Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
38.5 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΟι πιο αναξιόπιστες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο

Οι πιο αναξιόπιστες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο

Με τις αναζητήσεις στο Google για τη “χειρότερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο” να έχουν αυξηθεί κατά +5000% τον περασμένο χρόνο, η νέα έρευνα της Compare the Market Australia αποκάλυψε τις πιο αναξιόπιστες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο με βάση τον αριθμό των παραπόνων και το πόσες από αυτές αποκαταστάθηκαν, καθώς και την αιτία των παραπόνων αυτών – από ακυρώσεις πτήσεων μέχρι χαμένες αποσκευές και πολλά άλλα.

Η easyJet αποκαλύφθηκε ως η πιο αναξιόπιστη αεροπορική εταιρεία σύμφωνα με τους Βρετανούς ταξιδιώτες με 20.906 συνολικά παράπονα.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Compare the Market εξέτασε επίσης τα δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου για να αποκαλύψει ποιες αεροπορικές εταιρείες δέχθηκαν τα περισσότερα παράπονα, καθώς και πόσο ήταν η μέση πληρωμή για κάθε αεροπορική εταιρεία.

- Advertisement -

Η λίστα με τις 10 πιο αναξιόπιστες αεροπορικές εταιρείες σύμφωνα με τους Βρετανούς ταξιδιώτες:

 1. easyJet
 2. TUI
 3. Ryanair
 4. British Airways
 5. Thomas Cook
 6. Norwegian Air
 7. Small Planet Airlines
 8. Wizz Air
 9. Tap Portugal
 10. Virgin Atlantic
EasyJet


Με τις αναζητήσεις στο Google για “ακυρώσεις πτήσεων της easyJet ” να έχουν αυξηθεί κατά +600% τον τελευταίο χρόνο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους κατατάχθηκε ως η πιο αναξιόπιστη.

Στην πραγματικότητα, η εταιρεία έχει επιδικάσει στους πελάτες της συνολικά 7,7 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις από το 2017.

Άλλες αεροπορικές εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα με τις πιο αναξιόπιστες περιλαμβάνουν τη γερμανική αεροπορική εταιρεία TUI, η οποία χορήγησε τις περισσότερες αποζημιώσεις ύψους 9,1 εκατομμυρίων δολαρίων σε ταξιδιώτες και έχει συνολικά 10.494 καταγγελίες τα τελευταία 5 χρόνια. Η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair κατέλαβε την τρίτη θέση στη λίστα με συνολικά 18.457 καταγγελίες και μόλις το 59% αυτών επιλύθηκαν.

Επτά αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες κατατάχθηκαν στην πρώτη δεκάδα, με την American Airlines να κατατάσσεται ως η πιο αναξιόπιστη συνολικά σύμφωνα με τους Αμερικανούς ταξιδιώτες.

Η κατάταξη των Αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών βάσει των παραπόνων έχει ως εξής:

 1. American Airlines
 2. United Airlines
 3. Spirit Airlines
 4. JetBlue Airways
 5. Frontier Airlines
 6. Delta Air Lines
 7. Southwest Airlines
 8. Lufthansa
 9. Air India
 10. Air Canada
American Airlines νεα απαυθείας πτήση Αθήνα Νέα Υόρκη

Συνολικά, οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες τα πήγαν χειρότερα, καθώς επτά από τις πιο αναξιόπιστες αεροπορικές εταιρείες με βάση τις καταγγελίες των ταξιδιωτών ήταν όλες αμερικανικής ιδιοκτησίας. Ως η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, δεν αποτελεί ίσως έκπληξη το γεγονός ότι η American Airlines συγκέντρωσε τα περισσότερα παράπονα κατά την τελευταία 12μηνη περίοδο (6.491). Στην πραγματικότητα, η αεροπορική εταιρεία κατέλαβε τη χειρότερη θέση σε όλους τους παράγοντες, εκτός από τις χαμένες και καθυστερημένες αποσκευές, με αναφερόμενα 2.183 προβλήματα πτήσεων και 1.476 ζητήματα με επιστροφές χρημάτων.

Η United Airlines κατατάσσεται στη δεύτερη θέση με 5.135 καταγγελίες και είχε τα περισσότερα αναφερόμενα περιστατικά με τις αποσκευές συγκεντρώνοντας 763 αναφορές. Οι οικονομικές αεροπορικές εταιρείες Spirit, JetBlue και Frontier Airlines κατατάσσονται στην πρώτη πεντάδα με πάνω από 2.500 καταγγελίες η καθεμία.

Όσον αφορά τις μη αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa κατατάσσεται στην όγδοη θέση ως μία από τις πιο αναξιόπιστες με 1.796 παράπονα πελατών σε διάστημα 12 μηνών. Η Air India και η Air Canada συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, καθώς οι πελάτες της Air India αγωνίζονταν να λάβουν επιστροφές χρημάτων, ενώ το κύριο αναφερόμενο πρόβλημα της Air Canada ήταν οι καθυστερήσεις και οι χαμένες αποσκευές.

Lufthansa, αεροπλάνο

Πηγή: tourismtoday.gr

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,286LikesΚάντε Like
88,438 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ