Το βίντεο που φέρνει πίσω αναμνήσεις από το Αεροδρόμιο Ελληνικού

Το εγκαταλελειμμένο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο, το Ελληνικό, πρόκειται να μετατραπεί στο μεγαλύτερο παραθαλάσσιο θέρετρο στην Ελλάδα και από τα πιο εντυπωσιακά στην Ευρώπη. Στις μέρες του, το αεροδρόμιο του Ελληνικού εξυπηρετούσε εκατομμύρια επιβάτες καθημερινά. Προκειμένου όμως να φτιαχτεί μια μοντέρνα κατασκευή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, ένα από τα project προέβλεπε τη μεταφορά του αεροδρομίου της Αθήνας στα Σπάτα.

Με τα χρόνια το Ελληνικό εγκαταλείφθηκε ολοκληρωτικά, μετατράπηκε για αρκετά μεγάλο διάστημε σε χώρο στέγασης μεταναστών και τα όποια σχέδια υπήρξαν για την αξιοποίησή του δεν ευδοκίμησαν. Ο λόγος ότι η παρακμή του συνέπεσε και με τη βαθύτερη περίοδο της οικονομικής κρίσης. Μέχρι να παρουσιάσει το πλάνο της η εταιρεία εκμετάλλευσης μονάδων αναψυχής Lamda Development. Το σχέδιο κοστίζει 7 δισ. ευρώ και προβλέπει τη μεταμόρφωση του ετοιμόρροπου σκουπιδότοπου και των σκουριασμένων αεροσκαφών σε μια αστραφτερή παραλιακή περιοχή. Αυτή θα περιλαμβάνει ξενοδοχεία, κατοικίες και καταστήματα που θα ανοίξουν θέσεις εργασίας και θα φέρουν ανάπτυξη κι επενδύσεις στη χώρα.

Ξένο χρήμα

Η γνωστή κι ως “Αθηναϊκή Ριβιέρα” θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού στην πόλη, καθώς και την ψυχολογία του ξένου κεφαλαίου επενδύσεων στην Ελλάδα. Με την τουριστική βιομηχανία να ανθεί παρά τα απανωτά χτυπήματα που έχει δεχτεί η χώρα τα τελευταία χρόνια με την οικονομική και την προσφυγική κρίση, το έργο αυτό θα δώσει πνοή στην πόλη και θα αναβαθμίσει τη φήμη της χώρας μας στο εξωτερικό.

Η εταιρεία με έδρα το Αμπού Ντάμπι μαζί με άλλους επενδυτές, πρόκειται να επενδύσει 1,5 δις ευρώ σε κατασκευή δρόμων κι άλλων υποδομών, κι άλλα 6 δις σε 10.000 σπίτια, ξενοδοχεία, καζίνο, ένας ουρανοξύστης 200 μέτρων που θα αποτελεί ορόσημο για την περιοχή, καταστήματα κι ένα πάρκο πράσινου κι αναψυχής έκτασης χιλιάδων στρεμμάτων, μεγαλύτερο κι από το παγκοσμίως γνωστό Hyde Park του Λονδίνου.

Τα έργα προβλέπεται να προχωρήσουν μέσα στο 2020 και πρόκειται να αναβαθμίσουν σημαντικά την πολύπαθη πρωτεύουσα, αφού το κέντρο θα συνδέεται με το απέραντο παραλιακό της μέτωπο, κι όχι απλά τους δήμους Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού και Γλυφάδας. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι το έργο θα επικεντρώνεται στην ανάδειξη της ιστορία του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, διατηρώντας, επομένως πολλά από τα αρχικά στοιχεία, αφού πρόκειται για χώρο μεγάλης ιστορικής και συναισθηματικής αξίας. Τέλος, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο νέος χώρος θα απευθύνεται σε όλο τον κόσμο κι όχι μόνο στους πλούσιους και τους προνομιούχους, ενώ η κατασκευή των έργων θα διεξαχθεί με πλήρη σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ