Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
29.9 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΚηφισιά: Tα αρχοντικά της ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό!

Κηφισιά: Tα αρχοντικά της ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό!

Στις 13 Απριλίου από τις 10.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στην Κηφισιά η 4η εκδήλωση για την αναβίωση του ρομαντισμού και της ιδιαίτερης αισθητικής της πόλης της δεκαετίας του μεσοπολέμου, με περίπατο σε τέσσερα εμβληματικά αρχοντικά.

Η Κηφισιά, αποτελεί ένα προάστιο μουσείο για τα πιο επιδεικτικά και εκκεντρικά δείγματα αρχιτεκτονικής, τα οποία θεωρούνται μοναδικά στην Ευρώπη.

- Advertisement -

Η εν λόγω εκδήλωση, θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να  εξερευνήσουν και να κατανοήσουν την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.

Στόχος της διοργάνωσης, είναι να προβάλει την παράδοση και την ιστορία των αρχοντικών της Κηφισιάς με την ιδιαίτερη αίγλη που προσέδωσαν στον χαρακτήρα της πόλης και να μεταφέρει σήμερα, ιδιαίτερα στους νέους, το κλίμα που επικρατούσε την εποχή που πρωτοκατοικήθηκαν, ώστε να γνωρίσουν την ιστορία της.

Παράλληλα, η διοργάνωση στοχεύει στην προβολή της πόλης, ώστε να την καταστήσει πόλο έλξης επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή, προσφέροντας μία πρόταση αναψυχής που να απευθύνεται όχι μόνο στους δημότες της Κηφισιάς, αλλά και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Επιπροσθέτως, μέσω της εκδήλωσης, ο Δήμος Κηφισιάς επιδιώκει να συνδέσει το όνομα της πόλης και του δήμου με πρωτοποριακές, διαφορετικές δραστηριότητες υψηλής αισθητικής, τονώνοντας παράλληλα την επιχειρηματική δραστηριότητα και την επισκεψιμότητα σε επιχειρήσεις του κέντρου της Κηφισιάς αλλά και της Νέας Ερυθραίας.

Για τη διοργάνωση της εκδήλωσης θα συμμετάσχουν εθελοντικά περίπου 100 άτομα προσφέροντας της υπηρεσίες τους σε διάφορους τομείς που κρίνεται απαραίτητο όπως είναι η ξενάγηση, καθώς και οι οικογένειες των σπιτιών που θα ανοίξουν τα προς επίσκεψη αρχοντικά.

Τέλος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προσφερθούν στους επισκέπτες ποικίλα εδέσματα, χυμοί και αναψυκτικά.

Δείτε ποια είναι τα αρχοντικά της Κηφισιάς, αλλά γνωρίστε και άλλα όμορφα μέρη για βόλτα στην αριστοκρατική Κηφισιά!

Πηγή: tornosnews.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,285LikesΚάντε Like
88,437 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ