Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 6,71 δισ. ευρώ έναντι 2,75 δισ. ευρώ στο β’ τρίμηνο του 2021, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 6,36 δισ. ευρώ.

Κέρδη και έσοδα πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών εμφάνισε η Air FranceKLM στο β’ τρίμηνο του 2022, με τη διοίκηση της αεροπορικής εταιρίας να υποβαθμίζει τις προβλέψεις για τη διακίνηση των επιβατών λόγω των μεγάλων προβλημάτων καθυστέρησης που καταγράφονται σε πολλά αεροδρόμια από την αρχή του καλοκαιριού.

- Advertisement -

Η γαλλο-ολλανδική εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 324 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,49 δισ. ευρώ στο β’ τρίμηνο του 2021, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ζημίες 35 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως η πληρότητα στις πτήσεις για το β’ τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 82% της πληρότητας του 2019, προ της κρίσης που προκάλεσε στις αερομεταφορές η πανδημία του κορωνοϊού.

Εν μέσω των προβλημάτων με την έλλειψη προσωπικού που υπάρχουν σε πολλά μεγάλα αεροδρόμια ανά τον κόσμο, η διοίκηση της Air France-KLM υποβάθμισε τον στόχο για την πληρότητα των πτήσεων της στο γ’ τρίμηνο, στο 80% – 85%, από 85% με 90% που προέβλεπε τον Μάιο.

«Οι πτήσεις μας δεν έχουν ανοσία στις λειτουργικές προκλήσεις που βλέπουμε ανά τον κόσμο» ανέφερε σε δήλωση του ο CEO της εταιρείας, Μπεν Σμιθ.

Πηγή:newmoney.gr

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ