Κάρυστος Εύβοια

Είναι κοινό μυστικό ότι η Εύβοια αποτελεί δημοφιλέστατο προορισμό ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή λόγω της κοντινής της απόστασης από την Αθήνα και φυσικά επειδή είναι ένα πανέμορφο μέρος με πάρα πολλές επιλογές για όλα τα γούστα. Εδώ θα “ταξιδέψουμε” μέχρι την όμορφη Κάρυστο, μια παραθαλάσσια πόλη στη Νότια Εύβοια που μοιάζει να έχει βγει μέσα από παραμύθι!

Κάρυστος Εύβοια πανοραμική
Κάρυστος Εύβοια - κάστρο
Κάρυστος Εύβοια - παλιά κτήρια
Κάρυστος Εύβοια - θεά

Πρόκειται για έναν τόπο οπού μπορείτε να συνδυάσετε τις βουτιές σας σε παραλίες με λευκή άμμο, να σεργιανίσετε σε γειτονιές, να κάνετε ονειρεμένες πεζοπορίες, να δοκιμάσετε το ολόφρεσκο ψάρι και μεζέδες σε ουζερί και ταβέρνες κατά μήκος της θάλασσας… ενώ την όμορφη εμπειρία ολοκληρώνει ζεστή φιλοξενία των ντόπιων.

Κάρυστος Εύβοια παραλίες
Κάρυστος παραλίες
Κάρυστος παραλίες - Εύβοια

«Ταξιδεύουμε» από τον βορρά μέχρι τον νότο της όμορφης Εύβοιας και κάνουμε στάσεις σε γραφικά χωριά και στις ομορφότερες παραλίες!

Κάρυστος παραλίες

Λένε ότι ένας τόπος δεν είναι μόνο οι ομορφιές που τον συνθέτουν αλλά και οι άνθρωποι που τον κατοικούν και πως αν είσαι τυχερός και συναντήσεις και τα δύο μαζί, τότε τα ταξίδι σου θα είναι μαγικό. Η «Οθωνόπολις», όπως ονομαζότανε παλαιότερα καταφέρνει να συνδυάσει με πλήρη αρμονία όλα αυτά τα στοιχεία προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες του. Μπορείτε να πάτε ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή καθώς βρίσκεται πολύ κοντά από την Αττική.

Κάρυστος Εύβοια -φαραγγι Δημοσαρη
Κάρυστος Εύβοια - εκκλησια

Διαθέτει ποικιλία καταλυμάτων για κάθε γούστο, παραδοσιακά ουζερί και ταβερνάκια γεμάτα από θαλασσινά! Ακόμη αν είστε λάτρης του αθλητισμού και της πεζοπορίας υπάρχουν πανέμορφες κατάφυτες πεζοδρομικές διαδρομές, θαλάσσια σπορ, ιππασία και ποδηλασία, περίπατοι δίπλα στην παραλία και εξορμήσεις σε σημεία παραδεισένια, που τελικά συνθέτουν το σκηνικό ενός προορισμού που θα σας κάνει να επιστρέφετε!

Κάρυστος Εύβοια - παραλία
Κάρυστος Εύβοια λιμάνι
Λιμάνι Κάρυστος Εύβοια
Κάρυστος Εύβοια
Κάρυστος Εύβοια - πανοραμική εικόνα

Απολαύστε την όμορφη Κάρυστο από το βίντεο:

Η τυρκουάζ παραλία στην Εύβοια με το σπάνιο φαινόμενο!

Η παραλία Βύθουρη της Εύβοιας προσελκύει το ενδιαφέρον των φυσιολατρών ενώ η θάλασσα, σκούρα από την αντανάκλαση των μαύρων βότσαλων και της μαύρης χοντρής άμμου δημιουργεί ένα μοναδικό τοπίο.

Η παραλία βρίσκεται σε απόσταση 2 ωρών από την καρδιά της Αθήνας και την χαρακτηρίζει ένα σπάνιο φαινόμενο λόγω της ιδιόμορφης μορφολογίας της.

Το σπάνιο φαινόμενο στην παραλία Βύθουρη

Η Βύθουρη λοιπόν έχει ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Ο ήλιος βρίσκεται εκεί το καλοκαίρι μετά βίας για έξι ώρες. Είναι μια παραλία που έχει κυρίως σκιά κατά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας. Αυτό οφείλεται, όπως θα παρατηρήσει κανείς κατευθείαν μόλις βρεθεί εκεί, στους ιδιαίτερους σχηματισμούς που έχουν τα βράχια που την περικλείουν. Όσο, λοιπόν, γυρνάει ο ήλιος και πέφτει στα βράχια, αυτά δημιουργούν μια φυσική που ειδικά για τους κατασκηνωτές είναι ό,τι πρέπει.

Η κρυμμένη Βύθουρη στη κεντρική Εϋβοια
Παραλία Βύθουρη, Εύβοια

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ