Κλαυσί Ευρυτανίας

Κάτω από τις ελατοσκέπαστες κορυφές του Βελουχίου µε το λευκό παρθένο χιόνι, το Καρπενήσι και τα χωριά της Ευρυτανίας θα έκαναν ακόµα και τον… Άγιο Βασίλη να απαρνηθεί για λίγο το Ροβανιέµι…. Εδώ ταξιδεύουμε στην όμορφη Ευρυτανία, με φόντο το μαγευτικό αλπικό τοπίο, και ανακαλύπτουμε ακόμα ένα από τα παραμυθένια χωριά που είναι απλά… υπεροχο!

Κλαυσί Ευρυτανίας

Πρόκειται για το  Κλαυσί, ένα ορεινό χωριό της Ευρυτανίας χτισμένο σε υψόμετρο 780 μέτρων στους πρόποδες του όρους Κώνισκος και στις ανατολικές όχθες του Καρπενησιώτη ποταμού που το αγκαλιάζει η εύφορη κοιλάδα του, ενώ απέχει μόλις 9 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Το χωριό λόγω της τοποθεσίας και του υψόμετρου έχει συγκλονιστική θέα στην κοιλάδα της Ποταμιάς, στον Καρπενησιώτη και το βουνό της Χελιδόνας!

Ξαποστάστε στην πλατεία του χωριού, όπου εκτός από τη θέα απολαύστε παραδοσιακές γεύσεις ή εναλλακτικά ένα ζεστό ή κρύο ρόφηµα.

Κλαυσί Ευρυτανίας χιονισμένο
Συγκλονιστική θέα από το Κλαυσί
Εκκλησία, Κλαυσί Ευρυτανίας
Η πλατεία στο Κλαυσί Ευρυτανίας

Εξόρμηση στο Καρπενήσι: Εκεί που η φύση πρωταγωνιστεί! (photos)

Το ιδιαίτερο όνομά του, το χωριό το πήρε σύμφωνα με την παράδοση από τα δάκρυα που έχυσαν οι κάτοικοι που απέμεναν στο χωριό μετά την καταστροφή του (πιθανώς από τους Γαλάτες του Βρέννου το 279 π.Χ.)

Διαβάστε ακόμα:
Πήλιο: Ανακαλύψαμε 3 κομψούς ξενώνες με βαθμολογία στην booking πάνω από 9,6!
Πέτρινα σπίτια στο Κλαυσί, Ευρυτανία

Το Κλαυσί διατηρεί την παραδοσιακή του ταυτότητα μακριά από τους τουριστικούς γείτονές του διαθέτοντας μόλις μία ταβέρνα και ένα καφέ. Είναι κυρίως γνωστό για το μοναδικό παλαιοχριστιανικό μνημείο που υπάρχει σε ολόκληρο το νομό, τη βασιλική του Αγίου Λεωνίδη.

Θεωρείται αξιόλογο μνημείο η εκκλησία του Μάρτυρα Λεωνίδη (5ου αιώνα) και είναι το μοναδικό ανασκαμμένο της Ευρυτανίας από την παλαιοχριστιανική περίοδο. Πρόκειται για τρίκλιτη βασιλική με εγκάρσιο κλίτος στα ανατολικά και ψηφιδωτό δάπεδο του 6ου αιώνα που διασώζεται στο μεγαλύτερο μέρος του.

Βόλτα στο χωριό, Κλαυσί Ευρυτανίας

Το Καρπενήσι ντυμένο στα… λευκά! Μοναδικές φωτογραφίες!

Η Ευρυτανία και τα χωριά της έχουμε ξαναπεί ότι προσφέρονται για υπέροχα road trips που συνδυάζουν φύση, ιστορία, πολιτισμό, αξιοθέατα, ομορφιά, και τελικά γίνονται μια εξαιρετική εμπειρία! Μεταξύ άλλων, βρήκαμε μια όμορφη διαδρομή που περιλαμβάνει το Κλαυσί και σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα, αν αργότερα βρεθείτε στα μέρη.

Κάντε μια βόλτα στο Κλαυσί μέσα από το ακόλουθο βίντεο:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ