Η Ιρλανδία έχει άρει όλους τους περιορισμούς εισόδου Covid-19 στις αφίξεις, ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού. Η κίνηση χαιρετίστηκε ως σημαντική ώθηση στον τοπικό τουριστικό τομέα. Η χαλάρωση των συνοριακών κανόνων περιλαμβάνει επίσης τη λήξη των εντύπων εντοπισμού επιβατών για αφίξεις στην Ιρλανδία.

- Advertisement -

Οι ταξιδιώτες δεν απαιτείται πλέον να επιδεικνύουν αποδεικτικά εμβολιασμού, ανάρρωσης ή αρνητικού τεστ Covid-19 κατά την άφιξη. Η νομική απαίτηση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους καταργήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, αλλά τα καλύμματα προσώπου εξακολουθούν να συνιστώνται στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης.

Η Γαλλία θα χαλαρώσει τους περιορισμούς του Covid-19 και θα καταργήσει το διαβατήριο εμβολίου από τις 14 Μαρτίου, ενώ ορισμένα κράτη της Καραϊβικής ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι θα χαλαρώσουν τις απαιτήσεις εισόδου.

Η Γαλλία καταργεί την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού Covid-19

Η Γαλλία αποφάσισε να τερματίσει την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού για είσοδο σε εσωτερικούς χώρους, ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σχεδόν σε όλες τις χώρες για τον COVID-19, καθώς μετά από αξιολόγηση, η κατάσταση που σχετίζεται με τον ιό στη χώρα που είναι πλέον καλύτερη.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Jean Castex ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου, καταργείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους όπως καφετέριες, εστιατόρια, κινηματογράφους, γήπεδα, εκθέσεις και άλλα παρόμοια μέρη.

«Μετά το 5ο κύμα του COVID-19 πρωτοφανούς μεγέθους, η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά εδώ και πολλές εβδομάδες», είπε ο Jean Castex. Ειδικότερα, η πίεση που επιβαρύνει τα νοσοκομεία λόγω της επιδημίας μειώνεται σημαντικά, επιτρέποντας την άρση μέτρων και τη σταδιακή επανέναρξη των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων.

Ωστόσο, το πιστοποιητικό εμβολιασμού παραμένει υποχρεωτικό για είσοδο σε νοσοκομεία και γηροκομεία.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ