Πρωτοχρονιά Ισπανία

Το Bérchules, που βρίσκεται ψηλά στην Ανδαλουσία, γιορτάζει τον ερχομό του νέου έτους την 1η εβδομάδα του Αυγούστου, τα τελευταία 25 χρόνια!!!

Η ιστορία του παράδοξου αυτού εθίμου μας πάει πίσω στον χρόνο, στις τελευταίες ώρες του 1993, όπου μια διακοπή ρεύματος που κράτησε 1 ολόκληρη ημέρα καθυστέρησε τον επίσημο ερχομό του νέου έτους!

Η ηλεκτρική ενέργεια αποκαταστάθηκε, αλλά για τους κατοίκους της μικρλής πόλης το Νέο Έτος είχε αρχίσει με τον πιο… σκοτεινό τρόπο! Μέσα στο μήνα ολόκληρη η πόλη συνεδρίασε και οι κάτοικοί της είχαν μια ριζοσπαστική ιδέα: να αλλάξουν την ημερομηνία που γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά!

 ΠρωτοχρονιάΤο πάρτι της Πρωτοχρονιάς αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί τότε στις 6 Αυγούστου 1994… Έκτοτε, οι επισκέπτες αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο!

Οι προετοιμασίες για το πάρτι της Πρωτοχρονιάς της πόλης ξεκινούν από τον Ιανουάριο. Μιας και ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά ένας μήνας εορτασμών στην Ισπανία,το να πραγματοποιηθεί ένα πάρτι αυτού του μεγέθους σε μια πόλη με έναν δρόμο απαιτεί σίγουρα οργάνωση!

Low cost αεροπορικές: Τα υπέρ & τα κατά της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής τάσης!

‘Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι κάτοικοί της :
 « Είναι Χριστούγεννα, Παραμονή Πρωτοχρονιάς και Καρναβάλι, όλα μαζί, αλλά το καλοκαίρι» , και συνεχίζουν «Καταφέραμε να μετατρέψουμε ένα ατυχές γεγονός σε ένα τεράστιο θετικό, και τώρα έχουμε επισκέπτες από όλο τον κόσμοπου γιορτάζουν μαζί μας!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ