Ιστορική πρώτη πτήση αεροπλάνου

Σημαντική μέρα σήμερα για τα αεροπορικά ταξίδια αφού στις 17 Δεκεμβρίου 1903 έγινε η πρώτη πτήση με αεροπλάνο και δύο κατασκευαστές ποδηλάτων πέτυχαν να αλλάξουν άρδην τον κόσμο…

- Advertisement -

Μπορείτε άραγε να σκεφτείτε πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς αεροπλάνα; Πώς θα ταξιδεύαμε από το ένα σημείο του πλανήτη στο άλλο χωρίς την άνεση ενός αεροσκάφους; Πώς θα γνωρίζαμε νέους διαφορετικούς τόπους και κουλτούρες ανθρώπων, πολιτισμούς σημαντικούς και μοναδικούς… Η σημερινή μέρα λοιπόν άλλαξε τα πάντα και έφερε τον κόσμο πιο κοντά...

αδελφοί Ράιτ πρώτη πτήση με αεροπλάνο

Δείτε τα Airbus του μέλλοντος! Με αυτά θα πετάμε το 2035!

Ιστορική η σημερινή μέρα

Ήταν 17 Δεκεμβρίου 1903 σε ένα απόμερο ψαροχώρι των ΗΠΑ όταν δύο κατασκευαστές ποδηλάτων πέταξαν το πρώτο αεροπλάνο, αλλάζοντας τον κόσμο για πάντα. Οι αδελφοί Γουίλμπερ και Όρβιλ Ράιτ ασχολήθηκαν με τις πτήσεις από το 1878.

ιστορική πρώτη πτήση με αεροπλάνο

Η βασική τους ασχολία πάντως ήταν τα… ποδήλατα, δημιουργώντας μάλιστα και εταιρεία κατασκευής το 1893 στο Οχάιο. Έμαθαν πολλά από τα ποδήλατα με σημαντικότερη γνώση αυτή της ισορροπίας, του ελέγχου και της αντίστασης του αέρα. Όλα αυτά τους βοήθησαν στην κατασκευή ενός αεροπλάνου.

Μπορεί να πέσει το αεροπλάνο από κενά αέρος; 5 μυστικά από αεροσυνοδούς που θα αλλάξουν για πάντα το πώς βλέπετε τις πτήσεις

αεροπλάνο Ράιτ πρώτη πτήση

Τέσσερα χρόνια πριν από την επιτυχημένη πτήση, ξεκίνησαν την κατασκευή ανεμόπτερων, με έλικες και κινητήρες. Δοκίμαζαν αυτές τις κατασκευές σε ένα μικρό ψαροχώρι το Κίτι Χοκ περιμένοντας τη μεγάλη στιγμή της πρώτης δοκιμής.

Το Flyer 1 και η πρώτη πτήση

Η πρώτη πτήση του Flyer 1 έγινε στις 14 Δεκεμβρίου με πιλότο τον Γουίλμπουρ, που κέρδισε τον Όρβιλ στο στρίψιμο του νομίσματος. Ωστόσο το αεροπλάνο δεν πρόλαβε να πάρει ύψος και κατέπεσε, χωρίς ευτυχώς ο Γουίλμπουρ να πάθει το παραμικρό. Μέσα σε τρεις μέρες το επισκεύασαν και δεν πτοήθηκαν καθόλου από την αποτυχία τους, προετοιμάζοντας την επόμενη πτήση.

δοκιμές πτήσεων από αδελφούς Ράιτ

8η Δεκεμβρίου: Σαν σήμερα έγιναν 4 πολύνεκρα δυστυχήματα – Tα 2 στην Ελλάδα!

Στις 17 Δεκεμβρίου το αεροπλάνο με πιλότο τον Όρβιλ ήταν έτοιμο να απογειωθεί. Ήταν 10:35 το πρωί, όταν απογειώθηκε κανονικά και μετά από 12 δευτερόλεπτα στον αέρα προσγειώθηκε απόλυτα ασφαλές.

Ο Όρβιλ Ράιτ είχε γράψει ιστορία. Στη συνέχεια, τα δύο αδέλφια πραγματοποίησαν, εναλλάξ, τρεις ακόμα πτήσεις σε ευθεία γραμμή, με την τελευταία να διαρκεί 59 δευτερόλεπτα και να διανύει μια απόσταση 260 μέτρων. Από εκεί και πέρα ο δρόμος για τους… αιθέρες είχε ανοίξει!

Δείτε το μοναδικό βίντεο με απίθανες εικόνες:

Δείτε επίσης στο tavelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ