πέτρινο καλντερίμι ελληνικό χωριό

Το CNN ψηφίζει τα 10 ομορφότερα χωριά της Ελλάδας! Με τόσες ομορφιές ο τόπος μας σίγουρα η επιλογή ήταν πολύ δύσκολη! Με βασικά κριτήρια την γραφικότητα και το πλούσιο φυσικό τους κάλλος, αλλά και τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρουν στους επισκέπτες τους, τα ελληνικά χωριά κέρδισαν τις εντυπώσεις για άλλη μία φορά.

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο νησιά και θάλασσα, αλλά και η ηπειρωτική της χώρα έχει πολλές ομορφιές να επιδείξει στους επισκέπτες, ειδικά τώρα που φθινοπωριάζει και πέφτει η θερμοκρασία. Αν και μακριά από τις ακτές, τα ελληνικά χωριά της μεσογειακής Ελλάδας μπορούν να υπερηφανεύονται για την ομορφιά και την γραφικότητά τους, στοιχεία που προσελκύουν τους επισκέπτες όλο τον χρόνο.

- Advertisement -

Η λίστα του CNN περιλαμβάνει τα 10 ομορφότερα χωριά της Ελλάδας, μερικά από αυτά πολύ γνωστά εντός όσο και εκτός χώρας αλλά και κάποια καλά κρυμμένα από τη Χαλκιδική και την Κρήτη μέχρι τα Ιωάννινα και την Χίο. Στην πρώτη θέση φιγουράρει η πανέμορφη Στεμνίτσα στην Αρκαδία, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο η Άνω Σύρα, ένα από τα πλέον ωραιότερα χωριά της Σύρου.

Διαβάστε ακόμα:  Γενέθλια έχει η AEGEAN και τα γιορτάζει με μια απίθανη προσφορά - Έως και 60% έκπτωση σε όλες τις πτήσεις του δικτύου

Ποια είναι τα ωραιότερα ελληνικά χωριά

Στεμνίτσα, Αρκαδία

στεμνίτσα αρκαδίας

Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Πήλιο

άγιος γεώργιος νηλείας πήλιο

Αρναία, Χαλκιδική

ομορφότερα χωριά αρναία χαλκιδική

Άνω Σύρα, Σύρος

άνω σύρα σύρος πανοραμική

Πυργί, Χίος

πυργί χίος παραδοσιακά σπίτια

Οία, Σαντορίνη

οία σαντορίνη ηλιοβασίλεμα

Λιτόχωρο, Πιερία

λιτόχωρο πιερίας από ψηλά

Λίνδος, Ρόδος

λίνδος ρόδος οικισμός και κάστρο

Χώρα, Φολέγανδρος

χώρα φολέγανδρος πανοραμική

Άσσος, Κεφαλονιά

άσσος κεφαλονιά έντονα χρώματα

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ