Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
27.9 C
Athens
ΑρχικήTravelΓαύρος: Το χωριό της Ευρυτανίας με το παράξενο όνομα, τα πλατάνια και...

Γαύρος: Το χωριό της Ευρυτανίας με το παράξενο όνομα, τα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά!

Η Ευρυτανία είναι γεμάτη ομορφιές… άλλες γνωστές και άλλες λιγότερο γνωστές. Είναι επίσης γεμάτη γραφικά, παραδοσιακά χωριά.

Εδώ μπορείτε να κάνετε μαζί μας ένα ταξίδι στα χωριά της Ευρυτανίας

- Advertisement -

Εδώ σκεφτήκαμε να σας “συστήσουμε” ένα πανέμορφο χωριό της Ευρυτανίας “πνιγμένο” στο πράσινο και όχι τόσο γνωστό στο ευρύ κοινό. Σας βεβαιώνουμε όμως ότι αν το επισκεφτείτε θα εντυπωσιαστείτε!

Πρόκειται για τον Γαύρο, που τελικά δεν είναι μόνο ψάρι! Σύµφωνα µε την τοπική παράδοση, το όνοµα του χωριού προήλθε από ένα φυτό, το φυλλοβόλο φυτό γαύρος (αλλιώς καρπίνος), που φυτρώνει κοντά σε ποτάµια – εν προκειµένω στις όχθες του Καρπενησιώτη ποταμού.

Χτισµένο σε υψόµετρο 650 µ., το όµορφο αυτό χωριό που «πνίγεται» στα πλατάνια και τα πολλά νερά, βρίσκεται στις βορειοδυτικές πλαγιές του όρους Καλιακούδα και στις δυτικές όχθες του ποταµού Καρπενησιώτη. Ως οικισµός αναγνωρίστηκε το 1961 και προσαρτήθηκε στην τότε κοινότητα του Μεγάλου Χωριού (απέχει µόλις 1,5 χλµ.), του οποίου ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια.

Μην ξαφνιαστείτε αν µάθετε πως το γραφικό αυτό χωριουδάκι φηµίζεται για την πέστροφά του (!), κι αυτό γιατί εδώ λειτουργεί εκτροφείο πέστροφας, την οποία µπορείτε να γευτείτε στα ταβερνάκια του οικισµού.

Δείτε το χωριό μέσα από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες:

Γαύρος Ευρυτανίας
Στο κέντρο του χωριού, Ευρυτανία
Η φύση... ανθισμένη, Γαύρος Ευρυτανίας

Φωτο :Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Tip. Aν αποφασίσετε να επισκεφτείτε τον Γαύρο ή όποιο άλλο από τα υπέροχα χωριά της Ευρυτανίας ξέρουμε -εννοείται- και τις καλύτερες στάσεις για φαγητό! Επίσης μην χάσετε το οδοιπορικό στην Ευρυτανία με εναλλακτικές διαδρομές που δεν έχετε φανταστεί!

Μάθετε τα πάντα για την Ευρυτανία με ένα μόνο κλικ εντελώς δωρεάν στο The Gold Book of Evritania 2020

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,270LikesΚάντε Like
88,471 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ