Αεροδρόμιο Αράξου - Πάτρα

Κλειστό θα παραμείνει το αεροδρόμιο Αράξου έπειτα από μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε μια πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγες μέρες.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι σε τέτοιο βαθμό που θέτουν το αεροδρόμιο του Αράξου εκτός λειτουργίας, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ακόμα το πότε θα λειτουργήσει κανονικά. Να σημειωθεί, πως όλες οι πτήσεις εκτρέπονται σε άλλα αεροδρόμια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύωρες καθυστερήσεις και η ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό να είναι μεγάλη!

Στα άδυτα του αεροδρομίου: Το «μυστηριώδες» ταξίδι των αποσκευών

Σύμφωνα με την επικοινωνία που είχε το patrasevents.gr με τον αερολιμενάρχη Γιώργο Γκουβίτσα το αεροδρόμιο του Αράξου θα είναι κλειστό τουλάχιστον έως την Κυριακή και δεν αποκλείεται η “βαλίτσα” αυτή να τραβήξει και την ερχόμενη εβδομάδα. 

“Όπως καταλαβαίνετε το αεροδρόμιο δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει χωρίς να είναι απόλυτα ασφαλές για τους επιβάτες που έρχονται στην χώρα μας μέσω αυτού” τόνισε ο ίδιος. 

Οι πτήσεις του αεροδρομίου του Αράξου εξυπηρετούνται αναγκαστικά από την Αθήνα και από την Καλαμάτα. Το κλείσιμο του αεροδρομίου του Αράξου για αυτές τις μέρες θα έχει ασφαλώς σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στα ξενοδοχεία και στον τουριστικό κλάδο της περιοχής. Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στο κλείσιμο σχεδόν της καλοκαιρινής σεζόν και λαμβάνουν μέρος επίσης οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες με αποτέλεσμα οι τουρίστες να συνεχίζουν να καταφτάνουν στην χώρα μας.

Click here to preview your posts with PRO themes ››

Δεν μπορεί όμως να γίνει διαφορετικά, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Γκουβίτσας. Οι ζημιές εξαιτίας της πυρκαγιάς είναι μεγάλες και εκτεταμένες, ενώ όσο περνούν οι μέρες φαίνεται και το μέγεθος της καταστροφής.

Από που ξεκίνησε η φωτιά

Η φωτιά, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν, ξεκίνησε από το γραφείο εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα στην αίθουσα αναμονής η οποία έχει υποστεί τεράστια ζημιά.

Η έγκυρη επέμβαση της Πυροσβεστικής περιόρισε κάπως τις καταστροφές και γλίτωσε το αεροδρόμιο από τα χειρότερα. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης του αεροδρομίου όμως αυτές θα κρατήσουν σίγουρα κάποιες ημέρες. Στο μεταξύ το επίσημο πόρισμα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τα αίτια της φωτιάς αναμένεται από ώρα σε ώρα. 

Να σημειωθεί ότι τόσο οι άνθρωποι της Περιφέρειας, όσο και οι άνθρωποι της δημαρχίας της Δυτικής Αχαΐας επικοινώνησαν με το αεροδρόμιο του Αράξου και ζήτησαν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Με πληροφορίες από το patrasevents.gr

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ