Παραλία Καραθώνα, Ναύπλιο

Από μια ημερήσια απόδραση έως ένα long weekend ακόμα και της τελευταίας στιγμής, το Ναύπλιο είναι ”τόπος διαφυγής” από την καθημερινότητα λόγω της κοντινής του απόστασης από την Αθήνα.

Ναύπλιο: Ένας top προορισμός για κάθε Σαββατοκύριακο του χρόνου!

- Advertisement -

Πέρα από την κοντινή απόσταση όμως που την καθιστά ιδανικό προορισμό για σύντομες διακοπές, στο Ναύπλιο υπάρχει και μια εξωτική παραλία, που εξασφαλίζει την πρόσβαση στην θάλασσα για όλους.

Ράμπα για Αμεα παραλία καραθώνας
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ο λόγος γίνεται για την παραλία Καραθώνα, στην οποία πέρα από τα καταγάλανα νερά που θα συναντήσετε, θα βρείτε και μια ειδικά διαμορφωμένη ράμπα για την επαφή των ατόμων με κινητικές δυσκολίες με την θάλασσα. Πρόκειται για μια μοναδική πρωτοβουλία, που θα έπρεπε να εφαρμοζόταν σε κάθε παραλία της Ελλάδας αλλά και του κόσμου!

Η παραλία Καραθώνα

Ο φυσικός όρμος της Καραθώνας είναι από τους ωραιότερους της περιοχής και η αμμουδιά του προσφέρεται για μπάνιο. Για να φτάσετε στην Καραθώνα μπορείτε είτε με αυτοκίνητο ανηφορίζοντας την οδό 25ης Μαρτίου και διασχίζοντας το προάστιο της Πρόνοιας είτε με τα πόδια συνεχίζοντας από τον «γύρο» της Αρβανιτιάς.

Διαβάστε ακόμα:  Η εντυπωσιακή παραλία κοντά στην Αθήνα με τα κρυστάλλινα νερά που θυμίζει... Ιόνιο!

Πρόκειται για την μεγαλύτερη παραλία του Ναυπλίου, και είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία. Το τοπίο που θα αντικρίσετε όταν φτάσετε θα είναι μαγευτικό καθώς την παραλία αγκαλιάζει το “πράσινο” με κατάφυτα δέντρα. Η παραλία Καραθώνα ενδείκνυται και για ελεύθερο κάμπινγκ.

Γαλάζιες σημαίες 2020: Η Ελλάδα δεύτερη δύναμη στον κόσμο (η Χαλκιδική πρώτη με 94 σημαίες)!

Απολαύστε την μαγευτική παραλία μέσα από το βίντεο:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ