Καπονάτα Σικελίας

Σας αρέσουν οι νόστιμες κι ελαφριές γεύσεις που βασίζονται σε ολόφρεσκα κι εποχιακά υλικά κι έχετε αδυναμία στην κουζίνα της Ιταλίας; Δοκιμάστε να φτιάξετε καπονάτα και ταξιδέψτε νοερά στην όμορφη Σικελία! Το συγκεκριμένο πιάτο τρώγεται είτε σαν ορεκτικό ή ως συνοδευτικό και σερβίρεται ζεστό και κρύο! Το travelstyle σας παρουσιάζει την αυθεντική σικελιάνικη συνταγή για καπονάτα!

Πώς να φτιάξετε καπονάτα Σικελίας

Για να φτιάξετε σικελιάνικη καπονάτα θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

  • 500 γρ. μελιτζλανες
  • 150 γρ. ντοματίνια
  • 100 γρ. κρεμμύδι
  • 100 γρ. σέλινο
  • 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
  • 80 γρ. πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη (καλύτερα αν είναι πολύ αλατισμένη να την αφήσετε για λίγη ώρα μέσα σε νερό)
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • βασιλικός
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 2 κουταλιές ξύδι από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο (προαιρετικά)
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  • Πρώτα απ ‘όλα καθαρίστε τα λαχανικά, κόψτε τις μελιτζάνες, το σέλινο και τις ντοματίνια σε κύβους, εάν είναι πολύ μεγάλες, αν είναι μικρές σαν τη δική μου, απλώς τις χωρίστε στο μισό.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε άφθονο λάδι για 3-4 λεπτά, αρκετό χρόνο για να τους πάρουμε χρυσό καφέ. Στραγγίστε καλά και αφήστε το στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Τηγανίστε για 2 λεπτά. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, αφήστε να βράσει για 1 λεπτό και προσθέστε το ψιλοκομμένο σέλινο.
  • Προσθέστε τις ελιές, την κάπαρη και τα ντοματίνια. Αφήστε για 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέστε τις μελιτζάνες και ένα μάτσο μαϊντανό και μαγειρέψτε για 2 λεπτά.
  • Τέλος, προσθέστε τη ζάχαρη, το ξύδι και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά. Συμπληρώστε αν θέλετε αλάτι και ρίξτε τα κουκουνάρια, αφού πρώτα τα έχετε ζεστάνει στο τηγάνι για λίγα λεπτά.
καπονάτα μαγείρεμα στο τηγάνι
Καλή απόλαυση!


Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ