Κομητεία Κάμπρια, Αγγλία

Στην κομητεία Κάμπρια της Αγγλίας, ανακαλύπτει κανείς την αυθεντική αγγλοσαξονική ομορφιά. Ένα μέρος όπου κυριαρχούν οι γραφικές λίμνες, οι ατέλειωτες κοιλάδες και τα ειδυλλιακά χωριά…

Λίγα λόγια για την Κάμπρια

H Κάμπρια είναι μια μη-μητροπολιτική κομητεία στην Βορειοδυτική Αγγλία. Μεγαλύτερη πόλη και έδρα της κομητείας είναι το Καρλάιλ, ενώ δεύτερη μεγαλύτερη είναι το Μπάροου-ιν-Φέρνες. Η κομητεία της Κάμπρια αποτελείται από έξι διαμερίσματα και ο πληθυσμός της εκτιμάται κοντά στο μισό εκατομμύριο κατοίκους. Η Κάμπρια είναι μια από τις πιο αραιοκατοικημένες κομητείες του Ηνωμένου Βασιλείου, με 73,4 άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Η Κάμπρια είναι η τρίτη μεγαλύτερη επίτιμη κομητεία της Αγγλίας σε έκταση και συνορεύει στα βόρεια με τη Σκωτία, στα νότια με το Λάνκασαϊρ, στα νοτιοανατολικά με το Βόρειο Γιόρκσαϊρ, στα ανατολικά με την Ντάρχαμ και το Νορθάμπερλαντ, ενώ βρέχεται στα δυτικά από την Θάλασσα της Ιρλανδίας.

Θέλετε να ανακαλύψετε την επαρχία της Αγγλίας; Δείτε αυτά τα 10 υπέροχα country ξενοδοχεία!

Κάμπρια, Αγγλία

Μερικά από τα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς εκεί είναι η βαρκάδα στις υπέροχες λίμνες και οι μαγευτικοί περίπατοι στην καταπράσινη αγγλική φύση. Μάλιστα η βορειοδυτικότερη κομητεία της Αγγλίας φιλοξενεί στα εδάφη της το δεύτερο μεγαλύτερο Εθνικό Πάρκο της χώρας. Εκεί βρίσκεται και η μεγαλύτερη φυσική λίμνη, η λίμνη Γουίντερμιρ, στις όχθες της οποίας βρίσκεται το γραφικό χωριό Bowness.

Click here to preview your posts with PRO themes ››

Όλα αυτά τα στοιχεία μαζί με το πανόραμα των βουνών, τα φαράγγια και τις καταπράσινες πλαγιές, καθιστούν την Κάμπρια ιδανικό προορισμό για τους φυσιολάτρες…

Θαυμάστε την Κάμπρια στις παρακάτω φωτογραφίες:

Κάμπρια, Αγγλία
Κάμπρια, Αγγλία
Κάμπρια, Αγγλία
Κάμπρια, Αγγλία
Κάμπρια, Αγγλία
Κάμπρια, Αγγλία
Κάμπρια, Αγγλία
Κάμπρια, Αγγλία

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ