Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
31.7 C
Athens
ΑρχικήTrip IdeasΝαύπλιο: Ένας top προορισμός για κάθε Σαββατοκύριακο του χρόνου!

Ναύπλιο: Ένας top προορισμός για κάθε Σαββατοκύριακο του χρόνου!

Από μια ημερήσια απόδραση έως ένα long weekend ακόμα και της τελευταίας στιγμής, το Ναύπλιο είναι ”τόπος διαφυγής” από την καθημερινότητα λόγω της κοντινής του απόστασης από την Αθήνα…

Μπορεί βέβαια σε αυτήν τη δεύτερη, τρίτη, τέταρτη επίσκεψη στο Ναύπλιο να µη χρειαστεί να επισκεφθείτε και πάλι τα κλασικά αξιοθέατα, το Παλαμήδι, την Ακροναυπλία και το Μπούρτζι, ωστόσο τόσο στα στενά σοκάκια του που «κουβαλάνε» ονόματα από βασιλείς όσο και στις μεγαλοπρεπείς πλατείες και στις γραφικές συνοικίες µε τα υπέροχα νεοκλασικά αρχοντικά, οι οποίες φέρνουν έναν αέρα Ιταλίας, θα ανακαλύψετε πολλούς κρυμμένους θησαυρούς!

- Advertisement -

Δεν το έχουν παρομοιάσει τυχαία µε τη Νάπολη της Ιταλίας ούτε, βέβαια, έχει κερδίσει άδικα τη θέση του ανάμεσα στις 4 πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας… Με προσεγμένα παραδοσιακά ταβερνάκια, μοντέρνα cafés και ρομαντικές προτάσεις διαμονής, µας δίνει κάθε φορά κίνητρο για να το επιλέξουµε ξανά και ξανά…

Η ιστορία του Ναυπλίου

Άγαλμα του Κολοκοτρώνη, Ναύπλιο
Το άγαλμα του Κολοκοτρώνη

Τι να πρωτοπεί κανείς για την ιστορία του Ναυπλίου… Από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ελλάδας με σημαίνον ρόλο σε σημαντικότατες εξελίξεις των περασμένων αιώνων.

Στην αρχαιότητα ήταν γνωστό ως Ναυπλία. Θεμελιωτής του Ναυπλίου (= ναυτική πόλη) φέρεται ο ομώνυμος μυθικός ήρωας, Ναύπλιος, γιος του Ποσειδώνα και πατέρας του Παλαμήδη.

Στην Μυκηναϊκή εποχή, ήταν ισχυρό ναυτικό κράτος. Από τον Μεσαίωνα εμφανίζεται σαν ηγεμονία, στη διάρκεια του οποίου γνώρισε την κυριαρχία των Βυζαντινών, των Ενετών και των Φράγκων. Το 1388 κατελήφθη από τους Βενετούς, το 1540 από τους Τούρκους, το 1686 ξανά από τους Βενετούς με τον Μοροζίνι και το 1715 το κατέλαβαν ξανά οι Τούρκοι μέχρι το 1822, οπότε η πόλη απελευθερώθηκε από τον Νικηταρά.

Το 1823 ορίζεται η επίσημη έδρα της προσωρινής επαναστατικής κυβέρνησης. Το 1827, μετά από απόφαση της Εθνοσυνέλευσης, γίνεται έδρα του Κυβερνήτη Καποδίστρια και πρωτεύουσα της Ελλάδος και σ’ αυτό αποβιβάστηκε το 1834 κι ο πρώτος βασιλιάς της απελευθερωμένης χώρας, ο Όθωνας, που το διατήρησε για πρωτεύουσά του μέχρι το 1834, οπότε και μετέφερε την πρωτεύουσα του Κράτους του στην Αθήνα.

Η πόλη είναι γνωστή και από τις δίκες του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα καθώς κι απ΄τη φυλάκιση του γέρου του Μοριά στο Παλαμήδι (το 1834). Στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 ο Καποδίστριας δολοφονήθηκε έξω από το Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Την 1η Φεβρουαρίου 1862 το Ναύπλιο επαναστατεί κατά της βασιλείας του Όθωνα.

Αξιοθέατα στο Ναύπλιο

Μπούρτζι

Μπούρτζι, Ναύπλιο

Στολίδι της πόλης, αυτό το νησάκι-φρούριο έχει μεγάλη και σημαντική ιστορία! Σήμερα θα το προσεγγίσετε µε καραβάκι σε 5′. Η διάρκεια παραμονής είναι 20′ και η ξενάγηση εξαντλείται στο να περπατήσετε ανάμεσα στα τείχη, να δείτε µε τα µάτια της φαντασίας σας τι υπήρχε εκεί! Να πάτε όμως ενημερωμένοι, γιατί δυστυχώς, δεν υπάρχει ούτε ένα φυλλάδιο ούτε μια πινακίδα να εξηγεί την ιστορία του… Μην παραλείψετε να γνωρίσετε την ιστορία της πρώτης φυλακής του Θεόδωρου Κολωκοτρώνη.
Δρομολόγια ανά 30′ έως 1 ώρα. Εισ. €4,5 µετ’ επιστροφής, Μ. 69720 15296

Παλαµήδι

Παλαµήδι Ναύπλιο
Παλαµήδι

Το έτερο στολίδι της πόλης υψώνεται από πάνω της σε ύψος 220 µ.! Η δημιουργία του κάστρου λέγεται ότι οφείλεται στον Βενετό αρχιστράτηγο Μποροζίνι, ο οποίος το οραματίστηκε το 1686. Στον Προμαχώνα Αγίου Ανδρέα, µε τον ομώνυμο ναό, θα δείτε το κελί όπου φυλακίστηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Είσ. €8. Καθηµερινά 08:00-19:00, Τ. 27520 28036

Tip: Στην είσοδο φτάνετε µε αυτοκίνητο (5′), εκτός κι αν έχετε την υπομονή να ανεβείτε τα 857 σκαλιά (αν και ο θρύλος λέει 999)!

Αρβανιτιά

Αρβανιτιά Ναύπλιο
Μια βόλτα στην Αρβανιτιά επιβάλλεται

Στο Ναύπλιο, ετοιμαστείτε για jogging, ποδήλατο ή περπάτημα, όπου είναι οι τρόποι για να απολαύσετε τον γύρο της Αρβανιτιάς, του περιφερειακού πλακόστρωτου πεζόδρομου που μετά από 1 χλμ. (ξεκινώντας από το τέλος της προκυμαίας) καταλήγει στην ομώνυμη πλατεία (εκεί είναι και η είσοδος της πλαζ)! Από τη µία τα απότομα βράχια µε τα φραγκόσυκα, κι από την άλλη, το απέραντο γαλάζιο του Αργολικού Κόλπου συνιστούν το μόνιμο μοτίβο!

Tip: Αν δεν σας φτάνουν τα 20′ συνολικό περπάτημα, συνεχίστε στη χωμάτινη διαδρομή μέχρι την παραλία Καραθώνα (γύρω στα 40′ one way).

Βουλευτικό

Βουλευτικό Ναύπλιο
Βουλευτικό

Χτίστηκε το 1730 και όπως μαρτυρά και η αρχιτεκτονική του λειτούργησε αρχικά ως τζαμί μέχρι το 1825, όταν και στέγασε την πρώτη Βουλή των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, εξ ου και η σημερινή ονομασία του. Από το 1826 και μετά, πέρα από άλλες λειτουργίες του, χρησιμοποιήθηκε και ως φυλακή.

Ναός του Aγίου Σπυρίδωνα

Ναός του Aγίου Σπυρίδωνα, Νάυπλιο
Ο Ναός του Aγίου Σπυρίδωνα

Στην είσοδό του, εκτυλίχθηκε µία από τις πιο μελανές σελίδες της νεότερης ελληνικής Ιστορίας καθώς στις 27 Σεπτεμβρίου 1831 έπεσε νεκρός από τα βόλια των Μαυρομιχαλέων ο Ιωάννης Καποδίστριας. Χτίστηκε την περίοδο της Α’ Ενετοκρατίας, αλλά μετά τον βομβαρδισμό της πόλης από τους Ενετούς, το 1686, έπαθε μεγάλες ζημιές.

Tip: Στην είσοδό της εκκλησίας, υπάρχει γυάλινη προθήκη, η οποία υποδεικνύει το μέρος όπου σφηνώθηκε η σφαίρα.

Συνοικία του Ψαρομαχαλά

Συνοικία του Ψαρομαχαλά, Ναύπλιο
Στη συνοικία του Ψαρομαχαλά

Η πάλαι κάποτε συνοικία των ψαράδων και των εμπόρων, γνωστή ως Ψαρομαχαλάς, εκτείνεται πάνω από την οδό Σταϊκοπούλου. Ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια αυτής της γραφικής γειτονιάς, θα χαθείτε στα σοκάκια με τα διατηρητέα κτήρια, τα πολύχρωμα παρτέρια και τις γάτες που “λιάζονται” πάνω στις σκεπές… Ένα κινηματογραφικό σκηνικό που μοιάζει να έχει βγει από το παρελθόν.

Ναός του Αγίου Γεωργίου

Είναι ο πρώτος καθεδρικός του ελληνικού κράτους από την απελευθέρωσή του και μετά, όπου βρίσκονται οι τάφοι μεγάλων προσωπικοτήτων, όπως του Παλαιών Πατρών Γερμανού. Στον ίδιο ναό θα δείτε τον θρόνο του βασιλιά Όθωνα και ένα πιστό αντίγραφο του μεγαλειώδους έργου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι «Μυστικός Δείπνος».

City Walks στο Ναύπλιο

Δρόμοι και Πλατείες του Ναυπλίου που «αφηγούνται» σημαντικές στιγμές της Ιστορίας…

Πλατεία Τριών Ναυάρχων

Πλατεία  Τριών Ναυάρχων, Ναύπλιο
Τα ποδήλατα του δήμου στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων

Όπως λέει και το όνομά της, είναι αφιερωμένη στη μνήμη των ναυάρχων Kόδριγκτον (Aγγλία), Δεριγνύ (Γαλλία) και Xέιδεν (Pωσία), που κατατρόπωσαν τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου. Εκτός από τα αξιόλογα νεοκλασικά κτήρια που την «κοσμούν», εδώ βρίσκεται το ταφικό μνημείο µε τα οστά του Δημήτριου Υψηλάντη και ο ανδριάντας του Όθωνα.

Πλατεία Συντάγµατος

Πλατεία Συντάγµατος, Ναύπλιο
Η πλατεία Συντάγµατος

Γνωστή ως «Πλατεία Πλατάνου», έγινε «Πλατεία Λουδοβίκου» (προς τιμήν του πατέρα του Όθωνα) έως το 1843, που πήρε το σημερινό της όνοµα όταν οι Έλληνες ζήτησαν από τον νεαρό βασιλιά την παραχώρηση Συντάγματος. Εδώ κάποτε, στη σκιά ενός πλατάνου, οι οπλαρχηγοί κατάστρωναν τα επαναστατικά σχέδιά τους κατά των Τούρκων… ενώ σήμερα οι επισκέπτες απολαμβάνουν τις ηλιόλουστες μέρες στα καφέ µε θέα τα εντυπωσιακά οικήματα…το θολωτό Βουλευτήριο , το Τριανόν (παλαιό τζαμί), η Εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πλατεία Φιλελλήνων

Μπροστά στο λιμάνι, η πλατεία περιτριγυρίζεται από σημαντικά κτήρια όπως το Τελωνείο, την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου και ένα διώροφο νεοκλασικό κτήριο του 19ου αιώνα, που φιλοξενεί το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Harvard. Η ονομασία της οφείλεται στο μνημείο που υπάρχει στο κέντρο, το οποίο ανηγέρθη το 1903 στη μνήμη των Γάλλων φιλελλήνων πεσόντων που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Tip: Τα τελευταία χρόνια τοποθετήθηκε εκεί και η προτομή της Μαντώς Μαυρογένους, που την περίοδο 1824-1831 έμενε στο Ναύπλιο.

Συνοικία του Γιαλού

Ναύπλιο σοκάκια
Στην υπέροχη Συνοικία του Γιαλού

Από τις πιο ατμοσφαιρικές και καρτποσταλικές γειτονιές του Ναυπλίου, η Συνοικία του Γιαλού, οριοθετείται από την Μπουμπουλίνας, μαζί µε τα 5-6 παράλληλα πεζοδρομημένα στενάκια, μέχρι την Αμαλίας. Όλη αυτή η περιοχή περιλαμβάνει την πάλαι ποτέ γειτονιά έξω από τα τείχη του κάστρου, που οικοδομήθηκε στα χρόνια του Όθωνα.

Τα λιθόστρωτα σοκάκια της εντυπωσιάζουν με τους ανθοστόλιστους εξώστες και τις μπουκαμβίλιες, τα περίτεχνα κάγκελα και τους καμαρωτούς θυρεούς, ενώ πολλά από τα παλιά αρχοντικά έχουν αποκατασταθεί και λειτουργούν ως ξενώνες, cafés, αλλά και μικρά εργαστήρια.

Μεγάλος Δρόμος

Από τις αγαπημένες µας βόλτες στην πόλη του Ναυπλίου, η Βασ. Κωνσταντίνου, γνωστή και ως Μεγάλος Δρόμος, διασχίζει σχεδόν όλο το ιστορικό κέντρο, ενώνοντας τις Πλατείες Τριών Ναυάρχων και Συντάγματος. Το πλακόστρωτο σοκάκι, που µόνο… μεγάλο δεν είναι, δημιουργήθηκε σύμφωνα µε ευρωπαϊκά πρότυπα, µε πρωτοβουλία του Ιωάννη Καποδίστρια, και υπήρξε ο κεντρικός άξονας της πόλης τον 19ο αιώνα.

Και αφού πήρατε μια ιδέα για όσα μπορείτε να ανακαλύψετε στο Ναύπλιο πάμε να δούμε τι μπορείτε να κάνετε σε 48 ώρες στην υπέροχη αυτή πόλη!

Ναύπλιο – Ημέρα Πρώτη

10:00

Mια βόλτα στα όμορφα σοκάκια της παλιάς πόλης, ανάμεσα στα εντυπωσιακά νεοκλασικά αρχοντόσπιτα, τα βενετσιάνικα κτήρια και τα ανθισμένα μπαλκόνια είναι ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσετε την ημέρα σας. Ιστορικά φορτισμένη, η παλιά πόλη δεν αφήνει κανέναν επισκέπτη ασυγκίνητο, ιδιαίτερα εμάς τους Έλληνες. Σε κάθε γωνιά σε περιμένει μια σελίδα της ελληνικής ιστορίας, καθώς το Ναύπλιο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της χώρας μετά την απελευθέρωση της.

Ναύπλιο
Βόλτα με το τρενάκι στο Ναύπλιο

Μαρμάρινες επιγραφές μας θυμίζουν το ρόλο που έπαιξε κάθε κτήριο στην προσπάθεια για την δημιουργία του ελληνικού κράτους. Φράγκοι, Ενετοί και Τούρκοι άφησαν τα σημάδια τους στην πόλη. Μνημεία, αγάλματα, οθωμανικές κρήνες, βενετσιάνικα και νεοκλασικά κτήρια, τα βλέπεις διάσπαρτα παντού στην παλιά πόλη του Ναυπλίου. Οι πολύχρωμες βουκαμβίλιες που ξεχειλίζουν από κάθε μπαλκόνι συμπληρώνουν το ήδη όμορφο τοπίο. Αξίζει να επισκεφθείτε τον Ναό του Αγίου Γεωργίου, τον πρώτο καθεδρικό του ελληνικού κράτους από την απελευθέρωσή του και µετά.

Συνεχίστε τη βόλτα σας στην ιταλικής αισθητικής πλατεία Συντάγματος, που στέκεται περικυκλωμένη από μνημεία και ιστορικά κτίρια! Εδώ είναι το μέρος για την απαραίτητη στάση για έναν καφέ. Το Xenon Cafe είναι το ιδανικό all day meeting point πάνω στην πλατεία, για όλες τις ώρες!

14:00

Στάση για φαγητό στο Όμορφο Ταβερνάκι, µια οικογενειακή επιχείρηση που µετράει περισσότερα από 20 χρόνια παρουσίας στον χώρο της εστίασης. Εδώ η ελληνική κουζίνα έχει την τιµητική της, µε τα γνώριµα παραδοσιακά πιάτα του ιδιοκτήτη να µονοπωλούν το ενδιαφέρον των πελατών του.

Όμορφο Ταβερνάκι Ναύπλιο
Όμορφο Ταβερνάκι

16:00

Συνεχίστε την περιήγηση σας με μια επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο, την πρώτη βουλή των Ελλήνων, όπου δολοφονήθηκε ο Κυβερνήτης, αλλάζοντας το ρου της ελληνικής ιστορίας. Μια στάση στο Πελοποννησιακό λαογραφικό ίδρυμα είναι must, καθώς αποτελεί ένα από τα καλύτερα μουσεία της χώρας, με συλλογές τεράστιου πολιτιστικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος! Έχει βραβευτεί µε European Museum of the Year main Award και δίνει στον επισκέπτη µια µικρή γεύση από τον λαϊκό βίο του νεότερου ελληνισµου. (Είσ. €2. Καθηµερινά 09:00-14.30, Κυρ. 09:30-15:00, Βασ. Αλεξάνδρου 1 & Σωφρόνη, Τ. 27520 28379, www.pli.gr) Μοναδική αξία στην πόλη του Ναυπλίου αποτελεί και το Mουσείο Κοµπολογιού.

Μουσείο Κομπολογιού, Ναύπλιο
Μουσείο Κομπολογιού

Στο µικρό του διώροφο κτήριο που στεγάζεται, στον άνω όροφο διαθέτει µια µοναδική συλλογή από χίλια περίπου σπάνια κοµπολόγια που χρονολογούνται από το 1750-1950. Στο ισόγειό του υπάρχει το πωλητήριο, όπου κατασκευάζονται σύγχρονα κοµπολόγια από κεχριµπάρι και πολλά άλλα υλικά, κοσµήµατα, γούρια, κλειδοθήκες και άλλα. Επίσης, συντηρεί δωρεάν παλιά κοµπολόγια των επισκεπτών.

18:00

Εάν είστε από αυτούς που δεν έχουν επισκεφθεί το Παλαμήδι, ήρθε η ώρα να το κάνετε! Η πανοραμική θέα θα σας ανταμείψει!

Παλαμήδι Ναύπλιο - θέα
Η θέα από το Παλαμήδι

19:00

To Πλεκτήριο αποτελεί το κατάλληλο spot για να απολαύσετε τον απογευματινό σας καφέ! Στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, ο χώρος ενδείκνυται για χαλάρωση σε μια παρεΐστικη ατμόσφαιρα! Όσο βραδιάζει, μην πείτε όχι και σε ένα δροσιστικό cocktail! (Σταϊκοπούλου 8 , Τ. 2752 028787, toplektirio.gr)

Πλεκτήριο Ναύπλιο
Στο Πλεκτήριο

21:00

Ώρα για δείπνο στο 3SIXTY GRILL DINING, το εστιατόριο του 3SIXTY HOTEL SUITES, για µια ξεχωριστή γαστρονοµική εµπειρία! Βραβευµένο από ειδικούς του χώρου ως ένα από τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας, στην 42η θέση, ξεχωρίζει για τη µεσογειακή κουζίνα του, τα κρέατα υψηλής ποιότητας που προέρχονται από πρωτοκλασάτες φάρµες από όλο τον κόσµο και την εξαιρετική wine list αφιερωµένη στην Αναγέννηση του ελληνικού κρασιού. (Παπανικολάου 26 & Κωλέττη 1, Τ. 27520 28068)

3SIXTY GRILL DINING Ναύπλιο
3SIXTY GRILL DINING

23:00

Η ημέρα τελειώνει στο φηµισµένο Σοκάκι, όπου θα απολαύσετε στον ταξιδιάρικο χώρο του τα δροσιστικά cocktails ή ένα ποτό από την ενηµερωµένη κάβα του. Στα highlights οι επιλεγµένες µουσικές του! (Εθν. Αντιστάσεως 8, Τ. 27520 26032, www.sokakicafe.gr)

Σοκάκι Ναύπλιο
Σοκάκι Ναύπλιο

Ναύπλιο – Ημέρα Δεύτερη

10:00

Βάλτε πλώρη για το Μπούρτζι, το έτερο στολίδι και σήμα κατατεθέν της πόλης! Αυτό το νησάκι-φρούριο έχει μεγάλη και σημαντική ιστορία!

Μπούρτζι Ναύπλιο - αξιοθέατα
Μπούρτζι

12:00

Eπιστρέφοντας, κάντε μια βόλτα προς τη συνοικία του Ψαρομαχαλά. Η πάλαι κάποτε συνοικία των ψαράδων και των εμπόρων, γνωστή ως Ψαρομαχαλάς, εκτείνεται πάνω από την οδό Σταϊκοπούλου. Ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια αυτής της γραφικής γειτονιάς, θα χαθείτε στα σοκάκια με τα διατηρητέα κτήρια, τα πολύχρωμα παρτέρια και τις γάτες που “λιάζονται” πάνω στις σκεπές… Ένα κινηματογραφικό σκηνικό που μοιάζει να έχει βγει από το παρελθόν.

14:00

Εάν είστε λάτρης της ψαροφαγίας, στο Ναύπλιο θα βρείτε τον απόλυτο προορισμό για ψαρικά και θαλασσινά! Η διάσηµη ταβέρνα του Ψαροσαβούρα µετονοµάστηκε και συνεχίζει µε την ίδια φιλοσοφία και ποιότητα να αποτελεί σηµείο αναφοράς του καλού φαγητού και του εκλεκτού ψαριού. Τα φρέσκια ψάρια του Αργοσαρωνικού και τα νόστιµα οστρακοειδή θα ικανοποιήσουν ακόµα και τις πιο απαιτητικές γαστρονοµικές επιθυµίες. (Mπουµπουλίνας 77, T. 27520 27704)

Ψώνια στο Ναύπλιο

16:00

Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στην ψαγμένη και ενδιαφέρουσα αγορά της πόλης, με τα αμέτρητα περιποιημένα μαγαζάκια! Στην ολοζώντανη Σταϊκοπούλου, αξίζει να κάνετε μια στάση σε ένα από τα must visit του Ναυπλίου, το Σανδαλοποιείο. Εδώ θα βρείτε µεγάλη ποικιλία σε δερµάτινα χειροποίητα σανδάλια καθώς και άλλα δερµάτινα είδη άριστης ποιότητας, όλα µοναδικά κατασκευασµένα στο χέρι από τον Γρηγόρη Βλάχο και άλλους Έλληνες τεχνίτες! (Παρ.-Κυρ. 10:30-20:30, Σταϊκοπούλου 52, Τ. 27520 27596, www.sandalworkshop.gr).

Αν ψάχνετε χειροποίητα γυναικεία ρούχα, εµπνευσµένα από την µόδα των 50’s και 60’s, η μπουτίκ της Μαριλού Μητρέλη,με τα unique κομμάτια, θα σας ενθουσιάσει! (Καθηµερινά 11:00-22:00, Kωτσονοπούλου 4, Τ. 6948944542). Αξίζει να κάνετε οπωσδήποτε μια επίσκεψη στην Ποτοποιία του Ιωάννη Καρώνη για να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά προϊόντα της – αποστάγµατα και ηδύποτα – και φυσικά να πάρετε και μαζί σας φεύγοντας (Σταϊκοπουλου 16, Τ. 2752302851, www.karonis.gr) αλλά και στο μοναδικό concept store Καπνοπωλείο, για να θαυμάσετε την τεράστια ποικιλία σε πούρα από Κούβα και Δοµίνικο, αξεσουάρ καπνιστών καθώς και συλλογή από σπάνια ουίσκι. (Σταϊκοπούλου 1 & Φαρµακοπούλων Τ. 27520 24834). Αν είστε fashionista, το καλόγουστο κατάστηµα Select, με σύγχρονη αισθητική και µεγάλη ποικιλία σε επιλεγµένα ποιοτικά ρούχα θα γίνει ο αγαπηµένος σας προορισµός για shopping! (Σιδηράς Μεραρχίας 12 , T. 2752 028909)

18:00

Gelarto παγωτό Ναύπλιο

Γλυκαθείτε με ένα αυθεντικό ιταλικό gelato στο Gelarto, με γεύσεις που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο (Φαρμακοπούλου 6, Τ. 27520 28383) και απολαύστε το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα ρεμβάζοντας στον περιφερειακό πλακόστρωτο πεζόδροµο της Αρβανιτιάς, που µετά από 1 χλµ. (ξεκινώντας από το τέλος της προκυµαίας) καταλήγει στην οµώνυµη πλατεία (εκεί είναι και η είσοδος της πλαζ)! Από τη µία τα απότοµα βράχια µε τα φραγκόσυκα, κι από την άλλη, το απέραντο γαλάζιο του Αργολικού Κόλπου συνιστούν το µόνιµο µοτίβο! Μάλιστα τώρα μας υποδέχεται σε νέο χώρο!

21:00

Δείπνο στο Cavo, το αγαπημένο wine bar resto στον δηµοφιλή πεζόδροµο της Μπουµπουλίνας. Πλούσια wine list, γκουρµέ γεύσεις και προσεγµένα πιάτα, όλα σε premium ποιότητα! (Μπουµπουλίνας 75, Τ. 27520 23889)

23:00

Αλλοτινό, Ναύπλιο

Η ημέρα κλείνει με ένα cocktail στο Αλλοτινό, στεγασµένο σε ένα όµορφο διατηρητέο κτήριο, σε έναν ζεστό χώρο µε vintage πινελιές και δυνατό χαρτί τις εξαιρετικές µουσικές επιλογές από γνωστούς Djs.( Βασ. Κωνσταντίνου 19, T. 2752 096150)

Περισσότερες προτάσεις για το Ναύπλιο στο travelstyle.gr:

Πηγή: The gold book of Nauplio 2019 και Icons Travellers

Από τις Κατερίνα Ρίγκου ([email protected]) και Σίσσυ Παστελάκου ([email protected])
Photo: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου, Κώστας Καπαρελιώτης

Μπορείτε να αποκτήσετε και το The gold book of Nauplio 2019 με ένα μόνο κλικ, εντελώς δωρεάν!

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,275LikesΚάντε Like
88,297 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ