Άδεια θρανία σχολείου

Σήμερα ανοίγουν και πάλι τα σχολεία στις περισσότερες περιοχές της Ιταλίας, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε. Περίπου 5.600.000 μικροί και μεγάλοι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία για να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά. Η Ιταλία παραμένει μια από τις 3 χώρες της Ευρώπης, μαζί με την Ισπανία και τη Γαλλία, που χτυπήθηκαν πιο σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού.

- Advertisement -

Σε ποιες περιοχές της Ιταλίας δεν ανοίγουν σήμερα τα σχολεία

Στη Σαρδηνία, την Καμπανία (με πρωτεύουσα τη Νάπολη) και την Απουλία (με πρωτεύουσα το Μπάρι) αποφασίστηκε το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιά να αναβληθεί για μία ακόμη εβδομάδα. Αυτό δεν έχει όμως να κάνει με την πανδημία, αλλά με το γεγονός ότι στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου τα περισσότερα σχολεία της χώρας θα μετατραπούν σε εκλογικά τμήματα για τις τοπικές εκλογές και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Με μάσκες έξω από το Κολοσσαίο

Ποιες οδηγίες δόθηκαν στους μαθητές

Όπως ανέφερε η Υπουργός Υγείας της Ιταλίας, Λουτσία Ατσολίνα, σε καμία περίπτωση δεν έχει εκμηδενιστεί ο κίνδυνος της εξάπλωσης του covid-19. Ωστόσο, η χώρα βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να λύσει τα όποια προβλήματα προκύψουν άμεσα.

Οι οδηγίες που δόθηκαν στους μαθητές είναι η αυστηρή τήρηση ασφαλών αποστάσεων την ώρα του μαθήματος. Τα παιδιά στα σχολεία της Ιταλίας δεν είναι υποχρεωμένα να φορούν μάσκα την ώρα του μαθήματος, αντίθετα θα πρέπει να την φορούν την ώρα του διαλείμματος και σε όλες τις υπόλοιπες σχολικές δραστηριότητες. Επίσης, οι γονείς θα πρέπει να μετρούν τη θερμοκρασία των παιδιών τους στο σπίτι, αφού δε θα γίνεται θερμομέτρηση στο χώρο του σχολείου. Η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας έχει παραγγείλει μονοθέσια θρανία, τα οποία θα έχουν παραδοθεί στα σχολεία στα τέλη Οκτωβρίου.

Οι αρχές της Ιταλίας, όπως και σε όλο τον κόσμο, περιμένουν να διαπιστώσουν αν η επιστροφή στο σχολείο θα αποτελέσει παράγοντα που θα συμβάλει στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ