5 απορίες για τις πτήσεις

Θα ακυρωθούν πτήσεις και δρομολόγια με τρένα και πλοία λόγω της καταιγίδας Ciaran που αναμένεται να πλήξει τη Βορειοδυτική Ευρώπη.
Το επίκεντρο των ακραίων καιρικών φαινομένων θα είναι στη βορειοδυτική Ευρώπη με ορισμένα δρομολόγια πλοίων, τρένων και πτήσεων να έχουν ήδη ακυρωθεί.

- Advertisement -

Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν τη βορειοδυτική Ευρώπη τις επόμενες ημέρες.

Η καταιγίδα Ciaran μπορεί να χτυπήσει τη βόρεια Γαλλία και τα βρετανικά νησιά με ανέμους έως και 150 km/h και πολύ ψηλά κύματα. Αυτή η αποκαλούμενη «καιρική βόμβα» δημιουργείται από μια σύγκρουση μεταξύ του ρεύματος αεριωθουμένων του Ατλαντικού και ενός συστήματος χαμηλής πίεσης που κατεβαίνει από τη βόρεια Ευρώπη.

Το επίκεντρο αυτού του ακραίου καιρού θα είναι πιθανότατα πάνω από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία με ορισμένες ακτοπλοϊκές γραμμές, τρένα και πτήσεις να έχουν ήδη ακυρωθεί την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου ενόψει της καταιγίδας.

Ορισμένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες λένε ότι η διακοπή μπορεί να συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή.

Θα ακυρωθούν τα πλοία λόγω της καταιγίδας Ciaran;

Τα δρομολόγια των φέρι είναι πιθανό να διακοπούν λόγω των ισχυρών ανέμων και των πολύ ψηλών κυμάτων στη Μάγχη. Η DFDS Ferries ακύρωσε τώρα όλα τα δρομολόγια μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Γαλλίας από αργά το απόγευμα της Τετάρτης έως το πρωί της Παρασκευής.

Η Brittany Ferries έχει επίσης προειδοποιήσει τους επιβάτες για πιθανή αναστάτωση στα δρομολόγια της μεταξύ καναλιών.

«Καθυστερήσεις ή/και ακυρώσεις που σχετίζονται με τον καιρό μπορεί να σημειωθούν την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και (ιδιαίτερα) την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου», είπε στους ταξιδιώτες.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε προσεκτικά τις προβλέψεις τις επόμενες 24 ώρες. Εάν επηρεαστεί η πλεύση σας, θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατό μέσω email ή SMS. Σας παρακαλούμε να μην επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά, καθώς ο όγκος των κλήσεων αναμένεται να είναι μεγάλος», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Condor Ferries ακύρωσε τα δρομολόγια των επιβατών μεταξύ των Νήσων της Μάγχης και του Ηνωμένου Βασιλείου την Τετάρτη και την Πέμπτη. Ο αερομεταφορέας αναμένει επίσης διακοπή στα διακαναλικά δρομολόγια του.

Θα ακυρωθούν τα δρομολόγια των τρένων λόγω της καταιγίδας Ciaran;

Η γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF προειδοποίησε τους επιβάτες να αναμένουν ακυρώσεις και διακοπές λόγω της καταιγίδας Ciarán.

«Εν αναμονή των βίαιων ανέμων που θα πνέουν στα βορειοδυτικά της Γαλλίας και για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ταξιδιωτών, πολλά τρένα δεν θα κινούνται», ανέφερε.

Οι υπηρεσίες TER στη Βρετάνη Νορμανδία, το Hauts-de-France, το Pays de Loire και το Centre Val de Loire έχουν ακυρωθεί, αλλά ορισμένες υπηρεσίες TGV ενδέχεται να εξακολουθούν να λειτουργούν. Η SNCF είπε ότι τα δρομολόγια υψηλής ταχύτητας Παρίσι-Ρεν και Παρίσι-Λιλ θα εξακολουθήσουν να εκτελούνται.

Ο καλύτερος τρόπος ελέγχου της τροποποίησης των δρομολογίων από την καταιγίδα είναι στον ιστότοπο του SNCF Connect .

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο National Rail έχει προειδοποιήσει ότι η «ισχυρή βροχή που συνοδεύεται από ισχυρό άνεμο» θα επηρεάσει τα ταξίδια σε όλη την Ουαλία και τη νότια Αγγλία την Τετάρτη και την Πέμπτη. Ορισμένα τρένα στην Κορνουάλη έχουν ακυρωθεί και επιβάλλονται περιορισμοί ταχύτητας σε παράκτιες διαδρομές στη νότια Αγγλία.

Εννέα εταιρείες σε περιοχές που ενδέχεται να επηρεαστούν επιτρέπουν στους επιβάτες με ταξίδι που έχουν κάνει κράτηση την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου να ταξιδέψουν την Τετάρτη ή την Παρασκευή. Είναι οι C2C, CrossCountry, Gatwick Express/Southern/Thameslink, Great Western Railway, Southeastern, South Western Railway και Transport for Wales.

Ο σιδηροδρομικός φορέας LNER έχει επίσης προειδοποιήσει για διακοπή των δρομολογίων έως τουλάχιστον τις 4 Νοεμβρίου.

«Συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα τους πελάτες να αποφύγουν τα ταξίδια την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου», ανέφερε.

«Ορισμένα τρένα LNER θα κυκλοφορούν, αλλά είναι πιθανό να υπάρξει μεγάλη διακοπή, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών καθυστερήσεων, ακυρώσεων σύντομης ειδοποίησης και συνωστισμού».

Η Eurostar είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αναμένει διακοπές ή επιβραδύνσεις και συνέστησε στους επιβάτες να καθυστερήσουν τα ταξίδια που είχαν προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

Θα ακυρωθούν οι πτήσεις λόγω της καταιγίδας Ciarán;

Στα νησιά της Μάγχης, το αεροδρόμιο του Τζέρσεϋ θα κλείσει για όλες τις επιβατικές πτήσεις την Πέμπτη, με σχέδια να ανοίξει ξανά την Παρασκευή μετά από επιθεώρηση της υποδομής του. Τα αεροδρόμια στο Γκέρνσεϊ και στο Άλντερνεϊ κλείνουν επίσης σήμερα.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν προειδοποιήσει για πιθανές καθυστερήσεις σε όλη την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο την Τετάρτη και την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένων των easyJet και Ryanair. Συνιστάται στους επιβάτες να ελέγχουν για ενημερώσεις πτήσεων πριν ταξιδέψουν στο αεροδρόμιο.

Το αεροδρόμιο Quimper στη Βρετάνη της Γαλλίας επίσης έκλεισε το πρωί της Τετάρτης για 24 ώρες και το αεροδρόμιο της Βρέστης θα κλείσει από τις 5 μ.μ. της Τετάρτης έως τις 9:30 π.μ. της Πέμπτης.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ