Κόφτης στα SMS μετακινήσεων

Lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική έως 21/02! Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται, ενώ στις 19:30 θα κάνει διάγγελμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

- Advertisement -

Φαίνεται, πλέον, να είναι οριστικό το lockdown… τύπου Μαρτίου στην Αττική (έως τις 21 Φλεβάρη) έπειτα από εισήγηση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι με ψήφους 16 υπέρ και 8 λευκά αποφάσισαν τελικά να γίνουν ακόμα πιο σκληρά τα μέτρα στην περιφερειακή ενότητας της χώρας με τους περισσότερους κατοίκους, ενώ αναμένεται και την Τρίτη (09/02) υψηλός αριθμός κρουσμάτων.

Την πρόταση για lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική είχε ανακοινώσει δημόσια το πρωί– με συνέντευξή του στο OPEN TV-, σήμερα νωρίς το πρωί μιλώντας στο Open ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ακολούθησε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Υπουργός Υγείας είπε χαρακτηριστικά: «Εισήγησή μου είναι ένα σύντομο, καθολικό lockdown στην Αττική»,  και στη συνέχεια ανέφερε ότι αυτή θα είναι η εισήγηση των ειδικών.

Είπε, μάλιστα, πως δεδομένου ότι το σύστημα υγείας δέχεται πολύ μεγάλη πίεση (το 71% άλλωστε των ΜΕΘ στην Αττική έχουν ήδη καλυφθεί), εάν τα δεδομένα που θα έχουμε σήμερα, Τρίτη 9/2, είναι ανησυχητικά, τότε η εισήγησή του θα είναι ένα «σύντομο, ολικό lockdown», ένα lockdown δηλαδή σαν το αντίστοιχο του περασμένου Μαρτίου.

Δείτε το βίντεο

Συνεχίζοντας σχετικά με τo νέο lockdown:

Τα τρία στοιχεία που έκαναν τους λοιμωξιολόγους να εισηγηθούν το ολικό lockdown τύπου Μαρτίου (με βάση τα όσα έγιναν γνωστά και το βράδυ της Πέμπτης 08/02) είναι τα εξής:

  • Η αύξηση των εισαγωγών περιστατικών COVID 19 στα νοσοκομεία,
  • η αύξηση των ασθενών που χρειάζονται κρεβάτι στη ΜΕΘ,
  • η συνεχόμενη σημαντική πλέον αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική την τελευταία εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, σημειώνεται έξαρση κρουσμάτων στα παιδιά και πλέον είναι κλειστά αρκετά σχολεία, λόγω κρουσμάτων.

Γι’ αυτό και μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα του lockdown, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, κλειστά σχολεία και λιανεμπόριο. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το lockdown αναμένεται να εφαρμοστεί από την Πέμπτη (11/02) και να έχει διάρκεια δυο εβδομάδων.

Τα μέτρα που αναμένονται να ανακοινωθούν:

  • Κλειστά όλα τα σχολεία
  • Λουκέτο στο λιανεμπόριο
  • Υποχρεωτική τηλεργασία στο δημόσιο
  • Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας
  • Αυστηρότεροι έλεγχοι

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ