Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
32.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΙσπανία: Για ποιους ταξιδιώτες αίρει την απαγόρευση εισόδου

Ισπανία: Για ποιους ταξιδιώτες αίρει την απαγόρευση εισόδου

Οι ισπανικές αρχές αποφάσισαν τελικά να επιτρέψουν την είσοδο σε ταξιδιώτες από τρίτες χώρες που έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19 σε περίπτωση που το τεστ είναι αρνητικό για τον ιό.

Σύμφωνα με τη νέα εντολή, ταξιδιώτες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν πλέον να εισέλθουν στην Ισπανία για μη ουσιώδεις σκοπούς, δεδομένου ότι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του COVID-19, απόδειξη ανάρρωσης από τον ιό ή αρνητικά αποτελέσματα τεστ COVID-19 .

- Advertisement -

Μέχρι στιγμής, μόνο οι ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-10 είχαν δικαίωμα εισόδου στην Ισπανία από τρίτες χώρες. Η κίνηση σημαίνει ότι πλέον οι ταξιδιώτες από χώρες της ΕΕ και εκτός ΕΕ θα αντιμετωπίζονται και οι δύο με την ίδια μεταχείριση όσον αφορά τις απαιτήσεις εισόδου.

Η απόφαση επικροτήθηκε από τον Ισπανό Υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, Reyes Maroto, ο οποίος επεσήμανε επίσης ότι οι ταξιδιώτες από τρίτες χώρες εξισώνονται πλέον με αυτούς από την ΕΕ και τις συνδεδεμένες χώρες Σένγκεν – Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία και Ελβετία.

«Αυτά τα εξαιρετικά νέα, τα οποία αναμένονται ιδιαίτερα από τον τουριστικό τομέα, θα διευκολύνουν τους τουρίστες από χώρες εκτός Ευρώπης να μας επισκεφτούν αυτή την υψηλή περίοδο, διασφαλίζοντας ασφαλή κινητικότητα. Η Ισπανία αναδεικνύεται ως ένας από τους πιο επιθυμητούς προορισμούς στον κόσμο, όπως φαίνεται από τους δείκτες ζήτησης που μήνα με τον μήνα πλησιάζουν τα προ-πανδημικά επίπεδα», είπε ο Ισπανός Υπουργός.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,300LikesΚάντε Like
88,190 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ