Η Ισπανία χαλάρωσε τους κανόνες εισόδου της, έτσι ώστε οι ανεμβολίαστοι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο να μπορούν πλέον να την επισκέπτονται εφόσον προσκομίζουν αποδεικτικά στοιχεία αρνητικού τεστ Covid ή πιστοποιητικό νόσησης. Μπορούν να επιδείξουν αποτέλεσμα PCR, με την εξέταση να γίνεται εντός 72 ωρών από την αναχώρηση, ή ταχεία εξέταση εντός 24 ωρών.

- Advertisement -

Ισχύει για ταξιδιώτες άνω των 12 ετών και σημαίνει ότι οι παραθεριστές μπορούν να εισέλθουν με πιστοποιητικό εμβολιασμού- ή απόδειξη αρνητικής εξέτασης- ή απόδειξη ανάρρωσης. Για να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι, οι επισκέπτες πρέπει να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου δύο δόσεων ή μία δόση εμβολίου μίας δόσης τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την άφιξη στην Ισπανία.

Εάν έχουν περάσει περισσότερες από 270 ημέρες από την τελευταία δόση, απαιτείται επίσης πιστοποίηση αναμνηστικού εμβολιασμού, εκτός από τους εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών (συμπεριλαμβανομένων).

Τα παιδιά κάτω των 12 ετών εξαιρούνται όταν ταξιδεύουν με ενήλικα
Όλες οι αεροπορικές αφίξεις, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, πρέπει επίσης να προσκομίζουν κωδικό QR, ο οποίος λαμβάνεται από τη συμπλήρωση του Εντύπου Υγειονομικού Ελέγχου (FCS στα ισπανικά) που διατίθεται μέσω του Spain Travel Health (SpTH).

Αυτή η νέα νομοθεσία αφορά τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου ηλικίας 12 ετών και άνω πριν από την άφιξή τους σε ολόκληρη την Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων των Βαλεαρίδων Νήσων και των Καναρίων Νήσων.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ