Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
36.9 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΙσπανία: Αλλάζει τους κανόνες για τα υγρά και τα ηλεκτρονικά στα αεροδρόμια...

Ισπανία: Αλλάζει τους κανόνες για τα υγρά και τα ηλεκτρονικά στα αεροδρόμια της χώρας

Οι νέοι σαρωτές 3D ακτίνων Χ μπορούν να ανιχνεύσουν τι υπάρχει μέσα στην τσάντα σας με περισσότερες λεπτομέρειες. Οι επιβάτες στα ισπανικά αεροδρόμια θα μπορούν σύντομα να παίρνουν περισσότερα από 100 ml υγρών στις χειραποσκευές τους, όριο που ισχύει μέχρι σήμερα.

Από το 2024, οι περιορισμοί στα υγρά θα αρθούν σε ορισμένους ισπανικούς τερματικούς σταθμούς, ανακοίνωσε ο διευθυντής του αεροδρομίου AENA. Οι επιβάτες θα μπορούν επίσης να αφήνουν ηλεκτρονικά μέσα στις αποσκευές τους αφού εγκατασταθεί η νέα τεχνολογία 3D ακτίνων Χ.

- Advertisement -

Για πρώτη φορά εδώ και πάνω από μια δεκαετία, οι επιβάτες δεν θα σκέφτονται την ασφάλεια όταν αφαιρούν αντικείμενα από τις τσάντες τους ή πρέπει να μεταγγίζουν τα προϊόντα περιποίησης σε μπουκάλια των 100 ml. Οι νέοι κανόνες θα σημαίνουν επίσης ότι μπορούν να μεταφέρουν αντικείμενα όπως μπουκάλια κρασί ή ελαιόλαδο στις χειραποσκευές τους.

Πού δοκιμάζονται οι νέοι κανόνες ασφαλείας του αεροδρομίου;

Τα δύο πρώτα αεροδρόμια στην Ισπανία όπου θα καταργηθούν οι κανόνες για τα υγρά και τα ηλεκτρονικά είναι η Μαδρίτη Barajas και η Βαρκελώνη El-Prat. Υπάρχουν επίσης σχέδια για άρση των περιορισμών στο αεροδρόμιο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα από τα τέλη του 2024.
Μετά από αυτό, οι νέοι σαρωτές 3D ακτίνων Χ θα εγκατασταθούν στη Μάλαγα Κόστα ντελ Σολ το 2025 και στη συνέχεια στη Γκραν Κανάρια, την Τενερίφη Σουρ, τη Φουερτεβεντούρα, τον Σέζαρ Μανρίκε Λανθαρότε, τον Αλικάντε-Ελτσε Μιγκέλ Ερνάντες, την Ίμπιζα, το Μπιλμπάο, τη Μενόρκα και τη Βαλένθια62 από 20.

Γιατί αλλάζουν οι κανόνες για τα υγρά και τα ηλεκτρονικά;

Από το 2006, τα υγρά έχουν απαγορευτεί στις χειραποσκευές μετά από μια αποτυχημένη τρομοκρατική συνωμοσία σε πτήσεις από το Λονδίνο. Οι τρομοκράτες σχεδίαζαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς κρυμμένους σε μπουκάλια αναψυκτικών.

Το όριο των 100ml καλύπτει πλέον τα υγρά και τους περισσότερους τύπους σε καλλυντικά προϊόντα. Τα ηλεκτρονικά μπορούν επίσης να μπλοκάρουν άλλα αντικείμενα ή να συγκαλύψουν εκρηκτικά ή και όπλα.

Αλλά οι νέοι σαρωτές 3D και η βελτιωμένη τεχνολογία ακτίνων Χ θα μπορούν να δουν τι υπάρχει στην τσάντα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Μπορούν επίσης να αναγνωρίσουν εκρηκτικά χωρίς να χρειάζεται να αφαιρεθούν υγρά ή ηλεκτρονικά από την τσάντα.

Έχουν ήδη δοκιμαστεί σε όλες τις ΗΠΑ και σύντομα θα εγκατασταθούν σε αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε επίσης ότι θα χρησιμοποιεί τους νέους σαρωτές από τον Ιούνιο του 2024 και η Ιρλανδία τους δοκιμάζει στα αεροδρόμια του Δουβλίνου και του Κορκ.

Εκφράζεται η ελπίδα ότι οι νέοι κανόνες θα επιταχύνουν τις αυξανόμενες ουρές και τις καθυστερήσεις στην ασφάλεια που ήταν μέρος της αιτίας για το χάος στο αεροδρόμιο του περασμένου καλοκαιριού.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,296LikesΚάντε Like
88,201 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ