετανία

Κορονοϊός: Στο “κόκκινο” από αύριο το πρωί και η Μαγνησία!

Την ώρα που ο αεροπορικός κλάδος προσπαθεί να επιβιώσει από την κατάρρευση της ζήτησης σε ταξίδια και την ολοένα και μεγαλύτερη συρρίκνωση και τα προβλήματα των αεροπορικών εταιρειών αλλά και των αεροδρομίων ανά τον κόσμο που χρεωκοπούν, η Βρετανία αποφασίζει την απαγόρευση των διεθνών πτήσεων.

Οι νέοι κανονισμοί θα εφαρμοστούν από την Πέμπτη έως τις 2 Δεκεμβρίου, με την easyJet, που είναι ο δεύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους στην Ευρώπη να ανακοινώνει ότι θα ακυρώσει το μεγαλύτερο μέρος των δρομολογίων του στη διάρκεια του lockdown για να επιστρέψει στις αρχές Δεκεμβρίου.

Αεροδρόμιο Χόνγκ Κόνγκ απαγόρευση πτήσεων

Έρευνα Harvard: Ασφαλές το ταξίδι με αεροπλάνο λόγω εξαερισμού!

Τι θα ισχύσει

Όλα τα διεθνή ταξίδια από το πρωί της Πέμπτης απαγορεύονται και οι άνθρωποι θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι. Εξαιρούνται τα διεθνή επαγγελματικά ταξίδια ή τα απολύτως απαραίτητα. Η κίνηση αυτή θα δημιουργήσει πολλά εκ νέου προβλήματα στον κλάδο του τουρισμού, αν και κρίνονται αναγκαία. Ωστόσο, οι πληττόμενοι κλάδοι ζητούν κυβερνητική στήριξη.

Σε μια προσπάθεια μείωσης της εξάπλωσης του κορονοϊού είναι αναμενόμενο να πλήττεται ο τουρισμός της Βρετανίας όπως και άλλων χωρών, ενώ το 50% των θέσεων εργασίας έχουν χαθεί στον κλάδο, ποσοστό που θα φτάσει το 80% το επόμενο διάστημα με το νέο lockdown.

Τι είναι traffic light που εφαρμόζεται στην ΕΕ για τον κορονοϊό;

επιβάτες με μάσκα στο αεροδρόμιο

Ένα νέο σύστημα αρχίζει να χρησιμοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, το περίφημο traffic light που θα διευκολύνει τα ταξίδια εν μέσω πανδημίας με τον κορονοϊό.

Το σύστημα traffic light είναι καινούργιο απόκτημα και σκοπό έχει να βοηθά στην αναγνώριση ασφαλών χωρών από τον κορονοϊό, με σκοπό να επιτρέπονται ελεύθερα τα αεροπορικά ταξίδια στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ενισχυθεί κατ’ επέκταση ο τουρισμός.

Τουρίστες σε αεροδρόμιο

Το σύστημα traffic light θα διευκολύνει αρκετά και τους ταξιδιώτες, ενισχύοντας τις αεροπορικές εταιρείες και τον τουρισμό. Θα λειτουργήσει με παρόμοιο τρόπο με το σύστημα της “πράσινης” λίστας, δίνοντας στις ευρωπαϊκές περιοχές το αντίστοιχο χρώμα (πράσινο, πορτοκαλί ή κόκκινο) ανάλογα με τα στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού στο κάθε μέρος. about:blank

Τα χρώματα για κάθε χώρα

Συγκεκριμένα, με πράσινο θα χαρακτηρίζονται οι χώρες που παρουσιάζουν δείκτη θετικού τεστ για Covid-19 κάτω του 4% για διάρκεια 14 ημέρων και λιγότερο από 25 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες.

τι αλλάζει στις μετακινήσεις

Το πορτοκαλί αφορά τις χώρες που παρουσίασαν περισσότερα από 15, αλλά λιγότερα από 50 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες και δείκτη θετικού τεστ πάνω από 4 %, ενώ με κόκκινο θα “χρωματιστούν” εκείνες με περισσότερα από 50 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες και θετικά τεστ για Covid-19 πάνω από 4%. Οι χώρες που δεν έχουν δώσει ακριβή στοιχεία θα αντιστοιχίζονται με γκρι. Ανοίγει πάλι η Ταϊλάνδη στους τουρίστες!

Δείτε ποιες χώρες μένουν “απρόσβλητες” από τον κορονοϊό μέχρι τώρα;

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Αν και τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά, ωστόσο πιθανότατα οι ταξιδιώτες από τις “πράσινες χώρες” δεν θα χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους σε προορισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ όσοι έρχονται από πορτοκαλί προορισμό θα πρέπει να κάνουν τεστ πριν ή μετά την άφιξή τους.

Emirates αναστολή πτήσεων

Οι ταξιδιώτες από τις «κόκκινες» χώρες πιθανόν να πρέπει να απομονωθούν κατά την άφιξή τους, αν και θα πρέπει να ορίσει η κάθε χώρα τι μέτρο θα πάρει για τους προορισμούς ποπυ έχουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, σύμφωνα με το Reuters.

Και μπορεί τα ταξίδια εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού να έχουν μπει για λίγο στο περιθώριο, ωστόσο η ανάκαμψη είναι προ των πυλών, ειδικά με τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται σε αεροπλάνα και αεροδρόμια.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,285LikesΚάντε Like
88,438 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ