Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, οι ιδιοκτήτες της οποίας έχουν καταγωγή από την Κάρπαθο και την Κρήτη που σερβίρει φρέσκα ψάρια, εκλεκτούς ψαρομεζέδες, τοπικά πιάτα και λαχταριστά παραδοσιακά γλυκάκια. Ο λόγος για την ψαροταβέρνα Δελφίνι που λειτουργεί στο νησί από το 2000.

- Advertisement -
ψαροταβέρνα Δελφίνι

Στο φιλόξενο και περιποιημένο περιβάλλον, ένα βήμα από τη θάλασσα, απέναντι από το μικρό λιμανάκι με τις βαρκούλες θα απολαύσετε θαλασσινούς μεζέδες, φρέσκο ψάρι, τις ξακουστές μακαρονάδες του και διάφορα ορεκτικά, που είναι σπιτικά και πολλά από τα οποία είναι φτιαγμένα από το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας, την γιαγιά Αργυρή.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του μενού είναι οι εξαιρετικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται, όπως το ελαιόλαδο που είναι φρέσκο, με πιστοποίηση βιολογικού και παραγωγή της οικογένειας. Οι ελιές, είναι επίσης από τη γη τους, ενώ ταυτόχρονα το αλάτι είναι θαλασσινό. Τα χόρτα και τα λαχανικά, όταν είναι δυνατό, είναι ντόπια. Η ποιότητα των πρώτων υλών, το φρέσκο ψάρι σε συνδυασμό με την αγάπη για τον τόπο και το φαγητό αλλά και το πάθος για εξέλιξη καταλήγουν στην δημιουργία αυθεντικών πιάτων με γνήσιες γεύσεις, αλλά και μοντέρνες πινελιές.

ψαροταβέρνα Δελφίνι

Συγγενικό καΐκι φέρνει το φρέσκο ψάρι στο Φοινίκι και δεν λείπει ποτέ από το μαγαζί. Σπεσιαλιτέ της ταβέρνας είναι η σκορδάτη μακαρονάδα με τις γαρίδες αλλά και η αστακομακαρονάδα. Στο Δελφίνι θα βρείτε και επιλογές σε κρεατικά καθώς πάντα υπάρχουν στην παρέα και κάποιοι που δεν είναι φίλοι των θαλασσινών, όπως και vegan-vegetarian εδέσματα.

ψαροταβέρνα Δελφίνι

Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στα γλυκά καθώς ο ιδιοκτήτης, κ. Νίκος αγαπάει την ζαχαροπλαστική και αυτό φαίνεται στα απολαυστικά γλυκά που σερβίρει η ταβέρνα.

Στο Δελφίνι τα απογεύματα είναι ρομαντικά καθώς ο ήλιος δύει, η θέα είναι μοναδική και το γαστρονομικό ταξίδι έχει γεύση από Αιγαίο…

ψαροταβέρνα Δελφίνι

Info: Φοινίκι, Κάρπαθος, Τ. 2245 061060

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ